Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pojecia.....

powiedzcie mi ...........

Polecane posty

powiedzcie mi ile moge schudnac maksymalnie do 16 lutego moge zrzucic?? oczywiscie dodam ze nie chcem calkiem glodowac :)) zakladam takie menu: sniadanie:(do wyboru) -jogurt naturalny z musli -jajecznica z 2 jajek -platki fitness obiad- to co w domu tylko polowe porcji podwieczorko-kolacja ok godz 18stej pasta z tuńczyka twaróg ze szczypiokiem pomidorem , rzodkiewka itp dodam ze mam 167 cm i waze 67kg:(( nie mam czasu za bardzo na cwiczenia ( praca , studia) ale mogłabym np. w domu robic 200 brzuszków na dzien oraz 8min legs:)) jesli mogłb ktos powiedziec mi ile moze mi spasc balastu byłabym wdzieczna:)) bardzo mi zalezy na zrzuceniu bo czeka mnie jakby najwazniejsze spotkanie zycia :)):))

oceni ktos moje menu?

Gość DERBY7
Widzę, że nie interesuje Cię mój wątek w takim razie może zainteresuje jak ocenię Twoje menu: Śniadanie: jogurt naturalny - zdrowy, zawierający kultury bakterii wspomagające pracę jelit musli - zależy co tam jest, rodzynki zdrowe, nie wszystkie zboża zdrowe bo część zawiera gluten ciężko strawny przez organizm, zalegający w jelitach, powodujący gnicie. jajecznica - zdrowa, zawiera duże ilości wysokoprzyswajalnych białek, kwasotwórcze, dlatego przydało by się dodać trochę warzyw płtaki fitness - z czego to jest? Obiad - to co w domu tylko połowę porcji: zależy co to za obiad. Przeważnie zapychające ziemniaki (skrobia), smażony kotlet (zakwasza organizm), surówka (bardzo zdrowa) podwieczorko-kolacja ok godziny 18stej (bardzo dobrze, że nie jadasz później): pasta z tuńczyka - dużo zdrowego białka, ale i dużo trującej rtęci (działa kwasotwórczo) twaróg ze szczypiorkiem, pomidorem, rzodkiewką - zdrowe białko z twarogu działające kwasotwórczo jest połączone z zasadotwórczymi warzywami - zdrowa kolacja :) Im więcej zasadotwórczego jedzenia, tym lepiej. I co Ty na to?

Ale nie wiemy z jakiej wagi startujesz. Jeśli np. ważysz 100 kg, to przez miesiac mozesz schudnąć na swojej diecie nawet z 10 kg, ale jeśli ważysz 60 kg i jesteś niewysoka, to raczej liczyłabym max na 4 kg.

agawa - przeciez jest napisane w pierwszym ze mam 167 i waze 67 kg:(( DERBY7- dziekuje bardzo za ocene a co bys jeszcze polecała?? co do ziemniaków i pieczywa jasnego wykluczam:))

Gość DERBY7
zamiast ziemniaków wcinaj kaszę gryczaną i jaglaną (przed gotowaniem ważne jest żeby wypłukać). Zawsze gdy jesz coś co było pieczone, smażone, mięsa, ryby, etc. dodawaj dużą ilość świeżych warzyw oraz owoców. Wtedy produkty kwaśne równoważone są zasadowymi, które dostarczają błonnik do organizmu. Błonnik jest nie trawiony przez organizm, jest pożywką dla bakterii. Bakterie trawiąc błonnik dobrze się rozmnażają i wydalają ... witaminy, np: witaminę K potrzebną dla krzepliwości krwi. Możesz jeść nie tylko jogurt naturalny ale i kefiry, inne przetwory mleczne nie są zbyt zdrowe. Organizm ludzki w wieku ok 3 lat traci umiejętność trawienia laktozy (cukier mleczny). Dlaczego? Bo jest on mu nie potrzebny. Białka są potrzebne, ale zakwaszają organizm dlatego trzeba jeść warzywa alkalizujące organizm. O ile dobrze pamiętam tłuszcze są neutralne. Dlatego zamiast smażonego jedzenia na oleju, warto jeść świeże z dodatkiem oliwy z oliwek tłoczonej na zimno (extra vergin).

derby7 masz pojecie o zywieniu:)) a mogla bys napisac pare dan? np brakuje mi ich na kolacje i sniadania- jak mam jesc cos w kolko to sie szybko zniechecam:((

Gość DERBY7
Ogólnie rzecz biorąc - to co można jeść na surowo - jest zdrowe dla organizmu. Cukier, ketchupy, pieczenie, chleby, bułki, makarony, ciasta - wszystko to jest przetworzone. Oczywiście nie da się zrezygnować ze wszystkiego, dlatego tak ważne jest jedzenie dużych ilości warzyw, owoców, orzechów. Np: takie suszone morele są zasadotwórcze, a szpinak to już w ogóle wymiatacz :)

Gość DERBY7
Jam jest facet, na daniach się bardzo nie znam, można znaleźć coś w internecie. Najlepsze (najzdrowsze) danie jest przyrządzane krótko. Wysokie temperatury nie wpływają zbyt dobrze na wartości odżywcze pożywienia.

Gość DERBY7
Nie masz jeść ciągle czegoś "wkółko". Poszukaj w internecie rozpiski produktów kwasotwórczych i zasadotwórczych i kombinuj, zmieniaj, dostosowuj jedzenie do tego co bardziej Ci odpowiada. Baw się przyrządzaniem jedzenia i dodatkami. Zawsze możesz coś urozmaicić np: przyprawami, suszonymi owocami, orzechami, zdrowymi olejami. Zdrowe żywienie nie musi być nie smaczne, baaaa... możesz nawet zrobić coś zaje.... yyy ... smacznego :P

przepraszam ze wziłam cie za kobiete ale rzadko bywaja tu faceci:)) dziekuje za inforamcje i odzew:)):))

Gość DERBY7
Przede wszystkim zdrowia życzę. Jak zaczniesz zdrowo się odżywiać to i sylwetka szczuplejsza będzie. Pozdrawiam.

A swoja drogą ja mam 162 cm wzrostu i 2 tygodnie temu ważyłam 68 kg, a dzis rano było 62,7 :-) Wiec niby ponad 5 kg przez 2 tygodnie - ale to złudne myślenie, bo większosć to woda i opróznione jelita.