Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agnieszka198958

o czym porozmawiać z anglikiem?

Polecane posty

Nie dlugo bende miala wesele Ewy i Mariusza.Wesele jest w Polsce obecnie pracuja ww Szkocji. Ewa bendzie chciała przedstawić kilku swoich znajomych. O czym porozmawiać z obcokrajowcami? Może ktos mial podobna sytuacja?

Gość o wszystkim
Przecież to ludzie tacy sami jak Ty :O

Gość gryczka
Nie do końca :-p Będąc w Anglii nie miałam kompletnie o czym rozmawiać z "tambylcami". Doświadczenia moich przyjaciół, którzy też pracowali na Wyspach, są podobne. Przeciętnego Brytyjczyka interesują trzy rzeczy: gdzie i kiedy jest najbliższa impreza, życie gwiazd, życie znajomych (kto, z kim, kiedy i dlaczego). Może być kłopot, jak zechcesz porozmawiać o literaturze, polityce, ekologii, psychologii, dobrej kuchni... Chyba że to jacyś wyjątkowi, wykształceni Anglicy na poziomie. Sumtne, ale prawdziwe. Niechętnie kieruję się stereotypami i nie wierzyłam w to, zanim się sama nie przekonałam...

Gość o wszystkim
Przebywałam na Wyspach dużo czasu, zarówno w Anglii jak i w Irlandii i nie mogę powiedzieć, żebym nie miała z nimi o czym rozmawiać. Dodam, że nie rozmawiałam o imprezach, bo mnie samą to nie interesuje. Owszem, natrafiłam na pustaków, ale generalnie tak źle nie było :)

Gość gryczka
o wszystkim--> zazdroszczę:-) Najwyraźniej miałaś szczęście albo ja pecha. Pracowałam w hotelu, jako kelnerka. Zarówno z innymi kelnerkami jak i z większością pozostałego personelu nie było o czym gadać, bo właśnie byli "pustakami". Mam dobre i złe wspomnienia z Anglii, niestety Anglicy należą do tych gorszych...

Gość o wszystkim
Nie powiem, bo czasami ich poziom niewiedzy był zatrważający :) Ale wiesz, ja podeszłam do sprawy jak do misji oświecenia ciemnych mas. Zwłaszcza w Irlandii, gdzie przebywałam w małej miejscowości i niektórzy ludzie ciemni niczym w średniowieczu. Dużo rozmawiałam o obyczajach, różnicach kulturowych, holokauście, o czym akurat większość pojęcia nie miała :( Ale generalnie miałam szczęście trafiać na dosyć wykształconych ludzi. Tak sobie myślę, że na weselu raczej nie porusza się ciężkich tematów, więc autorka nie będzie miała większych problemów, zwłaszcza po kilku głębszych ;)

Gość najlepiej to o pogodzie
:D

Gość a o czym z Holendrem?
???

Gość panna marianna
O tym o czym gadasz ze znajomymi.

Gość AgnieszkaI98958
Ja by chciala pogadac a Anglikiem jak z czlowiekiem ale podobno oni nie znaja ludzkiej mowy tylko jakies "hał du ju du" U nas na wiosce nikt by nie umioł tak :(

Gość edward miszczak
jaka wiocha, a co on z kosmosu? nie podniecaj sie tak bo guma w majtach ci peknie, to nie jest ksiaze tylko zwykly koles tyle, ze z innego kraju, w polsce tez sa ludzie z ktorymi jest o czym porozmawiac jak i pustaki, jak wszedzie zawsze, co za durne pytanie

Gość ixyyyyyyyyyyy
"bende", "bendzie" na pewno nie ucz ich polskiego

Gość Żydowskie imię
Pogadaj o katastrofie smoleńskiej. Tematu wystarczy nie na jedno, a na trzy wesela

Gość ixyyyyyyyyyyy
mozesz tez zapytac o zdrowie krolowej co slychac u Williama i Kate jak tam romanse Harrego widac, ze jestes strasznie nieobyta w swiecie :o

Gość dziwne popytanie - a o czym
porozmawiac z Polakiem? zalezy, czy to profesor uniwersytetu, zy sieciarz. Zawsze o pogodzie mozesz.

Gość dziwne pytanie - a o czym
( czy śmieciaz - miało być)

Gość dziwne pytanie - a o czym
Śmieciarz - komp mi połyka!