Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasik21

kiedy miałyście pierwsze objawy ciąży??

Polecane posty

Gość gość
U mnie bylo tak.. W pon mialam dostac okres.. a juz od srody bola mnie brzuch jak na okres. W niedziele zauwazylam nabrzmiale sutki.. i juz przeszlo mi przez mysl ze moge byc w ciazy. W srode gi potwierdz 4tc. Mowil ze za wczesnie przyszalam.. nawet nie chcial sprawdzac bo mowil ze pewnie nic nie wyjdzie ale sprawdzil i bylo juz widac fasolke :-) Testow nie robilam

Gość gość
Ja objawy miałam na wiele dni przed terminem@. Po owulacji ciągle klul mnie jajnik, czułam gorąco w podbrzuszu, po tygodniu od owu czułam przez pare sekund zagniezdzenie, któremu towarzyszylo delikatne plamienie. Aaa i oczy zaczely mi sie szalenie blyszczec, jak u psa jajca :P sa takie do tej pory (6 msc) Dwie kreski wyszly mi 4 dni przed terminem @.

Gość Mambolini
Hej stosunek odbyl sie trzy dni temu mam bole glowy czesto odwiedzam kibelek mam wzdecia podczas palenia chce mi sie wymiotowac czy moge byc w ciazy ? Na test jest troche za wczesnie a mesiaczke powinnam dostac 29/30 sierpien takie dolegliwosci mam od wczoraj rana prosze o pomoc

Gość Mambolini
Prosze szybko o pomoc

Gość gość
Cześć :) ja w tygofniu poprzedzajacym miesiączkę zaczęłam mieć bolesne i wrażliwe sutki. Przez kilka dni bardzo bolała mnie głowa. W tygodniu którym powinnam dostac okresu bylam ciągle senna i zmęczona. Odczuwalam bol i klucie podbrzusza. 6 dni po terminie miesiączki zrobilam test - blada druga kreseczka, ale widoczna.

Gość gość
Hej - a jest tu może ktoś kto stara się o dziecko i aktualnie czeka na termin @ ?? Ostatnią @ mia łam 5.09. - oczywiście w dni płodne działaliśmy z mężem :) cykle mam 28-29 dniowe. Wczoraj powinnam dostać @ 28 dc. Dzisiaj jest 29 i jeszcze małpy nie ma ... i oby tak zostało :) ale nie chcę się nakręcać by później nie być rozczarowaną... Od kilku - może 3 dni pobolewa mnie brzuch jak na @, od wczoraj dostaję wariacji z piersiami - dokładnie to sutki mnie pieką i piersi są jakby pełniejsze... wysypało mnie też z trądzikiem... już sama nie wiem co myśleć... Może ktoś ma podobnie? jutro jesłi @ nie przyjdzie planuję zrobić test

Gość gość
a i zapomniałam dodać że częsciej odwiedzam toalete :)

Gość dragosta
A u mnie pierwszy objaw ciazy to taki ze zaczely bolec mnie piersi tak jak na okres ale nie jak do tej pory tydzien przed tylko 2 tyg wczesniej. pomyslalam wtedy ze moze wczesniej okresu dostane ale nie dostalam. oczy blyszczaly, czulam sie troche rozkojarzona i jakby na chorobe. 2 dni po planowanym terminie okresu zrobilam test i od razu 2 kreski ;-)

Gość dragosta
aaa i siku tez czesto robilam

Gość gość
Wlasnie też tak się słabo czuje... Jakby na chorobę... Mrowienie piersi... Ból brzucha...okresu dalej nie ma i niech tak zostanie ;) jutro będę testować tylko czy nie za wcześnie?

Gość gość
A jest tu ktoś kto może bierze tabletki anty ? :( Ja musiałam zmienić tabletki :( kończe 3 opakowanie ale od kilku tygodnia boli mnie podbrzusze jak by macica :( mam uczucie jak bym miała codziennie ból jak przy okresie :( albo uczucie ciężkości czasami jak wstajie to mnie ciągnie w podbrzuszu :( i częściej chodzę do toalety :( czy to faktycznie może byc przez zmiane tabletek ? :( wczesniej czegos takiego nie czułam :( jestem w odwiedzinach u mojej mamy do miasta jest dosc daleko :( jak wróce do domu planuje zrobic test ciążowy ale czy wyjdzie on prawidlowo 9 dni przed planowanym krwawieniem z odstawienia ?

Gość Gorria
Myślę, że aby się mniej przejmować warto czasem sięgnąć po porady do specjalistów. Na stronie: https://www.szkolarodzeniaprenalen.pl można porozmiawiać z nimi przez czat on line, na pewno coś doradzą w razie dolegliwości.

Gość Carmila
Super strona szkoda że na najblizszy czat bedzie trzeba troche poczekac.

Gość gość
W pierwszym tyg.po zapłodnieniu odczuwałam dokuczliwy ból jajnika jak przy owulacji a z dnia na dzień powiększał się ból podbrzusza i takie kłucie co jakiś czas w brzuchu, ale najgorszy to był ból głowy-migrena! Wzięłam jedną tabletkę Ibuprom :( !!! W drugim tyg.pojawił się ból piersi, zgaga, bekanie i cały czas nasilający się ból głowy i wtedy już byłam przygotowana bo miałam Apap ;) . Pierwszy test zrobiłam 12 dni po zapłodnieniu i wyszła słabiutka druga kreska, następny zrobiłam 14 dni po zapłodnieniu i tym razem nic nie wyszło (kupiłam inny test ciążowy), kolejny test był na drugi dzień i wyszła słaba druga kreska. Miesiączka się nie pojawiła więc już byłam pewna :) . Kolejny test zrobiłam 19 dni po zapłodnieniu i wyszły dwie kreski :D tego samego dnia miałam już umówioną wizytę u ginki, która potwierdziła rozpulchnienie macicy :)) !!!!!!! Pierwsze USG będę mieć w piątym tyg.po zapłodnieniu i nie mogę się już doczekać ;))))) !!!!!!!!!!!! To niesamowite uczucie ;) ... Jedynie co mnie martwi to to, że nie brałam od samego początku kwasu foliowego-zaczęłam brać w 3 tyg. ;( !!!!!!!!!!

Gość gość
Przypomniały mi się jeszcze inne objawy :) m.in. temperatura 37+ , którą zaczęłam mierzyć w 12 dniu po zapłodnieniu. Pod koniec 3 tyg. po zapłodnieniu objawy tak jakby złagodniały? Tzn.podbrzusze już tak nie bolało i piersi też już mniej??

Gość Sylwiulek
Dowiedziałam się trzy dni temu. Pierwszy objaw ból piersi - zrobiły się twarde zupełnie inaczej niż na okres. Potem nieznośny ból sutków. Tydzień temu zakłuło mnie bardzo mocno w dole brzucha, trwało to może z 10 minut. Ból był ostry. Po dwóch dniach od tego zdarzenia plamienie. Myślałam że to okres się rozpędza. Plamienie trwało jeden dzień. Brak okresu cztery dni. Test, dwa jednego dnia. Oczywiście pozytywne. Krechy wyraźne. Tak jak pisałam - wiem od trzech dni i doszedł ból brzucha dosyć mocny. Czasem jajniki raz jeden raz drugi. Ból głowy. Mdłości, które mnie bardzo męczą. Zakrecilo mi się w głowie może dwa trzy razy. To moja druga ciąża. Tamtym razem pierwszy objaw to mdłości po kawie. I ból brzucha. Lekarz stwierdził wtedy, że to 9-10 dzień ciąży dopiero. Jak widać objawy u mnie były szybciutko. Tym razem też jest wszystko szybko. Trochę się boję, bo jednak 11 lat minęło od pierwszej ciąży. O tą staraliśmy się półtora roku. Pozdrawiam

Gość Sylwiulek
Och i jeszcze jest mi non stop strasznie zimno. A temperaturki nie mierzę często, ale zaowazylam że przed okresem spadała nawet do 35,9. Tym razem 37,1 w dniu testowania. Lekarz dopiero za tydzień i to prywatnie. Masakra...

Gość Zośka666
Ja będąc w mojej pierwszej upragnionej ciąży już jakies 4 dni po owulacji miałam silne bóle brzucha i biegunke, co dziwne tylko rano. Biegunki przeplataly się z zaparciami, do tego doszły dziwne sny i zaburzony sen. Zmęczenie i senność była w miarę znosna, ale była.Obserwowałam swój cykl poprzez mierzenie temperatury, po owulacji nastąpił wyraźny skok z 36,4 na 36,9 i właśnie temperatur utrzymywala sie na poziomie 36,8-36,9, czasem 37. W 12 dniu po owulacji zrobiłam test i wyszła blada druga kreska. 3 dni pozniej, prawdopodobnie dzien po spodziewanej @, zrobiłam drugi test i wyszła juz wyraźna druga kreska. Zaczęły mnie tez boleć piersi po.spodziewanej @ i było mi ciagle zimno. Maleństwo jednak straciłam, ciąża obumarła w 9tyg. Od marca tego roku rozpoczniemy starania po raz drugi, oby szczęśliwy! Życzę dwóch kreseczek wszystkim, bo te 9 tygodni było cudowne, każda kobieta pragnąca dziecka powinna tego doswiadczyc :-)

Gość gość
Witam Właśnie jesteśmy z mężem w trakcie starania o trzecie potomstwo. Poprzednie ciaze były planowane i od razu strzał w dziesiątkę. Teraz to już 3 cykl staran ;) W ciąży z córeczką (8 lat) pierwszym objawem przed terminem @ dokładnie dwa dni przed, był dziwny smak pomidora dokładnie pamiętam i w tym samym czasie w tańcu zawróciło mi się w głowie ale to tak jak bym sporo alkoholu wypiła ( a nic nie piłam ) na drugi dzień po południu test dwie krechy. Przy drugiej ciąży z synkiem (4 lata) jakiś tydzień przed terminem @ strasznie zasmakowala mi herbata wypiłam chyba trzy pod rzad, jedną za drugą i z tego co pamiętam to było jedyna dziwna sytuacja , wogole w tym przypadku się nie nastawiałam na ciążę od razu i przez gonitwę w pracy dopiero zorientowałam się że @ brak po 5 dniach. Jak zjarzylam że to już dawno powinien mieć zrobiłam test wieczorem i dwie krechy. Pozdrawiam

Gość gość
A wspomnę jeszcze że zostało trzy dni oczekiwan. Co dziwne ten cykl przebiega zupełnie inaczej niż przez parę ładnych lat do tyłu. Do tej pory od owulacji ( regularne cykle) ból jajników na przemian z bólem podbrzusza ,okropne wzdęcia

Gość marchewka i groszek
Jestem bardzo na bieżąco dlatego postanowiłam opisać moje objawy potwierdzonej już ciąży. W 21 dniu cyklu (przy cyklach około 27 dniowych) ból obu jajników kilka dni potem ból jak na miesiączkę - byłam pewna, że znowu ją dostanę - skurcze brzucha i ból jajnika raz jeden raz drugi. Zmian koloru piersi nie zauważyłam ale były takie jak zwykle przed miesiączką czyli trochę ociężałe. Test zrobiony w dniu spodziewanej miesiączki wyszedł negatywny (w sumie potem wpatrując się dostrzegłam bardzo bladą drugą kreskę). Test 2 dni później odczytany po wskazanych na teście 5 minutach jak najbardziej widoczne 2 kreski :)

Gość Misia20565911
U mnie okres spóźnia sie 5 dni, mam cykle 32 dniowe, 34 dnia cyklu zrobiłam test ciążowy który wyszedł negatywnie. Ale w tym cyklu miałam wrażenie ze owulacja mi sie przesunęła i była nieco później. Obiawy moje to bolesny brzuch jak na okres, twarde i bolące piersi kolor sutków brązowy. Czy któraś z was tak miała bo obawiam sie ze w związku z opóźnieniem owulacji okres mi sie poprostu spóźnia. Ale nidy nie miałam tak wczesnie objawów na okres, zawsze to było dwa dni przed miesiączka. A boleści mnie juz męczą z tydzień.

Gość jufi
stosunek w dniu owulacji, ok. 1 tydz po śluz lekko zabarwiony na brązowo, ale tylko jednorazowo, wtedy zaczęły sie typowe objawy napiecia przedmiesiączkowego, ale takie chyba silniejsze,od 2 tyg temp ok 37 'C, zawsze byłam zmarznieta, zimne rece i nogi a teraz za ciepło, nawet w nocy się odkrywam, ból piersi i troszke powiększone, czasami kłucie w podbrzuszu, ślinotok -cały czas przełykam sline, napady apetytu, cały czas bym coś jadła.. najlepiej słodkie...krwawienie z nosa ale takie delikatne szczegolnie nad ranem, czasami zawroty głowy i częściej się męczę, a no i od 2 dni nudnosci.. najgorzej rano ale w dzien tez wystepuja.. wtedy musze szybko coś zjesc.. termin miesiączki za 2 dni.. Ale test zrobie chyba wczesniej, cos mi mowi ze to będzie ciąża.... bo jak nie to co to moze byc??? az tyle objawów dziwnych?...

Gość gość18756
Wszystkie macie podobne objawy, ja z kolei jeszcze przed @ miałam lekkie nudności - cały czas. Po dniu spodziewanej @ zaczęły się nasilać, miałam mdłości 24/7. Nie bylam wstanie jeść ani pić, strasznie męczące. Nic mnie nie bolalo, bie bylam tez nadmiernie senna.

Gość gość
to ze bylam w ciazy wiedzialam ok tygodnia przed spodziewana miesiaczka. nie wiem do konca jak to wytlumaczyc, ale mialam takie przeczucie. jest chodzi o pierwsze objawy to odczuwalam czeste klucia w dole brzucha, piersi "dziwnie" mnie bolaly - jak nie przed miesiaczka. to byl bol bardziej sutkow. bolaly mnie takze plecy, dol plecow. szyjka macicy byla OTWARTA i bardzo wysoko - ledwo dalam rade palcem siegnac. nastepnie przyszly nudnosci (najpierw przy jezdzie samochodem, pare dni przed spodziewana @) i nie znosilam jajecznicy... za to uwielbialam ogorki kiszone z rana. i ciagle zmeczenie... jesli chodzi o sluz to byl on jak w czasie owulacji i czulam "mokro". a reszta to historia.

Gość gość
zapomnialam jeszcze o metalicznym smaku w ustach i wysokiej temperaturze. podobno bylam bardzo ciepla :P