Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfghjklzxcbgt

W którym miejscu w kuchni najwygodniej umieścić kuchenkę?

Polecane posty

Gość asdfghjklzxcbgt

W ciągu szafek obok zlewu czy na wyspie na środku kuchni?

Gość asdfghjklzxcbgt
chodzi mi o kuchnię na węgiel groszek lub orzech (gaz jest teraz nieopłacalny)

Gość asdfghjklzxcbgt
:D:D Płytę elektryczną :D Chociaż jakbym odziedziczyła prawdziwą kuchnię węglową to byłoby fajnie :classic_cool:

Gość a ja dostalam
Napewno nie obok zlewu. Ciągle będziesz miała zachlapaną płytę. Na wyspie już lepiej ale wszystko zależy od układu pomieszczenia. Może jakieś zdjęcie?

Gość a ja dostalam
To jeśli coś mogę doradzić to nie rób tej płyty jak na zdjęciu na środku wyspy bo ci cała idea wyspy jako dodatkowego miejjsca roboczego poleci. Będziesz miała wyspę i na niej płytę i żadnego sensownego miejsca na niej.

Gość asdfghjklzxcbgt
Myślałam o tym, żeby zrobić wyspę trochę wyższą i z jednej strony postawić przy niej krzesełka barowe .

Gość a ja dostalam
No właśnie! Dlatego też rozważ umieszczenie płyty w ciągu szafek lub na wyspie ale nie na jej środku.

Gość asdfghjklzxcbgt
Może to i lepsze rozwiązanie ? Wyspa zamiast stołu w kuchni.

Gość a ja dostalam
A w jakim stylu chcesz zrobić kuchnię? Ja swoją robiłam w zeszłym roku po kupieniu mieszkania więc jestem trochę oblatana:)

Gość a ja dostalam
Acha i radzę pooglądać foty różnych kuchni. Ja nie miałam długo pomysłu na swoją aż zachwycił mnie styl sielsko wiejski i po realizacji jestem nieustannie zachwycona:)

kuchenka obok zlewu, ew. oddzielona niewielkim blatem - to bardzo praktyczne wyjście przy wielu potrawach trzeba coś odlać, wyrzucić itp. - jak sa te urządzenia blisko siebie, to oszczędza to bieganiny w kuchni i niepotrzebnego rozlewania po drodze a przetarcie płyty, jakby się coś ze zlewu chlapnęło, to jest niewielka cena za to udogodnienie również problem z okapem jest mniejszy, jeśli jest on przy ścianie zamiast wolno wiszącego wyspę lepiej w całosci przeznaczyć na blat roboczy, ew. barek chociaż osobiście w ogóle nie robiłabym wyspy, tylko trochę większą zabudowę - murek, szafki, na nich blat, w kuchni żadna ilośc szafek i blatów nie jest wystarczająco duża :)

Gość asdfghjklzxcbgt
Dzięki pooglądam :) Planuję kuchnię urządzić dość nowocześnie - żeby pasowała do reszty mieszkania. Jasne drewno, biel, zieleń. Wyspę na środku raczej postawię bo kuchnia jest kwadratowa i byłoby za dużo wolnej przestrzeni pośrodku. I zastanawiam się nad rezygnacją z glazury na rzecz tapety winylowej :) http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/b6/e2/ff747d21b1176f5b8a4a613121ad-43280510_d.jpg

Gość płytę najlepiej umiejscowic
tak, żeby został spory kawłek blatu roboczego tak jak podpowiadają osoby powyżej, jeśli zaś chodzi o przykładowe zdjęcie kuchni które zamieściłas to ja zasatanowilabym się nad umieszczeniem kuchenki na wysokosci wzroku, kuchenkę ciężko utrzymać w doskonałej czystości i lekko upaćkane drzwiczki moga denerwowac a gdy jest na dole nie widac tego;)