Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia-oooo12

Ubranka dla dzidziusia... tak, nie?

Polecane posty

Gość Asia-oooo12

hej! Czy to prawda, że istnieje przesąd o tym aby nie kupować ubranek przed narodzinami dziecka? Chciałabym mieć dziecko, ale dopiero za jakiś czas. Jeszcze nie wiem dokładnie kiedy, ale myślę o tym aby powoli się do tego przygotowywać. Np. stopniowo kupować jakieś ciuszki np. śliczne zestawy w second handach. Słyszałam jednak, że przynosi to pecha... prawda to?

Gość Asia-oooo12
up

Gość jestes w błedzie i to
tak jest taki przesąd i wiele wiele innych :D :O

Gość Im so sorry for you
ty jeszcze w ciazy nie jestes a juz ubranka chcesz kupowac?? Moim zdaniem to glupota

ja nie wierze w zabobony no ale na pewno kobiecie potem przykro jak ma skopletowana cala wyprawke dla dzidziusia i nie umie zajsc w ciaze. niektore babki staraja sie nawet pare lat

Gość malutka872
tez mi to gadali ale tych glupot nie slucham...... najsmieszniejsze w tym wszystkim ze to babcie mojego męża mi to powiedzialy zebym nic nie kupowala....... a same kupuja..... nie slucham tych rad.... obecnie jestem w 29tyg ciązy czesc ciuszkow juz kupione wozek czeka.... dzidzius zdrowy i nic mnie nie powstrzyma przed zakupowym szalenstwem nie bawem to pewnie nie bede miala sily chodzic i kupowac..... takie przesady mnie tylko denerwujA

Gość tralalalalalablala
taaaaaaaaaaaaaaaa a jak czarny kot przebiegnie Ci drogę to padasz jak mucha, mamy 21 wiek kobieto!! Halllo! Pomyśl jaki wpływ na rozwój i zdrowie dziecka mogą mieć kupione ubranka?? Żaden!! Zdarzają się takie przykre zbiegi okoliczności, ale to jest rzadkość. No chyba że jesteś naprawdę cholernie przesądna i jak coś kupisz dziecku, to będziesz sobie wmawiała,że coś się złego wydarzy.. ale to już inna sprawa

Gość malutka872
TYLKO JA ZACZEŁAM KUPOWAC JAK JUZ WIEDZIALAM ZE JESTEM W CIAZY A NIE PRZED

gdy ja bylam w ciazy to tez kompletowalam od samego poczatku. a zwlaszcza z tego wzgledu ze nie mialabym kasy na wyprawke kupujac na ostatni moment. wolalam sobie to w ratach rozplanowac. a i tez jest to frajda latanie po sklepach i kupowanie takich malych ciuchow

Gość mama filipa
jest taki przesad ale to durnota! ja kupiłam wszystko przed narodzinami (nawet pampersy) i spokojnie czekałam na malenstwo, ale kupowanie ciuchów, przed zajsciem w ciąże, ba nawet przed konkretną decyzją kiedy w tą ciaze planuje się zajść uważam za głupotę (bynajmniej nie z powodu przesądów) ale jak Ci to sprawia radość i Cię na to stać to kupuj ;)

Gość panna zarowka
tak, ale jak jestes w ciazy, bo nie wiesz, ile czsu bedziesz sie starac o dziecko, moze to byc miesiac a moze 2 lata (czego nie zycze), co do przesadow uwazam ze to glupota, jedynie w razie jakby cos sie stalo dzicku Tobie byloby przykro patrzac na sterte ubranek...

ja kupowaalm jak juz planowałm ciaze tzn kupiłam skaroetki :D potem w ciazy systematycznie kompletowałm