Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaulinaPaulina

Problem z cerą. Doradźcie.

Polecane posty

Gość PaulinaPaulina

Witam Wszystkich gorąco w ten mroźny wieczór ;) Tak jak w temacie, mam problemy z cerą. Mam prawie 20 lat, a mimo to na mojej buźce pojawiają się różne "niespodzianki". Nie mam zaawansowanego trądziku, ale dużo zaskórników, wągrów i przebarwień. No i co jakiś czas wyskakują te paskudztwa, przed okresem zwłaszcza. I zwracam się do Was z pytaniem... Co Waszym zdaniem będzie dla mojej buźki najlepsze? Dobre dermo-kosmetyki? Zabieg kosmetyczny (mikrodermabrazja?) Czy faszerowanie się jakimiś lekami? Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam serdecznie :)

Gość dejwida bołi
przede wszystkim systematyczność w pielęgnacji. Jaką masz cerę? Jeśli tłustą to przynajmniej 2 razy w tyg. peeling mechaniczny, raz enzymatyczny. Na noc krem effaclar k (raz w tygodniu możesz uzyć kremu bambino, ale tego ochronnego, ma w sobie tlenek cynku) Na dzień jakieś filtry i niezapychający podkład - najlepiej mineralny. Dokładny demakijaż i wieczorem polecam uzywanie sztoteczki do mycia buzi. Maseczka oczyszczająca 2 razy w tyg. Systematyczność i zobaczyć superrezultaty!

Gość dejwida bołi
o! też mam ten podkład, jest rewelacyjny! Ja systematycznie wyk, te wszystkie peelingi i maseczki na naprawde widze dużą poprawę. polecam bardzo effaclar k! ale nie przestrasz sie, bo na początku możesz mieć spory wysyp pryszczy - skóra się oczyszcza. oczywiscie dieta tez robi swoje - pij duzo zielonej lub białej herbaty. Unikaj kawy i papierosów. Ja z kawy nie umiem zrezygnowac, no i czasem podpalam niestety :(

Gość PaulinaPaulina
Co do kawy i papierosów... Mam tak samo. Nie nałogowo, ale mimo wszystko zdarza się ;) Mówisz, że ten krem taki dobry? Pryszcze nie wyskakują, czy po prostu łagodzi je? Rozważę kupno... ;)

Gość dejwida bołi
Nie no, na początku jak pisałam możesz mieć mega wysyp, to krem z kwasem, on 'zciera' naskórek i wszystko wyłazi, redukuje też przebarwienia i blizny, ale pamietaj - nie smaruj sie nim czasem na dzien i nie wychodz na słońce, bo to kwas, wiec stan skóry może sie pogorszyć. Przy regularnym stosowaniu i kiedy skóra juz się dobrze oczyści bedziesz gładziutką buzię miała :) Jest dość drogi, ale czasem bywa w poromocji. Ja na początku prosiłam w aptekach o jego próbki, przeszłam się po wszystkich w moim mieście i uzbierałam 10 próbek, które są b. wydajne! stosuję go już 9miesiecy i uwazam, ze jest super! http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-220-opis-La-Roche-Posay-Effaclar-K.htm tylko nie sugeruj się opisem, iż może stanowić 'bazę pod makijaż' - wierz mi - naprawde nie może ;) Niby to małe stężenie kwasu, w 'bezpiecznej' dawce, ale ja bym nie ryzykowała. Na dzień uzywaj tego z AA najlepiej ;)

Gość PaulinaPaulina
dejwida bołi - Dziękuję bardzo za rady! Mam nadzieje, że mi również ten krem pomoże ;)

Gość a ja tez go mam
Ten effaclar k i do tego żel kupiłam też LRP i co? stosuje regularnie miesiac... Kupiłam nawet z biodermy krem na dzień z wysokim filtrem. I kasa wywalona w błoto, ma mojej buzi zrobiła sie poprostu masakra, tyle wiekich syfów , takich bolących to dawno nie miałam , po tym mega blizny. zaczeły wyłazic jeden na drugim. Zamiast sobie pomóc , tylko zaszkodziłam, a mogłam iść od razu do dermatologa to ja sie bawiłam kremami z apteki. Niepolecam!!!!!!

Gość PaulinaPaulina
Słuchajcie. Dziś w aptece kupiłam sobie tabletki ziołowe z bratka(wygładzają cerę, oczyszczają organizm i wspomagają przemianę materii), pani w aptece poleciła mi też przemywanie twarzy mydłem siarkowym (tylko koniecznie przepłukiwac buźkę przegotowaną wodą i nie wcierac bardzo w twarz, bo może się pojawic straszny łojotok). Kupiłam, warto spróbowac. ;)

Gość PaulinaPaulina
Zapomiałam dodac, że również szukałam probek tego kremu co mi polecono ( effaclar k) no ale niestety, w mojej okolicy w zadnej aptece nie mieli...