Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maruha

Ciąża przenoszona , co dalej ?????

Polecane posty

Gość Maruha

Witam. Jestem dziś 8 dni po terminie porodu. Niestety nic nie postępuje w kierunku porodu ( wynik badania lekarskiego). Po ostatnich badaniach w szpitalu, w którym planowałam rodzić od początku ciąży przyjrzałam się dokładnie warunkom jakie tam panują i jestem przerażona. Do tego nie moge już dłużej czekać na rozwiązanie. Jutro chcą mnie położyć do szpitala i jeśli siłami natury nie urodzę to będą wywoływać dopiero w PONIEDZIAŁEK! Dla mnie to koszmar.. A już nie wspomnę o tym, że będę musiała tam spędzić przynajmniej 2-3 dni dodatkowo. Czy jeśli zgłoszę się do innego szpitala, że jestem po terminie i ogólnie na badania, to przyjmą mnie am i wywołają szybciej poród? Czy to wywołanie porodu da się jakoś przyśpieszyć? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Wspolczuje wywolania ale pociesz sie ze w UK gdzie mieszkam zaczynaja "cos" robic dopiero po 14 dniach...po terminie...

Gość a po co chcesz klasc sie
w piatek do szpitala, przyjdz w poniedzialek na wywolanie i tyle, zaloze sie ze zaczniesz sama rodzic w niedziele:)

Gość lepiej zgłoś sie do innego
szpitala na dokladne badania. Takie dlugie czekanie na porod moze byc niebespieczne. Moja siostra byla kilka dni po porodzie, miala zglosic sie do szpitala w poniedzialek, ale jakos w sobote po obiedzie cos ja tknęło i pojechala do szpitala zrobic KTG i badania. Nie miala zadnych objawow porodu, nic. Okazało się że wody płodowe sa juz zielone i dziecko zaczyna sie dusic. Biegiem na porodowke, wywolywanie skurczy, panika wsrod lekarzy, strach czy z dzieckiem wszytsko w porzadku. Na szczescie dziecko bylo zdrowe. Porod trwal niecale 3godziny. Ale jesli poczekalaby do tego poniedzialku i nie pojechala do szpitala w sobote to raczej mojego siostrzenca nie byloby teraz na swiecie.

wiesz lepiejjedz do innego szpitala 8 dni po terminie to dosc niebezpieczne wody moga byc zielone

No tak a co maja powiedziec mamy gdzie procedura brzmi ze czekamy 2 tygodnie i dopiero dzialamy ? Tu w UK tez robia Ktg ale ciaza moze rozwiazac sie miedzy 38-42 tygodniem i basta ...i nikt nic tu szybciej nie zadziala,wiem ze w pl tez tak bywa...:(

Gość jestes w błedzie i to
zaloze sie ze zaczniesz sama rodzic w niedziele :) :) :) :) :) :) dobre :):):)

Rodzilam w Pyskowicach zglosilam sie dzien po terminie trzymali mnie ciagle w szpitalu a urodzilam 15 dni po terminie i przez cc bo dwa razy mi wywolywali kroplowkami. Za pierwszym razem nic nie podzialalo dodam ze jeszcze dostawalam zastrzyki i czopki ale nic. Potem 15 dni po terminie skurcze juz mialam ale rozwarcia brak synkowi tetno zaczelo uciekac i laskawie wtedy zdecydowali sie na cc. Potem okazalo sie ze maly byl silnie pępowiną obwiazany Idz do innego szpitala ja wiem ze przy drugim tam juz nie pojade

Gość Im so sorry for you
mojej kolezance w UK wywolywali 3 dni po terminie. Takze to zalezy gdzie