Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strauberyyyy

Co za absurd nazywać to pedofilstwem....

Polecane posty

Gość Strauberyyyy

Czuję się być oburzona, że co druga osoba, związek 14 latki i 18 latka porównuje do pedofilstwa. Moim zdaniem i z tego co wiem, pedofilem można nazwać osobę dorosłą, która już dawno dojrzała i w jedyny sposób jaki uzyskuje satysfakcje seksualną, to z dziećmi przed lub w trakcie okresu przekwitania i bez wahania robi to wbrew woli tego dziecka. 4(w moim przypadku niecałe 4, bo 3 i 1 miesiąc) to nie jest w cale duża różnica pomiędzy nami. Zważając na to iż zaczęłam dojrzewać bardzo szybko, więc różnicy nawet nie widać(ani nie słychać jeżeli chodzi o rozmowy). Denerwuje mnie taka postawa ludzi i uogulnianie pedofilstwa do poziomu nastoletniego.

ty jestes jeszcze dzieckiem bo masz dopiero 14 l a nie nastolatka,kazdy dorosly ci to powie.i ten fakt troche zmienia postac rzeczy...wiec sypianie w wieku 14 l z chlopakiem ktory ma 18 to jego czyni pedofilem czy ci sie to podoba czy nie i w twoim wieku jest to ogromna roznica te 4 lata poniewaz ty jestes jeszcze dzieckiem a on doroslym facetem z potrzebami...i nie jest wazne kiedy zaczelas dojrzewac fizycznie,bo majac 14l i tak jestes dzieckiem w swietle prawa,poza tym widac ze jestes niedojrzala emocjonalnie...

Gość Strauberyyyy
Kilka już tematów zakładałam, prosząc o jakieś porady i oczywiście musiałam zawsze napisać po ile mamy lat, żeby te rady nie były tam za poważne, drastyczne czy coś w tym rodzaju. I oczywiście pełno odpowiedzi uważających, że to pedofilstwo. Zraża mnie taka postawa ograniczonej polski. No, a i oczywiście, że nikt z zewnątrz nie powiedział, że to pedofilstwo. Mieszkamy w dość małej miejscowości i wszyscy wszystkich znają i to są nasi znajomi. Z resztą mam koleżankę 16 lat a jej facet ma 20. I co? No nic.. Szczęśliwa para.. Tak samo z nami.

a po czym wnosisz ze jest niedojrzała? i skad wiesz ze sypiają ze sobą?? przeciez to śmieszne nazywać ich związek pedofilią, uważam ze to bardzo dobra róznica wieku. w dzisiejszych czasach 14 sa już bardzo dojrzałe za to 18 latkowiewcale więc sie wyrównuje

artefakt 14 sa bardzo dojrzale,do tego stopnia zeby sypiac z facetami,zachodzic w ciaze i zonk...nie oszukujmy sie,czternastolatka to jeszcze dziecko jest wykluczajac juz nawet te czarne scenariusze,tak stanowi prawo i to nie ja je ustalam...

Gość Strauberyyyy
Prosze bardzo.. Może czytać... I uwierz mi iż to wszystko co tam pisałam nie świadczy o tym, że jestem niedojrzała emocjonalnie, tylko chorobliwie zazdrosna o tę drugą osobę. A jak wiadomo chorobliwa zazdrość nie towarzyszy tylko nastolatkom zachwianym emocjonalnie, ale również dorosłym i DOJRZAŁYM osobom. Zazdrość wywołuje przeogromne emocje i uwierz, że spotkałam nie jedną osobę, która robi w napływie zazdrości głupsze rzeczy niż ja tam pisałam.. Chociaż uważam, że te rzeczy nie były w cale takie głupie, porównując oczywiście do tych, o któych słyszałam..

po pierwsze nikt nie mówił ze sypiaja ze sobą a nawet jak tak to cóz, wiem ze naszemu społeczeństwu cięzko dopuścić taką myśl, ale neistety obecnie 13 latki mają potrzeby seksualne dorosłych ludzi. i nie można zamiatać problemu pod dywan. a jakby jej chłopak miał też 14 lat to już normalne by to było?? po cos ludzie zreszta wymyślili antykoncepcje. zreszta jak na arzie to tu 25 latki w cia ze zachodza i nawet nie wiedza z kim:P

Gość kartaczka777
Dziewczyna dość mądrze pisze jak na swój wiek i nie robi błędów, a to już coś. Znam osoby od niej starsze, które nie są dojrzałe emocjonalnie. A skąd wiecie, że ona spała ze swoim chłopakiem?

Gość NIC CO LUDZKIE...
A ja co prawda pełnoletnia(21)ale związałam się z 30 lat starszym facetem ,jestem z nim 5 lat i nas chyba uważają za kazirodztwo bo mówią że jestem z nim bo uważam go za ojca,choć razem sypiamy

wiesz co jakbys byla taka dojrzala za jaka sie uwazasz to bys pogadala o tym z facetema nie wypisywala bzdury o pedofilstwie(buhaha) na forum...to po pierwsze...a po drugie,nikt nie lubi gdy sie go nazywa dzieckiem to fakt ale pewne fakty mowia same za siebie czy nam sie to podoba czy nie...

Gość Strauberyyyy
Nie uprawiamy sexu chociaż już od bardzo długiego czasu czuję taką potrzebę. ON mnie nie zmusza bo chcę, żeby to była moja decyzja. Czuję jednak, że niedługo przemogę się na to mimo tej całej MORALNOŚCI i tak dalej.. O antykoncepcji się dowiedziałam duuuużo.. i nadal dowiaduje. On również. I chce żeby to ze strony "kotek fiołek" było brane pod uwagę też z kwestii uczuciowej, a nie tylko moralnej i papierkowej...

zwiazek 2 osob doroslych ktore maja miedzy soba spora roznice wiekowa nie jest niczym niezwyklym poniewaz sa one jak wspomnialam dorosle i beda gotowe wziasc na siebie odpowiedzialnosc w razie czego.a jesli chodzi o poprawny styl pisania oraz brak bledow to biorac pod uwage ze mieszka w Polsce to wypada umiec sie jezykiem posluzyc wiec tez nic nadzyczajnego w tym nie widze....

Gość kartaczka777
A wracając do tematu, to normalne, że dziewczynom w tym wieku podobają się starsi chłopcy. Obecnie są one dojrzałe, a chłopcy w wieku 14 lat to dzieci.Osobiście nie widzę w tym nic złego. Jednak z seksem radziłabym poczekać.

Gość Strauberyyyy
I tu popełniłaś gafę.. Pomyśl logicznie, po co założyłam ten temat? Żeby swoją złość i swoje zdanie gdzieś napisać i spytać się ogółu o zdanie na ten temat. Po co bym miała z NIM o tym rozmawiać? Nam to obu nie przeszkadza, że jacyś ograniczeni ludzie szufladkują innych w ten sposób. Oczywiście zdajemy sobie sprawę jakie mogą być konsekwencje, jeżeli chodzi o uprawianie seksu, ale staramy się to odkładać jak tylko możemy.

no tak,zeby nas poinformowac ze lasce wybijesz zeby w razie czego...ciekawe czy przeczytala :) poza tym nie ruszaja mnie aluzje co do mojej osoby,nie biore pod uwage zdania dzieci :P ide sobie lulac,dobranoc.

Gość Strauberyyyy
Pisałam o zakładaniu tego tematu. Z nim rozmawiać już raczej o tym nie będę, chyba, że on zacznie. Napisałam, że jej zęby wybije, jeżeli się do niego zbliży(mimo to, że będzie wiedzieć, że ja z nim jestem). Nie zrozumiałaś aluzji? Nikt nikomu zębów nie będzie wybijał;). Myślmy racjonalnie. A no dobrze... Teraz pokazałaś swoją niedojrzałość. Nie wiem ile masz lat, ale zapewne jesteś osobą pełnoletnią, której sprawia przyjemność wywyższanie się tym i używanie tego jako główny argument w rozmowie z 'małolatą'/'gówniarą'... Słabiutko.. I wcale cię tu nie chcę obrażać. Próbuję ci objaśnić, że mimo regułek, które znasz chyba nic więcej sama nie umiesz wymyślić. Radziłabym czasem przemyśleć pewne rzeczy po swojemu, a nie brać je tylko takimi jakimi się przeczytało...:O

Gość kukuruks
po pierwsze nie ma czegoś takiego jak pedofilstwo. istnieje tylko pedofilia. po drugie związek czternastolatki i osiemnastolatka, jeżeli rozumiemy przez niego również kontakty seksualne, jest w Polsce uznawany za pedofilię. Współżycie z osobą poniżej 15 roku życia jest karalne, obojętne od nastawienia do stosunku strony nieletniej.

artefakt wbrew pozorom umiejetnosc poslugiwania sie swoim ojczystym jezykiem jest bardzo wazne,radze od tego zaczynac :) poza tym wypada troszke znac prawo panujace w kraju ktory sie zamieszkuje.i nie wazne czy sie wam ono podoba czy nie,nie wam o tym decydowac...i znow pokazujesz nerwy co mnie jeszcze mocniej cieszy :)

ty za małe gówno jesteś żeby mi mówić co wypada a co nie. i zapewniam cie że prawo w tym kraju to znam lepiej od ciebie. zreszta wypierdalaj do łózka, juz godzine temu jeczałas ze idziesz spac ale cie chyba dupa swędzi

Gość kartaczka777
Kukuruks ma rację, ale dziewczyna pisze, że nie śpi z chłopakiem, więc problemu pedofilii jak na razie nie ma. A problemy ma typowe dla nastolatki. Koteczku, odpuść.