Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość średniakucharka

Nie potrafię gotować

Polecane posty

Gość średniakucharka

mójchłopak woli jeść w barze

Gość brunetka mam sugestię
a dobrze robisz laskę? jak nie to radzę kupić kilka książek kucharskich.

Gość średniakucharka
dobrze, ale wkurza mnie to bo zawsze spartolę, sama bym zjadła coś dobrego

prosty przepis na szybki i dobry obiad Lista zakópów: 1. 2 male piersi z kurczaka 2. sos curry lub tysiaca wysp w butelce 3. mala puszka bondiuelle - mieszkanka warzyw 4. mały jogurt naturalny 5. makaron gniazdka gryby 6. dżem brzoskwiniowy -Piersi kroisz w plastry, solisz i "pieprzysz" z jednej strony, podsmazasz z obu stron po 4 minuty. -Makaron wrzucasz do gotujacej osolonej wody i gotujesz 15 minut. -Podsmazone plastry miesa ukladasz na talerzach, smarujesz odrobiną dżemu, obsypujesz mieszanką warzyw z puszki. Obok mięsa nakładasz odcedzony makaron - podgrzewadz sos z butelki na patelni, na ktorej smazylas wczesniej mieso i oblewasz nim calosć. PALCE LIZAC:)

zapomnialam dodac ze do sosu dodajesz w czasie podgrzewania łyzke jogurtu naturalnego.

Gość średniakucharka
Dziękuję Kajtuś, jesteś bardzo miły ale niestety nie jemy mięsa, a jedzenie wegetariańskie to trzeba umieć przyrządzić, ja nie umiem, mięso zawsze smakuje nawet bez soli

aaaaaa, takie buty. To przykre. Wegetarianin ktory nie potrafi gotowac to chyba chorowity musi byc:(. Spróbuj zastapic wiec kurczaka gulaszem sojowym.. tez powinno byc spoko:)

kiedys jadlam pyszne mielone zrobilone ze zmielonych pieczarek i platkow owsianych:)

Gość ja gotuję z mężem
Zaczeliśmy od prostych kombinacji na obiad typu ziemniaki z rybą, a teraz. Naszym źródłem jest internet i wyszukujemy sobie przepisy. Nawet doszło do tego ze ciasta piekę co jak powiedziałam mojej mamie kiedyś to zrobiła wielkie oczy. Jest mnóstwo prostych przepisów.

Gość brunetka mam sugestię
kuchnia włoska jest dość dobra (bez mięsa) tak samo indyjska , polecam poszukać to co jedzą krysznowcy :)

Gość średniakucharka
hmmm, dziękuję spróbuję, brzmi całkiem całkiem, ale pewnie przesolę

Gość średniakucharka
właśnie chciałam zrobić pyszną fasolową, taką jaką jadłam w knajpie i wyszła breja dla świń