Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozaliapacnaca

kuurcze chyba zawalilam czy moge byc w ciazy anty i wymioty

Polecane posty

Gość rozaliapacnaca

witam.... ok godz 21 bralam tabletke a o 2giej w nocy raz zwymiotywalam..... czy ona sie juz wchlonela?? dodam ze biore tabl juz ponad 4 lata....

Gość do rozaliapacnaca
ja mysle ze saie wchlonela juz

Gość KAMIS777
wymioty napewno nie sa korzystne przy braniu tabletek, dlatego dla pewnosci do konca tego opakowania uzywaj dodatkowej antykoncepcji np. prezerwatywa

Gość niechcąca nigdy
wchłonęła się...maksymalnie wchłania sie 4 godziny

Gość rozaliapacnaca
no wlasnie tylko ze na drugi dzien sie kochalam ;/

Gość niechcąca nigdy
no to wiedziałas ze wymiotowałas...nie byłas pewna czy się wchłonęła a mino to sie kochałas?....nieodpowiedzialna jestes i tyle :O

Gość rozaliapacnaca
teraz to wiem ;/ tak jakos wyszlo ;/

Gość rozaliapacnaca
nie prosze o kazania bo dobrze wiem ze nie powinnam

Gość niechcąca nigdy
do końca opakowania używaj gumek tak na wszelki wypadek...myśle ze nie będziesz w ciąży bo tabletka pewnie zdążyła sie wchłonąć...

Gość ccdfsd
jesli bierzesz regularnie to na pewno masz nadmiary hormonow nie tylko w zoladku ale i w tkankach/tluszczu wiec 1 raz to na pewno nic sie nie stanie :)

Gość rozaliapacnaca
hehe dzieki za pocieszenie:)

Gość ale głupia rada...
nie musisz uzywac gumki do konca opakowania (ta rade dal ktos kto chyba nigdy pigulek nie bral a juz na bank ulotki nie czytal i lekarza nie pytał) Pigułka wchłania sie w ciagu 4 godzin... czyli o 22 jest pierwsza godzina o 23 druga o północy jest godzina 3 o 1 w nocy jest czwarta godzina od wziecia tabletki a o 2 piata godzina od wziecia... Także pigułka zdarzyła sie wchłonąć... Owszem wymioty są czynnikiem ryzyka jesli bierzesz pigułki ale nie jesli zwymiotujesz raz!!! (chodzi o to ze w momencie np. zatrucia pokarmowego, czy grypy zołądkowej wymiotuje sie cały czas -kilka-kilkanascie razy w ciagu doby (to samo dotyczy biegunki) i wtedy jest przyspieszone wydalanie z organizmu wszelkich subastancji) Także nie masz sie czym martwić..

Gość niechcąca nigdy
ja akurat biore tabsy juz 8 lat....jesli ktos nie chce byc w ciąży to woli na zimne dmuchać...

Gość ale głupia rada...
i nie musisz uzywac gumek do konca opakowania...bo chyba nie po to bierzesz tabletki zeby sie z gumkami meczyc....no chyba,ze masz paranoje jak osoba,która udzieliła Ci tej rady.... P.s. Nieodpowiedzialna to by byla jakby uprawiała sex bez zabezpieczenia..

Gość niechcąca nigdy
tabsy nawet przy super regularnym braniu nie dają 100% zabezpieczenia...jesli masz pecha znajdziesz sie w tym nieszczęsnym odsetku i zostaniesz mamusią :O

Gość ale głupia rada...
chwalisz sie czy zalisz? potem bedziesz miala problem zeby w ciaze zajsc.. zreszta Ty pewnie jestes z tych co uzywaj pigulek, gumek, globulek plemnikobójczych i stosunku przerwanegi jednoczesnie... Bo lepiej na zimne dmuchac.... Tylko,ze nikt Ci biedna nie powiedział ze z wibratorem w ciaze nie zajdziesz...

Gość niechcąca nigdy
jestem mężatkom i wibratora nie musze używac: to tak dla twojej wiadomości...

Gość ccdfsd
ja akurat boje sie uzywac tabletek anty itp bo strasznie ingeruja w organizm a nie chce miec pozniej problemow z zajscem w ciaze jak 100000 lasek na kafeterii :(

Gość ale głupia rada...
Tak na pewno....zwłaszcza jak bierzesz je regularnie i przez kilka lat (4 jak w przypadku autorki) nie zawiodły.... idz czytac o kolejnych metodach antykoncepcji...jeszcze sobue spiralke na wszelki wypadek załóż.... P.s. Ten odsetek, ktory zachodzi w ciaze to po pierwsze popełnił jakies błedy w braniu tabsów...po drugie nie wiem czy wiesz ale istnieją kobiety na które antykoncepcja hormonalna nie działa...ale nie czekaja one 4 lat zeby sie o tym przekonac...wiec nie strasz autorki....

moze i masz paranoje hehe ale tak sie sklada ze sama bralam tabletki przez 3 lata wiec wiem co mowie bynajmniej ja bym tak zrobila by nie ryzykowac, a to co zrobi ta dziewczyna to jej sprawa.... a uwierz ze duzo zalezy od jednej glupiej pigulki moja kolezanka tak zaszla w ciaze przy pigulkach

Gość niechcąca nigdy
hehe taką mądrą zgrywasz a nie wiesz ze tabsy nie majĄ NIC WSPÓLNEGO z tym czy po ich odstawieniu można zajść w ciążę czy nie...

Gość ale głupia rada...
Twój mąż powinien podarować Ci słownik poprawnej polszczyzny Pani ja wiem wszystko o pigułkach...... Mężątkom -w jakim to języku jest?

moze i masz paranoje hehe ale tak sie sklada ze sama bralam tabletki przez 3 lata wiec wiem co mowie bynajmniej ja bym tak zrobila by nie ryzykowac, a to co zrobi ta dziewczyna to jej sprawa.... a uwierz ze duzo zalezy od jednej glupiej pigulki moja kolezanka tak zaszla w ciaze przy pigulkach

Gość ale głupia rada...
oczywiscie ze mają bardzo duzo wspolnego.... gdybys zajeła sie czyms innym niz starszenie to bys wiedzial... ale po co lepiej sie na kafeterii wymadrzać jak sie g* wie...

Gość rozaliapacnaca
no to dyskusja sie rozkrecila:) mam nadzieje ze nie bede... dzieki dziewczyny:*

Gość niechcąca nigdy
ale głupia rada---> ale głupiua jestes...ten odsetek to jest własnie przy idealnym braniu bez wymiotów i biegunek....nie wiesz ze zadna metoda antykoncepcyjna nie daje 100% zabezpieczenia?..no chyba ze połączysz dwie...najpierw sie doucz albo poczytaj ulotkę o tym odsetku procenta...

zachowujecie sie jak banda dzieciakow dziewczyna ma problem zapytala o nasze zdanie a wy tu urzadzacie jakies pyskowki... dziecinada

Gość niechcąca nigdy
co nie masz sie do czego przyczepic to poprawnej ortografii sie czepiasz? załosna jestes niedouczona idiotko :O

Gość ale głupia rada...
ryzyko zajscia w ciaze zawsze jest i to kazdy kto uprawia sex wie... ale jezeli tabletka wchlania sie do 4 godzin (a minelo 5 od wziecia) to autorka nie stworzyla sobie dodatkowej "szansy" na bycie mamą...

słyszałem gdzieś że jak kobieta bierze pigułki i tak się zdarzy że jednej w cyklu zapomni, lub jak autorka zwymiotuje to nic się nie dzieje, ponieważ poziom hormonów w jeden dzień nie zmieni się tak znacząco aby mogło dojść do zapłodnienia. Jeśli sie mylę to mnie poprawcie, jestem tylko głupim facetem