Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mieszkanie

Czy zamieszkać z rodzicami po ślubie? Skomplikowana sytuacja

Polecane posty

Gość Mieszkanie

Za niedługo pobieram się z moją partnerką i mam skomplikowaną sytuację. Jestem jedynakiem mieszkam z rodzicami w domku jednorodzinnym. Z rodzicami się bardziej nie dogaduje niż dogaduje, wtrącają się do wszystkiego. Wkrótce ślub i po ślubie zostają 2 opcje mieszkania; z rodzicami w domku jednorodzinnym ,chyba najgorsze co może być :( lub znalezienie sobie małego mieszkania w mieście, zbyt dużo to nie zarabiamy. Rodzice liczą, że będziemy mieszkać w domku z nimi...ale to już nie te czasy gdzie w domach mieszkało po kilka rodzin. Co mamy robić :(

Gość lepiej osobno ale
Moze warto przerobić?osobna kuchnia i łazienka koniecznie,mogloby byc tez osobne wyjscie,z tym pewnie trudniej.Najwazniejsze miec swoją wlasna wydzieloną przestrzen.

Najlepiej mieszkac osobno.Zawsze jest konflikt pokolen a tak nikt sie nie bedziie wtrącac i bedziecie robic co wam sie podoba a nie czepianie sie o byle u wagi i podporzadkowanie sie straym bo u nich mieszkasz

Gość Śliwkawęgierka83
a może warto spróbować ?? Jakoś się przemęczycie, a potem może będzie szansa na jakiś kredyt ?? Z rodzicami zawsze to taniej a i sytuacja ekonomiczna może się poprawi

Gość martys100
Ja przez rok mieszkałam z mężem u Jego mamy... i kosztowało to mnie zbyt dużo stresów. Teściowa wtrącała się mi w pranie, gotowanie czy sprzątanie m.in. weź ten proszek, ten garnek, mieszaj szybciej itp. Mąż interweniował, ale i tak to był Jej dom i zawsze się wtrącała. Byłam rozżalona i zła. Na własne mieszkanie bardzo się cieszyliśmy i jesteśmy w nim szczęśliwi. Teraz jest inny problem... mąż nadal jest przywiązany do matki, moim zdaniem za bardzo. Dla komfortu Twojej kobiety przemyśl to...

Gość Mieszkanie
Nie chcemy mieszkać z nimi. Tak czy tak będą się wtrącać i będą kłótnie tak jak są do tej pory :( Sytuacja się raczej nie zmieni, łącznie na rękę netto miesięcznie mamy ok. 3000 zł i na życie, prąd, gaz, dziecko, samochód itd.

Gość skoro ty nie dogadujesz się
z rodzicami to tym bardziej nie sądzę by Twoja żona się z nimi dobrze czuła... skoro już przed slubem masz wątpliwości czy chcesz mieszkać z rodzicami to znak że są one zasadne lepiej mieszkać samemu na małej kawalerce i zaciskać pasa niż mieszkać z rodzicami którzy się we wszystko wpierdalają chyba nie chcesz by rodzice i kłótnie z żoną zepsuły Ci najfajniejsze dni młodości ? jestem po ślubie 5 lat i szczerze najgorsze wspomnienia to właśnie wtrącająca się we wszystko teściowa, nie ma dnia bym nie żałowała ślubu, bo zanim "weszłam w rodzinę" teściowa trzymała swój język na wodzy i siedziała cicho

Gość tez wychodze za maz
Ja wychodzę za mąż, ale po ślubie będziemy mieszkac w moim domku, tyle że na osobnym piętrze, w życiu nie poszłabym na wspólne dzielenie kuchni i łazienki czy mijanie sie cały czas. Moja mama tez ma tendencje wtracania sie co widze po bracie, ale ja sobie na to nie pozwole, co innego poradzic sie czegos a co innego nakazać jak co ktoś ma robic. Wole jednak mieszkac ze swoimi niż z teściami bo oni maja zupelnie inne zwyczaje i przyzwyczajenia, ktore mogłyby mi przeszkadzac. Ale na bloki nie bardzo bym chciała pójść będąc nauczonym mieszkać w domu. Chyba, ze miałabym możliwosc posiadania naprawde dużego mieszkania.

Gość Mieszkanie
Artefakt_Diabła wydaje mi się, że to prowokacja. Ale i tak odpowiem. Jak widzisz mamy gdzie mieszkać nawet 2 opcje mamy. A poza tym okolice 30 lat to już chyba końcowy okres na to, żeby wziąć ślub.

współczuję... serio chyba by mnie xooj trzasnął jak bym miał w wieku 30 lat mieszkać z rodzicami... i jeszcze im doopy do domu sprowadzać... a potem o zgrozo! DZIECI?! Smutna prawda jest taka, że wtykać sobie różne rzeczy w różne otwory umiecie a ogarnąć się życiowo chyba gorzej.