Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała zakupoholiczka

Czy kupujecie drogie markowe ciuchy???

Polecane posty

Gość gość
Ja od czasu do czasu kupuję sobie ładne markowe ciuchy. Nie jestem bogata więc szukam okazji. Najczęściej zamawiam z www.eozone.pl. Np ostatnio upatrzyłam sobie ładne spodnie Tommyego Hilfigera za 219 zł.

Gość hevrene
Kupuję. W wiekszosci przypadków płaci się nie tylko za markę ale głównie za jakośc wykonania. Markowe ubrania są wykonane zazwyczaj z o wiele lepszych jakościowo materiałów, poza tym o wiele lepiej i dłużej się noszą. Tak wiec nie płacimy tutaj jedynie za samo logo: https://blog.fitanu.com/pl/logomania-jak-wykorzystac-najwazniejszy-trend-sezonu-2018-w-sportowych-stylizacjach/ Sportowe ubrania zwykle są eksploatowane o wiele więcej, często je również pierzemy. Tak wiec kupno dobrej jakósci markowego ubrania jest tutaj oszczednością.

Gość Świadomy konsument
Zależy co znaczy "drogie", bo dla jednego drogo to 100zł za bluzkę, a dla drugiego drogo to 3000zł za bluzkę. Ja dokonuje zakupów w pierwszej kolejności pod względem jakości materiału (czytam składy), sprawdzam szwy, czytam opinie. Bywa tak, że kupie bluzkę (dobrej jakości) za 20zł, a bywa, że trzeba dać więcej. Nie kupuje dla metki, kupuję dla jakości. Czym więcej sezonów ma szanse coś wytrzymać, tym więcej jestem wstanie zapłacić. Na przyszły rok zamierzam uszyć sobie na miarę sukienki letnie, bo sklepy, nawet te drogie i markowe nie oferują oczekiwanej przeze mnie jakości, idącej w parze z pasującym fasonem i kolorem. Wyjdzie drożej niż w Chinolu, ale taniej niż u Prady. Sukienki będą zapewne na lata (w dodatku niepowtarzalne). Kupowałam kiedyś bez namysłu i tanio... i z perspektywy czasu kosztowało mnie to więcej, niż zakup raz na jakiś czas czegoś droższego - polecam.

Gość gość
Tak, ja bardzo chętnie kupuję markowe - ale nie drogie. Na przykład bardzo lubię markę Kleina, albo Armani outlet. Outlet to niestety jedyne na co sobie mogę jak na razie pozwolić, ale nie narzekam. Ta sama jakość, po niższej cenie, resztki kolekcji. Na przykład poluję na tym sklepie http://ubierzsie.com/armani-jeans oraz na paru innych.

Gość gość
Nie za to kupuje drogie kosmetyki pielęgnacyjne więc ubrania przeważnie z sieciowej takich najpopularniejszych

Gość gość
A wolę inwestować w cerę niz markowe ubrania bo troche tańsze ciuchy często wyglądają równie dobrze

Gość Karolina

Czy wy macie coś pod kopułą??! 

Po co kupujecie tak drogie ciuchy, a jedzenie mieszkanie opłaty rachunki. Każde ubranie kosztuje co koszyk zakupów w sklepie spożywczym. Ja nie chcę wchodzić w paradę ale samymi ciuchami człowiek nie przeżyje swój żywot. Są inne priorytety w życiu niż fatałaszki. W ośrodku gdzie chodzę pracuje terapeuta żyje eko. Ludzie zanim kupicie cokolwiek pomyślcie czy warto ciężkie pieniądze za pracę wydać na ubrania biżuterię itp. W miejscowości gdzie mieszkam zbudowano galerię z pepco Rossmann. Nie licząc ile sklepów z ubraniami. Jest ok 10 sklepów z odzieżą może więcej. Kupowałam drogie ubrania i stwierdzam że nie będę płacić tyle pieniędzy. Nie kupujemy ubrań tylko dlatego że mamy kiepski humor albo że jesteśmy obiektem kpin. Wolę odłożyć kasę lub dołożyć do jedzenia. Mam ważniejsze sprawy zakup bateri do aparatów słuchowych, to jest priorytetem życiowym i nie tylko. Nie oglądajcie stron internetowych z butikami. Wolę omijać sklep z odzieżą dla siebie wolę dla dziecka. 

Gość gość
Dnia 14.01.2010 o 21:13, Gość raczej nieee napisał:

Drogie i markowe to dla mnie Armani, D&G, Versace itp... No więc odpowiedź jest prosta: nie kupuję bo mnie nie stać 😛

O to to. Kupuję w sieciówkach, też podobno dobrze wyglądam, a wcale nie wydaję dużo, szczególnie gdy trafię na przeceny. A ku/rewsko drogie ciuchy od wielkich projektantów nieraz bardziej mnie śmieszą, niż cieszą mi oczy.

Gość gość
2 godziny temu, Gość Karolina napisał:

Po co kupujecie tak drogie ciuchy, a jedzenie mieszkanie opłaty rachunki. Każde ubranie kosztuje co koszyk zakupów w sklepie spożywczym. Ja nie chcę wchodzić w paradę ale samymi ciuchami człowiek nie przeżyje swój żywot. Są inne priorytety w życiu niż fatałaszki. W ośrodku gdzie chodzę pracuje terapeuta żyje eko. Ludzie zanim kupicie cokolwiek pomyślcie czy warto ciężkie pieniądze za pracę wydać na ubrania biżuterię itp. W miejscowości gdzie mieszkam zbudowano galerię z pepco Rossmann. Nie licząc ile sklepów z ubraniami. Jest ok 10 sklepów z odzieżą może więcej. Kupowałam drogie ubrania i stwierdzam że nie będę płacić tyle pieniędzy. Nie kupujemy ubrań tylko dlatego że mamy kiepski humor albo że jesteśmy obiektem kpin. Wolę odłożyć kasę lub dołożyć do jedzenia. Mam ważniejsze sprawy zakup bateri do aparatów słuchowych, to jest priorytetem życiowym i nie tylko. Nie oglądajcie stron internetowych z butikami. Wolę omijać sklep z odzieżą dla siebie wolę dla dziecka. 

niektórzy mają wystarczająco kasy by kupić sobie ciuchy, dziecku zabawki, i jeszcze nakarmić całą rodzinę i popłacić rachunki na czas. co Ciebie to obchodzi, kto na co wydaje pieniądze. dopóki człowiek sam pracuje i zarabia, to nie powinno nikogo interesować.

jak teraz mieszkam za granicą, to 50 zł to dla mnie jakieś 12 euro i wcale tego nie odczuwam. wydaję w euro, ale i w euro zarabiam.

Gość gość
2 godziny temu, Gość Karolina napisał:

Kürwa jak ja tego nie znoszę, jak ktoś na siłę próbuje wpierdaIać się innym w życie, a już szczególnie obcym sobie ludziom, i jeszcze do tego osądza. Zajrzyj pierw w głąb siebie, czy taka idealna i bez skazy jesteś, że aż masz czelność pouczać innych.