Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfdsf

Czy to kara za grzechy?

Polecane posty

Gość gfdsf

Jestem osobą wierzącą praktykującą.Tylko tak się zastanawiam.Zdarzyła się ta tragedia na Haiti...trzęsienie ziemi... ofiar może być nawet 200 tysięcy.Najpierw przyszło Mi na myśl być może to jakaś kara za grzechy bo myślałam że tam żyją osoby innej wiary.Poszukałam trochę informacji o Haiti przeżyłam szok bo aż 60% ludzi tam to katolicy.40% to inne religii bo 5 lub1 %.est niby tłumaczone że to szatan zsyła nieszczęścia...to by się zgadzało ale dlaczego Bóg nie mógł temu się przeciwstawić...mówi się też że ten co miał piekło na ziemi ma niebo po śmierci...na Haiti est straszna bieda...może Pan Bóg chciał oszczędzić im cierpień...ale za to ich rodziny po stracie najbliższych cierpią a może miał inny cel?A może to manipulacja szatana zsyła nieszczęścia a chce żebyśmy myśleli że to Bóg zrobił? Proszę o kulturę i pytam tu osoby wierzące.Wiem akie będą posty:''Boga nie ma'' każdy ma prawo do słowa.

Gość hgbghj
Na kafe są coraz bardziej wymyślne prowokacje :O

Gość agnieszszkowa
a co ty myślisz że katolicy to wybrany naród?? niestety to nieprawda - ty jako os. wierząca powinnas czytać biblie - prawda?? a w biblii jest wiele rzeczy niezgodnych z tym, co katoplicyzm prezentuje - wiele dogmatów, kult maryjny, sw. obrazków itp, chrześcijaninami żyjącymi wg zasad biblii sa np protestanci, a nie koniecznie katolicy....wiec stwierdzenie ze katolicy są najlepsi to jst gówno prawda.....niestety na świecie jest wiele zła i nie weim co o tym myslec.....ale myslenie typu że jak to, przecież jest wielu katyolików to nie może stac się krzywda jest mysleniem niczym dziecka z podstawówki:P typu: jak to przecież ja mam blond/rude/czarne włosy to przecież muszę być najpiekniejsza bo tak mi mama mówi:) pozdrawiam

Jeśli to kara za grzechy, to Bóg musi być strasznym sadystą, który zsyła cierpienia na ludzi :) A to kłóci się z tym ,że jest taki miłosierny, dobry itp.itd.

Gość abcdefghijkllllll
chyba jest sadysta! Wiele razy Go o cos prosilam i nic z tego nie wyszlo:-(

Gość hmmmmmmmmmmmm hmmm hm
ojjj dziedzko dziecko jakas Ty glupia i Ty sie za wierzaca uwazasz! Gdybys byla katolizka to bys wiedziala, ze nieszczescia nie sa dzielem Boga tylko tego z dolu....ja nie moge co za ludzie! zreszta glupia prowokacja

Gość TAK samo
mozesz zapytac dlaczego w stanach sa churagany? bo zyja w takiej strefie tak jak na haity tam sa czesto czesienie ziemi raz mniejsze raz wieksze