Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAMIS777

CIAZA?

Polecane posty

Gość KAMIS777

WITAM PIERWSZY RAZ PISZE NA FORUM ;) OTOZ MAM TAKA SYTUACJE ZE WYDAJE MI SIE ZE JESTEM W CIAZY... W ZASADZIE OKRES MI SIE NIE SPOZNIA ALE CZUJE SIE TAK JAK PRZY OSTTANIEJ CIAZ ( KTORA NIESTETY ZAKONCZYLA SIE PORONIENIEM ;() A MIANOWICIE: CZESTO ODDAJE MOCZ, MAM PODWYZSZONA TEMPERATURE, OBOLALE I WIEKSZE PIERSI A TAKZE BOLE BRZUCHA I JAJNIKOW I OGROMNY APETYT ;) BYC MOZE TO PRZED ZBLIZAJACA SIE JUTRZEJSZA MIESIACZKA :) JESLI JEJ NIE DOSTANE TO ZROBIE TEST GDYZ ZAWSZE MAM REGULARNE MIESIACZKI... CZY KTORAS Z WAS MIALA PODOBNE OBJAWY? P.S. DODAM ZE OD STOSUNKU MINELO PONAD 2 TYGODNIE I WG MOICH OBLICZEN BYLY TO DNI PLODNE PRZED OWULACJA

Gość jamjest
wiesz do czego służą testy ciążowe???;)

Gość KAMIS777
TAK WIEM, TYLKO Z TEGO CO MI WIADOMO NAJLEPIEJ ROBIC W DZIEN SPODZIEWANEJ MIESIACZKI LUB NAWET PO

Po pierwsze: dlaczego krzyczysz? Po drugie: niemożliwe, aby tak szybko były objawy po trzecie : jeżeli od stosunku minęły dwa tyg, możesz zrobić test z porannego moczu

Gość KAMIS777
ALE JA WCALE NIE KRZYCZE ;) a JUTRO NAPEWNO ZROBIE TEST ;)

Wszystkie objawy jakie wypisalaś występują około 5-6 miesiąca :) Chociażby częste oddawanie moczu, kiedy ciąża jest na tyle duża, że naciska na pęcherz :) Więc czyzbyś 5 miesięcy przespała? W języku Internetu duże litery to KRZYK, więc wyłącz caps lock!

Gość krolowa Narnii
czeste oddawanie moczu i wzmożony apetyt to dopiero w 5-6 miesiacu takze tym sie nie sugeruj

Gość KAMIS777
ok juz nie krzycze ;) no napewno bym nie przespala 5 miesiecy po za tym jeszcze dwa miesiace temu bralam tabletki

Gość az strach myslec
niestety-moja sytuacja jest identyczna... zrobilam test po 11 dniach, wyszedl negatywny, ale boje sie, ze to za wczesnie na wyniki i czuje ze cos jest nie tak..

po 11 dniach od stosunku? to zdecydowanie za wczesnie najlepiej robic w dzien spodziewanej miesiaczki lub kiedy sie spoznia to po jej terminie

Gość ccdfsd
A jesli zrobilam test 1 dzien przed spodziewana @ ? to moze byc prawdziwy? wyszedl negatywny i czulosc testu wynosi 10

roznie to bywa jedni twierdza ze mozna robic test po 14 dniach od stosunku inni ze w dniu spodziewanej miesiaczki, a jeszcze inni ze najlepiej po terminie

Gość ccdfsd
aha i chce dodac ze mam miekkie piersi, bezbolesne, mierzylam sobie od mies. tempke i mam pewien sposob porownanie, tzn wczoraj wieczorem mierzylam i bylo 37,5 a dzisiaj niestety z rana nie o tej samej godzinie ale po kilku godz. wiem, ze wtedy tempka sie podnosi, to bylo 37,2 (wiec logicznie z rana by musiala byc o wiele nizsza) dzisiaj powinnam miec @ mam nadzieje ze bedzie :(

Gość ccdfsd
no ale 1 dzien roznicy to chyba nic takiego, na tescie byla 1 kreska, zero innych jasniejszych nawet po kilku godzinach byla 1 :) a czulosc 10 to juz naprawde wysoki poziom bo sa tez test co maja 25, wiec stosunkowo im trudniej okreslic poziom hcg

Gość az strach myslec
ale na wielu potralach jest napisane, ze niektore testy wykrywaja juz po 6 dniach. Moj to Quick Vue z czuloscia 25. Dlatego nadzieja, ze sie nie mylil jest

ja takze dzisiaj powinnam dostac @ zobzczymy czy sie pojawi takze od pewnego czasu mierze sobie temperature i z rana zazwyczaj mam normalna 36.6 wieczorami i w godzinach popoludniowych wzrasta do 37,5

Gość ccdfsd
tak zauwazylam to tez :) wzrasta zapewne dlatego ze sie ruszamy :) bo z rana przeciez mierzy sie w lozku bez wstawania :) no ale zmierzylam pozniej jak wstalam inna godzina (chodzenie itp.) to 37,2 to pewnie z rana bez wstawania by bylo ponizej 37 :) badzmy dobrej mysli :)

Gość ccdfsd
az strach myslec to zalezy rowniez od tego ile komorka wyzwala poziomu hcg podczas wedrowki do macicy ok . 7dni wedruje :) test mierzony z rana przed @ jest najbardziej skuteczny, a ja zrobilam go o 13 :( 1 dzien przed.. no ale ze ma 10 to tym sie ratuje ze to i tak wysoki poziom nie wierze zeby mogl sie pomylic :)

Gość ccdfsd
Kamis a chcesz byc w ciazy? czy nie?

czyli widze ze gdyby wyszlo ze jestes w ciazy to nie bylabys za bardzo zadowolona, ja szczerze duzo nad tym myslalam i chyba jednak chciclabym zobzczyc 2 kreseczki

Gość ccdfsd
Nie za bardzo, dziecko bym chciala miec za ok. 2lata :) , 23lata to wg mnie troche za malo, nie czuje sie na razie na dziecko...

Gość ccdfsd
Co lepsze dowiedzialam sie ze od znajomych 16l corka zaszla w ciaze hehe :) ja tu panikuje ze jestem niedojrzala psychicznie a taka malolata juz zaciazyla..

no to jest chyba indywidualna sprawa, kazda kobieta czuje inaczej ;) ja mam 20 lat ;)

no zdzarzaja sie i takie przypadki u mnie w miescie a jest ono nie duze 13-latka zaszla w ciaze, dziecko ma dziecko

Gość ccdfsd
szczegolnie rodzina (by mnie chyba zjedli) :) wiec czuje przed tym respekt ponadto studia, trzeba skonczyc licencjat wziac sie za mgr, takze dawac mi ten cholerny okres z niewyobrazalnym bolem brzucha :D

Gość ccdfsd
20lat wiesz jakby bylo to mowi sie trudno, ale ogolnie to nie walcz z natura, jesli mozesz to opozniej to jak tylko mozesz, mloda jestes chlopak na pewno tez i nie wiadomo jak taki facet zareaguje roznie to z nimi bywa

Gość ccdfsd
bo najlepsze jest to ze dopoki nie ma ciazy to nasi mezczyzni sa tacy kochani ojej i w ogole, bysmy w ogole sie tego nie spodziewaly (moj tez sie ciagle z tego smieje, nie rusza go w ogole taka sytuacja) ale cholera wie jakby zareagowal jakby to byla ciaza :) nie ufam zbytnio facetom,a na forach mozna sporo poczytac o takich wlasnie facetach co zgrywaja kochanych partnerow a jak sie dowiaduja to uciekaja