Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martucha150

o co pytać odwiedzając pierwszy raz sale weselna

Polecane posty

Gość martucha150

j.w.

-Czy mają komplet zastawy (zastawa stołowa,jak również talerzyki,sztućce itd) - Nam powiedzieli ze mają a potem się okazało że każdy talerz obiadowy inny i że brakuje 10 talerzyków na tort:P -czy posiadają obrusy czy musicie załatwiać na własną rękę - Wiele znajomych musiało wypożyczać -sprawdzić chłodnie,zamrażalki - My nie sprawdziliśmy,byliśmy zapewniani że jest ok a niestety deseru lodowego goście się nie doczekali bo nadawał się tylko do wyrzucenia -kto jest odowiedzialny za kible -do której godziny macie wynajętą salę. Póki co tyle mi się przypomniało

-o menu co i kiedy będzie podawane .... u szwagra na weselu ludzie głodni chodzili bo dawali tylko do północy... u mnie sprawdziłam wszystko i co godzinę było podawane gorące danie.. między czasie przekąski -o torta i o ciasta... czy sami robią czy Ty załatwiasz...

i o lodówkę z alkoholem...żeby lodówka była w innym miejscu (najlepiej na zamek w jakimś zakamarku)bo obsługa potrafi kraśc wódkę...

Gość martucha150
A zaliczka?? ile może wynosić?? Przewidywalnie ile toalet powinno być na ok.100 osób

Gość przede wszystkim o
ukryte koszty - obsluge kelnerska, KORKOWE itp.

Gość martucha150
dziękuje ślicznie zrobie sobie liste:)

przede wszystkim o ilość kelnerów, żeby się nie okazało, że masz 1 panią/pana na 100 osób ;) - po drugie o menu, ilość posiłków - po trzecie o cenę, zaliczkę, co w momencie gdy rezygnujecie... - do której wynajmujecie salę - cena poprawin - czy jest minimalna liczba gości (np. poniżej 50 nie organizują wesela, albo liczą drożej) - do kiedy trzeba podać ostateczną liczbę gości - czy tort, ciasta, alkohol wchodzą w cenę (dopytać o korkowe) - wystrój sali - kto go robi i za ile

Gość O I ZAIKS

Gość o to co jest w cenie
np moja kolezanka dowiedziala sie ze na 100 gosci dostana 100 herbat a za 101 itd musza doplacac. to samo z jedzeniem i ciastem :P zapytaj czy jest jakis limit porcji i czy trzeba pozniej doplacac moim zdaniem tych toalet za malo, ja bylam na weselu na 50 osob gdzie byla jedna damska i jedna meska. dobrze ze bylo lato to ludzie chodzili po krzaczkach, a kolejce trzeba bylo stac 10 min :P jesli wesele jest w lecie to zapytaj o klimatyzacje, bo tez w jednej sali nie mieli i bylo okropnie goraco warto tez zapytac o pokoj dla mlodej pary, gdzie bedziecie mogli zamknac prezenty i swoje rzeczy.

Gość pytaj czy maja catering
bo sa sale gdzie wynajmuja tylko sale i reszta ich nie obchodzi :-) naglosnienie dla orkiestry i ilosc gniazdek zeby mogli sie podlaczyc (smiesznie brzmi ale czasem jest tylko 1 i ludzie lataja szukaja przeluzek)

Gość martucha150
ten temat to skarbnica wiedzy dla panien młodych