kimnotyze 0 Napisano Styczeń 13, 2010 Moja sytuacja wyglada nastepujaco: jestem w anglii drugi rok, pracowalam, posiadam home office i incurance number. przerwalam prace w 6 mies ciazy, nie zglaszam tego faktu w pracy by starac sie o macierzynskie etc poniewaz to byla legalna praca jednak w prywatnej firmie gdzie i tak pewnie bylby wniosek odrzucony (znajac szefa). Teraz jestem w takiej sytuacji - moje dziecko ma 2 miesiac, mieszkam z' partnerem', nie pobieramy zadnych dochodow od panstwa. Nie wyslalam jeszcze nawet wniosku o becikowe bo nie na pieniadzach mi zalezalo, jednak sytuacja sie zmienila i zmusza do tego a zeby odejsc od faceta- odmiennosc charakterow(wyjasniac nie musze), chcialabym sie dowiedziec jaka pomoc moge otrzymac od panswta jako samotna mama? Na dzien dzisiejszy isc do pracy nie moge, wiadomo dzieciaczek za maly, i czy poki co mieszkajac z facetem ( niestety nie mam dokad odejsc, brak jakichkolwiek srodkow na zycie) moge zglosic fakt -samotnej ( w trakcie wyprowadzki) ? Z gory dziekuje za zyczliwe odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach