Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w niechcianej ciazy

chcialabym tylko pogadac

Polecane posty

Jestem w ciazy - niechcianej . Moj juz obecny eks wiedzac , ze chce go zostawic i w momencie gdy szukalam juz mieszkania zeby sie wyprowadzic wmanewrwal mnie z premedytacja w ciaze....mhm..niestety wiem jak to brzmi.... Nie szukam rady co teraz zrobic , bo podjelam juz decyzje , zreszta nie mama sie nad czym zastanawiac - chcialabym po prostu pogadac , bo nie chce nikomu o tym mowic - bo to tak glupia sytuacja , ze sama nie moge w to uwierzyc . Nie spie od paru dni i strasznie sie denerwuje....na dodatek on rowniez nic nie wie - bo strasznie chcial miec ze mna dziecko. Mhm...tylko teraz niecaly tydzien po rozstaniu juz flirtuje otwarcie na nk z inna i pisza sobie jakies wyznania....

Gość Eena50
Ty nie spisz ze zmartwienia.A ja nie spie bo starzy nie moga spac.Tak to jest.Czesc.Chcesz ze mna pogadac?

Mhm..wiem ze zaraz si odezwa przeciwiczki aborc - ale mam zamiar usunac - jetem w ciazy b. krotko - nawet niecale 4 tyg- Dziekuje Ci - wiesz ja widze, ze podjelam sluszna decyzje o odejsciu wlasnie po tym jak on sie teraz zachowuje. Kompletnie bez klasy....Probowal ju prez nk umowic ie z moja kolezaka - na dodatek zdazyl juz do niej na mnie nagadac - az brak mi slow na to , ze nie wiedzialam z kim tak naprawde jestem

wcale nie jestem przeciwniczka aborcji, co nie znaczy zwolenniczka. Jednak wiem, ze zycie czasem pisze dziwne scenariusze.Nie mnie oceniac.Powiedz wiecej o sobie cos.Jestes tu anomimowo.Oczywiscie na ile masz ochote. wczesniej to tez ja.

Gość 32 na karku
nie chcę wyciągać pochopnych wniosków, ale co znaczy "wmanewrował mnie z premedytacją w ciążę"?

Gość a nic do lubego juz nie
czujesz? Bo jak od tygodnia flirtuje to nie taki dramat.

Mam 32 lata i normalnie juz chcialabym miec dziecko, ale z osoba , z ktora bede je wychowywac , zc i mieszkac. Poznalismy sie wlasnie tak, ze oboje chcielismy juz cos powaznego - ja szukalam ( w cydzyslowiu, poniewaz nic w tym kierunku nie robilam :) " normalnego" w tych czasach - o co w sumie teraz jest troche trudno. Z reguly jestem bardzo towarzyska i usmiechnieta osoba - teraz dobilo mnie po prostu to, ze wlasnie w udanym zwiazku chcialabym miec juz dziecko ....Ale nie z taka osoba po prostu.

Obojetnie czy tylko flirtuje czy nie - on chcial ze mna byc - bardzp mnie prosil , zebym nie konczyla tego zwiazku - lecz`powoli okazywalo sie co to jest za osoba - po prostu ma inne wychowanie niz ja - a o tym na jakim poziomie jest najbardziej okazalo sie wlasnie co nagadal na mnie do mojej kolezanki

Gość 32 na karku
dlaczego nagadał na Ciebie Twojej koleżance? Dziwna to koleżanka...

Wmalewrowal - to znaczy , ze przz tn caly czas ja bylismy ze soba ja bralam tabletki - a on nigdy nie dochodzil w srodku - NIGDY - w ostatnim miesiacu wiedzial , ze ronie przerwe w tabl i nagle doszedl w srodku - przed kochaniem sie jeszcze mowila mu pare razy , ze ma wyjsc zanim skonczy. Poza tym on dokladne wiedzial ze mam akurat dni plodne i po przytrzymal mnie chwile na sile pod soba - a chcialam od razu biec do lazienki - tak sie strasznie wkurzylam

Ona jest bardziej znajoma niz kolezanka - ale moja siostra sie z nia kumpluje i jej to opowiedziala.

Gość wiesz tylko pomysl ze
masz 32 lata, powiedzmy,ze znajdzisz za jakis czas faceta- w tym wieku sie zachodzi trudniej w ciaże, zwlaszca po aborcji moze cos byc nie tak - jest ryzyko- a ty chcesz miec dziecko. Wiec moze plun na faceta, a jednak urodz , jesli posiadanie dziecka jest dla ciebie wazne. Bo nie masz gwarancji,ze znajdziesz w niedlugim czasie kogos odpowiedniego - to raz i ze z nim zajdziesz - to dwa. To ze flirtuje w n-k? moze odreagowuje to ze go zostawilaś? Nie znam go, wiec nie wiem, jakie ma wady zreszta.

Akurat eks nam zawsze obrze wychozil i tak wyszlo - nie mialam powodow sadzic , ze akurat tym razem zrobi cos takiego - wiec nie oceniaj mnie - bylysmy i sypialismy z soba od pol roku - a ja wtedy nadal u niego mieszkalm

szkoda, ze nie wzielas tabletek do 72 godzin po.Ale stalo sie. Co tak zarzucasz temu chlopakowi?

przpaszam za brak liter - wiem, ze ciezej sie tak czyta - pisze szybko i komp nie wychwytuje wszystkich liter

Gość 32 na karku
jako prawiczek może nie powinienem się wypowiadać:D, ale to dość kiepska metoda antykoncepcji zaufanie w zwiążku to podstawa, ale jeśli mialaś zamiar odejść to nie powinnaś być tak nieostrożna, więcej: nie powinnaś wogóle uprawiać z nim sexu

no ale to juz sie wydarzylo.Ja ciagle chcialabym wiedziec, co takiego dyskryminuje tego chlopaka.Bo tak na logike to chyba byl wazny skoro kochaliscie sie w lozku.

Zarzucam mu rowniez i to , ze jest troche niestabilny - ja pracuje tak , ze jestem z nim np 2 tyg - a 2 tyg w niemczech opiekuje sie pewna osoba ( wiem ,ze to straszna praca, ale zarabiam tak o wile wiecej niz na kierowniczym stanowisku zarabialabym w polsce - a juz nie raz moglam zaakceptowc prace na miescu - jednak niestety nigdy za taka pensje jaka bym chciala. On wlasnie jak bylamw polsce bardzo o mnie dbal . Jak mnie nie bylo pil - kazdy problem poza tym rozwiazuje alkoholem.

A najwazniejsze i wlasnie powodem rozstania bylo to , ze on upil sie i mnie uderzyl . A pare dni wczesniej podczas klotni byl bardzo agresywny i pchnal mnie na sciane- ja uwazam , ze jesli posunal sie do tego raz to zrobi tak i drugi

Gość radafree
Ciekawe co to za twoje wychowanie którym się szczycisz, jak chcesz usunąć własne dziecko? Oczywiście ty niczego nie świadoma i bez winy. Czasami trzeba wypić to piwo, i często dobrze ono smakuje.

Ja wiem ,ze nie powinnam , ale zdarzylo sie i juz tego nie zmienie. Poza tym wlasnie z tego powodu mam obawy - bo nigdy wczesniej nie bylam w ciazy - nie mam tez dzieci - a chcialabym je miec n pewno. Pociesza mnie to , ze to bardzo wczesna ciaza - i wtedy jest malo komplikacji`przy usuwaniu...

ja akurat miezkam w tym momencie w Niemczech i wiem bardzo duzo Polek opiekuje sie osobami starszymi.Takze mam wyobrazenie o tym.Wiem ile mozna zarobic przy takiej opiece:) Sprichstu du Deutsch?

Gość 32 na karku
wszysto możliwe... stało się, ale mimo wszystko tym bardziej nie rozumiem jak mogłaś pójść z nim do lóżka?

Gość jesli pije i bije to go
skresla jako partnera. Jesli ci bardzo zalezy na dzicku - urodz jako samotna matka, Jesli nie - nie bede ci podpowiadac.

Wychowanie mam takie, ze chcialabym aby dziecko mialo 2 rodzicow w domu namiejscu - ja wiem , ze zyce pisze rozne scenariusze i nie zawsze sie tak uklada jak sobie to zaplanowalismy. Ale ja moge to zmienic i zmienie - poza tym nie obawiam sie , ze juz nie znajde osoby z ktora chcialabym miec rodzine. Wlasnie obawiam sie , ze nieznalazlabym gdybym miala juz dziecko z innym - bo wlasni wtedy zaczynaja sie problemy - czy przyszly partner dogada sie z dzieckiem i czy sie wzajemnie zaakceptuja

Gość 32 na karku
nie chcę Cię zasmucać, ale prawda jest taka, że to dziecko to wasza wspólna odpowiedzialność nigdy nie byłaś w ciąży, więc nie wiesz też co poczujesz, gdy usuniesz ciążę

hmm.Czy ja wiem czy tak to jest do konca.Na pewno trudniej samotnej mamie z dzidzia znalezc.Ale przeciez kobiety po rozwodach tez ukladaja zycie sobie.Oczywiscie trzeba patrzec czy partner akceptuje dziecko.Ale przeciez wiele kobiet jest w szczesliwych drugich zwiazkach.

Ja Elena50 - eigentlich ganz gut - habe auch als Ubersetzerin gearbeitet - ich hoffe auch bald wieder als Dolmetscherin arbeiten zu konnen :) Bis jetzt fehlen mir nur die richtigen Anzeigen ;) Nie , wczesniej nie zdarzalo mu sie urzywac wobec mnie przemocy - wrecz przeciwnie - byl opanowany i bardzo mnie respektowal. Nagle jak mu zwrocilam uwage gdy byla u nas jego mama - powiedzial do mnie tonem wladcy " ty sie nie wtracaj!!!!!!!!!!!!!" A potem potoczylo sie coraz gorzej i zaczal tracic panowanie