Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adzienka86

Jakie łóżeczko lepsze? 2 czy 3 poziomowe?

Polecane posty

Hej Dziewczyny, zastanawiam sie właśnie jakie łóżeczko kupić dla swojej dzidzi,zalezy mi na tym aby łóżeczko było na dłużej ok 2-3 lata. Mam możliwoś odkupic od kolezanki po okazyjnej cenie Glucka z materacem za 300 zł w stanie idealnym,bo jej mała spała tam tylko 2 miesiace tylko ono jest 2 poziomowe albo zastanawiam sie nad tym http://www.allegro.pl/item874050703_klups_radek_vii_teak_szuflada_materac_k_p_g.html 3 poziomowym. Różnica w cenie jest niewielka ale nie wiem tak naprawde ktore wybrac... czy te 3 poziomy sa naprawde przydatniejsze od 2-och? I jak możecie,to napiszcie mi jeszcze jaki Waszym zdaniem jest njlepsy materac. Pozdrawiam

ja mam 2 poziomy i nie widzę potrzeby trzeciego. Ale może gdybym miała ten trzeci, to okazałby się przydatny :P

Gość vfdvdvdx
hej ja teraz byłam w odwiedzinch u rodziców i wlasnie oni takie lozeczko od znajomych pozyczyli dla mojego malego te radek z linku z allegro jak na moje oko jest za male zeby bylo do 2-3lat,w domu mam znacznie wieksze tyle ze bez szuflady

Gość vfdvdvdx
a mam lozeczko3 poziomowe - 3 poziom jest zbedny wg mnie

Gość milena06
A co powiecie np. na takie łóżeczko ? http://tnij.org/fi9u od samego poczatku jakos bardziej obstaje za tym zeby było to jednak łóżeczko turystyczne.

Gość vfdvdvdx
turystyczne to porażka,pamietaj,ze dziecko przede wszystkim w lozeczku uczy sie podnosci i w ogole,a tam nawet nie ma za co sie podciagnac

wydaje moi sie tez,ze gluck jest lepsza firma niż klups radek...no ale wciaz zastanawiaja mnie te poziomy :) Bo tak sobie wyobrazam,ze bede musiala sie strasznie schylac zeby noworodka polozyc do lóżeczka a z trzema poziomami,to siup i juz leży :) mam nadzieje,ze rozumiecie o co mi chodzi :) to ja sobie tak planuje na 2-3 lata ale same mamuski pewnie wiecie,ze z maluchami nie ma co planowac takich rzeczy,bo albo beda za duze albo w ogole nie beda chcialy spac w lozeczku...chociaz ja od razu zamierzam mala uczyc,zeby spala sama

ja miałam 3 poziomy, faktycznie na początku ten najwyższy bardzo się przydawał. dość długo też mały na nim spał. ale jak miał coś koło 8 miesięcy to kupiłam turystyczne. mały obijal się strasznie o szczebelki i nie chciał spać w łóżeczku. turystyczne polubił od razu! włożyłam na spód normalny materacyk ten co miałam wcześniej i do dziś maly śpi w nim. a co do nauki wstawania to mój właśnie w turystycznym się uczył i nadzwyczaj sprawnie mu to szło :) ja mam matracyk kokos-pianka-gryka i naprawdę świetnie się sprawdza

Gość vfdvdvdx
moj od pierwszych dni zycia spal u siebie w pokoju w swoim lozeczku,teraz ma 10miesiecy i zasypia w 15minut jak poloze do lozeczka,bez marudzenia,bez niczego,umie sie tez w nim zabawic gdzy ja potrzebuje pol godzinki na zrobienie czegos,to kweistia przyzwyczajenia

turystyczne mimo wszysto cemy upic swoja droga,bo tez sie przyda na wyjazdy do babci ale wlasnie nie wiem jakie kupić do domu na stałe

ja ma identyczne, tylko bez szuflady. Pierwszy poziom wykorzystywany do 6 m-ca, od 6 m-ca do chwili obecnej w użyciu drugi poziom, natomiast jeszcze troszkę i wykorzystamy trzeci poziom, bo już powali zaczynam się obawiać, żeby mały nie wypadł, bo stojąc strasznie się wychyla. jest za trzypoziomowym.

jesli uzywa sie pierwszego poziomu do 6 miesiaca,to dosyć długo. Myslałam,ze krócej sie go uzywa

Gość annabella25
a ja mam najzwyklejsze lozeczko 2 poziomowe i sliczna posicel z frewexu krab i super sie prezentuje gluck, klapus zbedna kasa kup lepiej dobra posicel i materac a lozeczko podaruj naprawde!!!

Gość annabella25
ja dopiero wcozraj zmienilam na 2 posiom - moje chlopaki maja 8 meisiecy, ale teraz miesac siedzialam w pl u rodzicow wiec moze gdybym byla na miejscu zmienilabym szybciej pozdro

Gość annabella25
sory za bledy :-P

Boje sie,ze te tansze szybciej sie rozleca a ten lepszy moze byc tez dla drugiego dziecka w przyszlosci :) 400 zł na lozeczko z materacem,to nie tak duzo zwazywszy na to,ze jest to inwestycja nie tylko na jedno dziecko :)

ja jak bylam w ciazy to tez chcialam wszystko najlepsze nie wiadomo jakie moje koztowalo 100zl od producenta z suchej beskidzkiej i nic m unie ma nie rozlatuje sie z zadnej storny moglabym je sprzedac jako nowe, za to materaz kupilam dobry i posicel fajna pozytwwka ale jak tam uwazasz

Prawda jest też taka,ze akurat te dwa rodzaje mi sie najbardziej podobaja :) Nie wiem tylko ilo poziomowe lepsze,chociaz czytajac Waze opinie bardziej sklanialabym sie ku trzem poziomom.

Gość odnosnie tego postu
annabella25 ja dopiero wcozraj zmienilam na 2 posiom - moje chlopaki maja 8 meisiecy, ale teraz miesac siedzialam w pl u rodzicow wiec moze gdybym byla na miejscu zmienilabym szybciej pozdro ja bym sie bala tak dlugo trzymac dziecko na 1 poziomie . moja corka majac 7 miesiecy juz wstawala w lozeczku , raczkowala i siadala - jak moja corcia skonczyla 6 miesiecy obnizylam lozeczko na ostatni poziom . a co by bylo jak ktorys z twoich chlopakow by sie podciagnal i wypadl - no bo chyba bez ruchu nie lezeli

Gość najlepsze jest takie które
da się zamienić na łóżeczko bez szczebelków dla juniora, ale chyba żaden z polskich producentów nie ma ich w ofercie

Gość fejne jest to łózeczko
tapczanik ale szkoda ze dla juniora nie ma żadnej barierki. moim zdaniem dziecko może z niego nie raz spaść na podłogę