Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu ciezarne z angli??

Polecane posty

No u nich to normalne ze lekki wyciek :( nadal czekam jakies tam skorcze byly ale sie zmyly;(podobno jak 2,3 lyzki wyleca to norma i wcale nie kaza przyjezdac do szpitala...

Malo tego tydzien temu bylam u midwife i powiedziala ze dziecko lezy glowa w gorze ...Wyslala mnie na USG a okazalo sie ze wszystko w porzadku,ja nie wiem czy metoda z "macaniem" wszystkiego i rentgenem w oczach tak naprawde sie sprawdza,kilka moich kolezanek sie przy porodzie dowiedzialo ze dziecko lezy tylkiem w kanale ;(

super naprawde swietnie. Mi tez sie nie podoba metoda badania polozenia dziecka no ale co zrobic.

Zapytalam pania na USG o wage dzidzi...Juz nie mowiac ze USG trwalo 2 minuty,to mi niegrzecznie odpowiedziala ze to jest scan na temat polozenia nie wagi dziecka,a mojej znajomej powiedzieli ze Polki rodza duze dzieci i daja rade wiec po co jej to wiedziec?! :(

mi ani razu nie powiedzialy ile wazy moje dziecko. Jestem coraz blizej porodu i zaczynam sie bac

Krew,mocz,rozyczka,hiv te podstawowe potem bylam w Polsce bo zaczely sie komplikacje i lezalam 3 razy w szpitalu tutaj jestem od 22 tygodnia ciazy czyli od Tego ostatniego scanu,podejrzewam ze zostajac tutaj nie utrzymala bym ciazy ;( a jak wrocilam to zrobili mi (nieprawdopodobne) badania w szpitalu nawet zbadali rozwarcie :O

ja ciaze dopiero planuje, wiec tylko pytam na co zwrocic najwieksza uwage jak juz bym byla np. albo co wogole zrobic jeszcze przed aby bylo lepiej ?(mam na mysli jakies badania itp) dzieki

ostatnio byla w szpitalu przebac krew pod tym katem to chyba jak bym miala hiv to tez by im wyszlo......czy to musi byc oddzielne badanie?

tak pierwszy cykl staran...moge powiedziec nawet ze dzisiaj owl. nawet jest hehhe a kwas zaczelam brac od 2 tyg juz czy sie uda teraz czy pozniej to i tak nie zaszkodzi hehehe

Jesli pojdziesz do GP to mozesz poprosic o badania pod katem planowanej ciazy,ja takie zrobilam na rozyczke i toxo..W nastepnym miesiacu juz byly 2 kreseczki :)

w 11 tygodniu.bylo to puste jajo plodowe,jesli orintujesz sie w temacie.zrodek sie nie wyksztalcil.ale zaszlam po 2miesiacach.i teraz jestem w 14 i jest dotychczas ok.juz widzialam mojego dzidziusia na usg w 13 tygodniu.ale stresoalam sie przed tym okropnie.

ale to musi byc niesamowite uczucie ze cos ci w brzuchu rosnie...taka mala czasteczka ciebie

rozyczke mialam,na toxo tez poprosliam.mialam jeden problem bo poszlam do gp i wlasnie poprosilam o to oczym mowisz badanie krwi pod katem ciazy no i dal mi swistek.w szpitalu mi mowia ze lekarz nie zaznaczyl jakie to maja byc testy w sensie konkretne nazwy .no i uprosilam zeby pobrali ta krew i zastawilam nr tel do mojego gp zeby sie dopytali jakie dokladnie .jakis nieprzytomny ten lekarz...mowie mu ze mam problem od 2 lat z plecami to mi daje broszurke z cwiczeniami!!!!!!! jk ja czuje ze i cos tam siedzi ,ale dobra nie moich plecach. martwie sie toxo bo mam kota...a jak mi wyjdzie ze nie mama przeciw cial to co zrobie .......nie chce kota sie pozbywac....buuuuubuuu

Cześć dziewczyny! Ja z mężem zaczynamy starania od maja, też mieszkamy w Anglii, jeżeli możecie to podajcie jak się nazywa po angielsku badanie na przeciwciała różyczki i toksoplazmozy bo też bym chętnie zrobiła, ogólnie to biore folik od jakiegoś miesiąca i nic więcej jeszcze w tym kierunku nie robilam.