Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogryziona żona

WŚCIEKLIZNA???????

Polecane posty

Gość pogryziona żona

Witam . przedwczoraj podczas spaceru spotkalismy z mezem malego liska lbo jenota -- nie wiem, co to dokladnie bylo--potraconego przez samochod.zyl jeszcze.Maz chcial wziac go na rece i zawiezc do lecznicy, a ta mala cholera dziabnela go w reke...wiec zostawilismy go i wrocilismy. rano mezowi reka napuchla, dostal goraczki.narobilam paniki, kaze mu jechac do szpitala, ale mnie wysmial, mowi ze szkoda kasy, samo przejdzie i nie bedzie sie kompromitowal:/ale ja sie tak boje....ze to moze byc wscieklizna...jakie sa objawy i rokowania, wie moze ktos?

Gość ma wodoswstret
moze normalnie pic wode?>

radzę lekarz odwiedzić w trybie pilnym!!!! Ewentualny zastrzyk trzeba podać do iluś tam godzin i to nie są żarty ,może to nie wścieklizna ,ale lekarz musi to zobaczyć.A jeśli o kase chodzi to jak jesteś ubezp.to zastrzyki są bezpłatne

Gość weterynarzzzzzzzzz
Jak najszybciej do lekarza, mąż musi dostać zastrzyk p/tężcowi i ew. wściekliźnie. Najlepiej zbadać zwierzę. Każdy nie leczony przypadek wścieklizny kończy się śmiercią

Gość gsdfgsd
ale trzeba być idiotą żeby brać do rąk dzikie zwierzęta :o

Gość zona pogryzionego
ale my jestesmy u rodziny w szwecji i stad ten problem...dopieor za tydzien wracamy do kraju .... maz lezy z goraczka teraz, dostal niesamowtego rozstoju zoladka i jest ogolnie rozdrazniony, nie chce isc do zadnego lekarza:( nie wiem, co mam robic....

Gość zona pogryzionego
ten zwierzak byl malutki i taki spokojny, poza tym mocno poturbowany przez samochod wiec zrobilo nam sie go zwyczajnie zal...to nie byla jakas bestia...trzeba nie miec serca zeby takie biedactwo zostawic:/

przykre to ,ale w przypadku wścieklizny to za tydzień może być za późno.A nie macie żadnego ubezpieczenia na wyjeździe???

Gość gsdfgsd
w szwecji wścieklizna prawie nie występuje

Gość jolker
prawie robi dużą różnicę ....w końcu coś mu jest skoro tak się czuje,przeciwtężcowy na pewno musi dostać

Gość ojaniemoge
ludzie, to prowokacja, a wy sie lapiecie wierzycie ze pogryziona jest taka idiotka ? :) hehe

Gość łoooo matkooooooo
Chryste Panie, co to znaczy mąż nie chce do lekarza? to dziecko jest? nie boi się o swoje życie? do lekarza i to natychmiast, w trybie pilnym, jeśli nie dla siebie to niech dla Ciebie to zrobi, poproś go jeśli ci na nim zalezy....

Gość NATYCHMIAST DO LEKARZA
moze to nie wscieklizna ale moze jakas inna infekcja??? te odzwierzece sa najgorsze, koniecznie do lekarza!!!!

Gość weterynarzzzzzzzzz
Na wściekliznę tydzień nie będzie za późno bo obserwacja zwierzęcia które pogryzło trwa 15dni, dopiero po tym czasie gdy potwierdzi się wścieklizna szczepi się człowieka. Najniebezpieczniejsze jest tu samo pogryzienie, może dojść do poważnego zakażenia, nawet posocznicy. Gorączka tylko to potwierdza. Jak najszybciej zgłoście się do lekarza, bo za tydzień możesz wywieźć męża w trumnie!!!! I to że zwierzę jest spokojne nie znaczy że nie ma wścieklizny, wręcz przeciwnie, często chore dzikie zwierzęta wychodzą do ludzi, wydają się pozornie łagodne

Gość gsdfgsd
no też się skapnąłem że to prowokacja ale dopiero po przeczytaniu "trzeba nie miec serca zeby takie biedactwo zostawic" :D

Gość weterynarzzzzzzzzz
Ta kafeteria jest chora, wszędzie tylko węszycie prowokacje, punktujecie nawet ich pomysłowość. Ja wierzę że kobieta ma naprawdę problem, wiem że takie przypadki nie są rzadkością i wiem jak uparci potrafią być faceci

Gość gsdfgsd
aa punkty... 7/10 :D

Gość bezmo
prowokacja, juz sam pseudonim nie zgadza sie z trescia tematu... 🖐️

Gość yuyu
To prowokacja ludzie tak samo jak te tematy ktore zakladaja idiotki siedzace niby same w domu, bez kasy, z daleka od miasta, srdokow komunikacji..piszace o chorych psach:P a wy sie dajecie zlapac!