Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniesza21proz

depilacja stref intymnych,

Polecane posty

Gość agniesza21proz

czesc dziewczynki,stwierdzilam ostatnio,że depilacja bikini maszynka jest bez sensu,bo wloski jeszcze tego samego dnia zaczynaja odrastac,poza tym zaraz tworza sie ranki ropne,mimo ze za kazdym razem korzystam z nowej maszynki. Postanowilam wyprobowac wosk,ale to chyba musi byc bardzo bolesne!!?? strefy bikini pewnie owszem,ale wzgorek łonowy? jak czytalam na forum,duzo Pan goli te miejsca na zero lub pozostawia paseczek,jak to robicie kochane? Wosk, pasta cukrowa? proszę o pomoc.

Gość agniesza21proz
No wlasnie leniwcu :) ze mnie chyba jeszcze wiekszy leniwiec:( poza tym to juz trzeba chodzic co jakis czas,a mi sie nie bedzie chcialo,koszty pewnie tez nie male,a ja jestem biedna studentką:(

Gość agniesza21proz
wyczytałam gdzies gdzie jakas kobitka probowala plastrami z woskiem i myslala,że umrze z bolu :) u kosmetyczki to tez pewnie inaczej

Kup sobie dobrą maszynkę elektryczną. Żadne krostki się nie robią bo jest delikatna. Też zwykłą maszynką się nie golę.

Gość ultramaryna cud miod
ok. to ja Wam zdradze najlepszy sposob- depilator - bikini, cipka,nawet w srodku tylek - wszystko nim kosze rowno, za drugim -trzecim razem juz prawie nie boli a spokoj na dlugi czas :)

Gość agniesza21proz
aha czyli zadne woski, pasty cukrowe ... tylko kupic depilator?? kochana powiedz a jaki masz??

Gość agniesza21proz
-Faye- a o jakiej maszynce el;ektrycznej myslisz?:)

ja mam wykly depilator phillipsa satinelle. kupujesz raz depilator i nie wydajesz wiecej kasy na zadne czeste wizyty u kosmetyczki. fakt- za pierwszym razem boli w niektorych miejscach niemilosiernie, ale pozniej jest tylko lepiej :) a ta eletryczna maszynka- goli na "zero", calkiem jest tam gladko??

Gość ja okolice bikini
plastrami usuwalam. Myslalam, ze sie zesram (przepraszam za okreslenie) z bolu. Nigdy wiecej! ;)

Gość ja okolice bikini
krew sie polala, potem przez tydzien nie moglam sie pokazac na basenie, bo mialam dwa wielkie siniaki w pachwinach :O

depilator z maszynką golącą to najlepsze rozwiązanie. Ja depilatorem traktuje nogi a maszynką miejsca intymne ;) nie ma podrażnienień i jest wszystko gładkie ;)

Nie jest wprawdzie tak gładko jak po wosku albo po zwykłej maszynce ale według mnie ok :) Można bez wstydu wyjść na plażę. Najważniejsze, że nie wrastają po tym włoski i nie robią się krosty

Gość agniesza21proz
aha,i normalnie tym depilatorem golisz nie tylko strefy bikini.a calosc? ja czesto uzywalam plastrow z woskiem do stref bikini,ale tylko i wylacznie,glebiej sie bałam :D

Gość agniesza21proz
iewczyny a porobowalyscie paste cukrowa?

Gość agniesza21proz
ultramaryna cud miod anie robia sie zadne krwiaki? co jakis czas powtarzasz zabieg?

ja próbowałam, pasty cukrowej, plastrów i wszystkiego już.. najlepiej w tych miejscach sprawdza się golarka elektryczna jeśli chodzi o mnie ;)

na poczatku skora byla bardzo podrazniona i opuchnieta (w miejscach najwrazliwszych) ale teraz juz jest spoko, krostki sie nie robia, najwyzej co jakis czas troche wloski wrastaja,ale masuje sie dosc szorstka myjka wiec nie jest zle, to sporadyczne przypadki. powiem Wam, ze najgorzej jest przy samych wargach i na wzgorku- tam musialam bardzo napinac skore i przeprowadzac depilacje stopniowo( bol, odpoczynek,bol, odpoczynek itd.) trwalo to w sumie ponad dwie godziny,ale udalo sie, bylo warto, teraz zajmuje mi to 5-10min :)

Gość agniesza21proz
ultramaryna,teraz tylko powiedz jakiej firmy masz ten depilator i bede szczesliwa :)

Gość agniesza21proz
i jeszcze jedno ile czasu skora jest zupelnie gladziutka? zabieg wykonywac po kapieli czy przed? jakies oklady z lodu stosowac,alby mniej bolało przynajmniej na poczatki

Gość agniesza21proz
;)

Gość agniesza21proz
no wlasnie te koszty :( ja wyprobuje depilatorem :)

uzywam philipsa satlinelle (posiadam go juz ze 4lata, teraz pewnie sa na rynku lepsze depilatory) skora jest gladka okolo 2tyg, ale zdarzaja pojedyncze wloski ktorych depilator nie wychwycil wiec tak po tygodniu przelatuje myche tak kontrolnie, zeby te zagubione klaczki wyrwac:) chyba po cieplej kapieli bedzie lepiej depilowac, ale musisz miec skore calkowicie sucha. oklad z lodu po depilacji mozesz zrobic, ale i tak zapewniam Cie, ze na poczatku bedzie bolalo jak skurwysyn ;)

Gość agniesza21proz
dziewczyny ale pewnie po golarce elektr skora nie jest taka gladziutka prawda??i trzeba codziennie to robic:(?

Gość aagniesza21proz
up up

Gość aagniesza21proz
jutro probuje depilatorem,umre z bolu.. :D:D napisze jak bylo.. :)

Gość ja mam taki sposob ze
wzgorek traktuje pęsetą okolice bikini woskiem a tam na dole maszynka hmmm jak chodzi o pesete najpierqw skora reagowala strasznie bylam cala czerwona ale teraz jest super gladziutko i czysciutko :D

Gość agniesza21proz
ja blizej warg tez maszynką :) jeszcze mam chętkę na pastę cukrową. hmm.. tylko czy na wlosy lonowe ona bedzie dobra??

Gość aagniesza21proz