Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elodie

przyziębiona w ciąży

Polecane posty

ja piłam kosmiczne ilości ciepłej wody z łyżką miody i sokiem z połówki cytryny. Do tego syrop z malin można w ciąży. Robiłam sobie też syrop z cebuli (plasterki cebuli zasypujesz cukrem i czekasz aż sok puści) - działa cuda!

właśnie to zrobiłam, na razie jedną łyżkę wypiłam. Głowa mi peka.

Propodez - to jedyne tabletki do ssanie , które można w ciąży mi zapisała je moja pani doktor jak byłam przeziębiona , koszt 4 zł :D , ale szczerze to już lepiej kup sobie hallssy :D:D:D Możesz apap i panadol , ja proponuję herbatkę z cytrynka i miodem :) mleczko z czochem :D i ciepła kołderkę :)

Ja od początku ciąży chora byłąm już trzy razy:) I na katar kup sobie sól morską w aptece taki roztwór:) nazywa się disnemar- zatkany nosek od razu odtyka. Na gardło można spokojnie tantum werde :) polecam w pastylkach do ssania. Ja też dostałąm na gardło propolki. Faktycznie dużo trzeba pić , ja uwielbiam mleko gorace z miodem i łyżeczką masełka- naprawdę działa:)

Ja piłam rumianek i lipę z dużą ilością miodu i cytryny, no i czosnek też działa

Gość kaja 28
Miałam grype na początku ciąży chyba ok 9 tyg no i ponad 39 st gorączki:( no niestety niewiele można brać... ja robiłam termos herbaty z sokiem malinowym i miodem stawiałam obok łóżka i ciągle popijałam. jedyne co faktycznie można brac bez stresu to już ktoś doradził tantum verde, mnie lekarz zapisał bioparox bo nic nie pomagało. ale jeśli to przeziębienie nie jest b mocne to jakieś tabsy do ssania, może strepsils z miodem albo halsy.