Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yerbaaa

YERBA MATE jaki gatunek polecacie, jaki najsmaczniejszy?

Polecane posty

Gość yerbaaa

dostałam w prezencie naczynka, te rurki do picia (nie operuję jeszcze fachowym słownictwem) i prozę polećcie mi jaką herbatę kupić, żeby się na początku nie zrazić do picia tego specyficznego napoju.

Gość yerbaaa
nikt tu nie pije mate??????

Gość to tylko ja jestem
ja mysle nad zakupem

Gość znawca_niedzielny
colon jest fajna, mocna rosamonte to klasyka, ma specyficzny smak pajarito to standard, taka codzienna, dla niektorych "popielniczka" do kazdego smaku mozna sie przekonac, a po dluzszym piciu - zniechecic :) a dziewczyny to zazwyczaj lubia smakowe i zalewaja symboliczna ilosc jerby :) po prostu kup sobie pare probek 50g na allegro i poszukaj swojej odmiany

Ja piłam bez specjalnego naczynka i rurek :classic_cool: na początku i żyłam:D :P teram mam naczynko wykonane z tykwy pijam takową: Yerba mate Nobleza Gaucha Molienda można kupić w sklepach internetowych;) o wiele taniej niż w zwykłych sklepach

Gość yerbaaa
dzięki za odzew :) ja mam herbatę pomarańczową silueta, opis rewelka, m.in. ma działanie odchudzające i ma poprawiać przemianę materii, zapobiega starzeniu itp. będę degustować, jak tylko przygotuję moje tykwy, teraz się jeszcze moczą przed pierwszym użyciem :) druga herbatę jaką dostałam jest energia guarana, pomaga spalać tłuszcze, idealna na trzytygodniową kurację odchudzającą :) może zacznę od niej moja przygodę z yerba mate :D

Gość dziuboll
o ludzie, nastepna ktora mysli, ze picie yerby jest takie coool. Yerba jest niedobra i moze smakowac chyba tylko palaczom, ale wiele osob udaje, ze jest super dobra, byle tylko byc na fali

niechodzi ze modne, ale zdrowe a co zdrowe nie koniecznie jest dobre:P Ponoc dziala jak kawa ale ma duzo witaminek:)

Gość yerbaaa
dziubol przeczytaj mój pierwszy post, może ci to coś rozjaśni :P ja nie liczę na walory smakowe tylko na zdrowotne, głównie poprawę przemiany materii :) moja ocena naparu po pierwszej degustacji O C H Y D A :P ale wysączyłam :D jutro drugi dzień cięzkiej próby :)

Gość tego nie da się pić

Yerba jest PYSZNA!!!! Ja osobiście uwielbiam smak Yerba Silueta nie zauważyłam wprawdzie masakrycznego spadku wagi ,ale nie winię za to yerby a raczej francuskie ciasteczka :D Świetna jest też Rosamonte - wytrawna i esencjonalna ,świetna na układ krążenia ,polecana przez argentyńskich kardiologów ,obniża poziom cholesterolu we krwi :P

Gość ja tez pije
i smakuja mi wszystkie oprocz takich z dodatkiem miodu i slodzikow.

Ta rurka do picia to bombilla ;-) Próbowałam kilka gatunków yerby we wrocławskiej "yerbaciarni", ale żadna nie przypadła mi do gustu.

ja u mnie w miescie nie widzialam jeszcze tej herbaty, szkoda bo chcialam sprobowac, pilam tylko taka expresowa, ale wiadomo ze to co innego

Gość refgvgewf3ewrref
Tu jest fajna Yerba dla początkujących ;) Polecam ! Trawa cytrynowa super smakuje ;)http://yerbomania.pl/?14,selecta-cedron-limon Nie powinnaś sie z tą Yerbą zrazić ;) I nie wsypuj od razu dużo suszu, góra pół naczynka, potem się przyzwyczaisz, to będziesz już piła jak rasowy Yerbosiorb ;)

Gość gość
W celu pobudzenia mózgownicy trafnym wyborem bedzie zioła Yerby|Yerba Mate} z życiorysu wiem hihi blisko juz do 30-tki dostałbym wrzodów bo szef sie na mnie wyżywa w robocie ale już dzięki herbacie mate jest ok http://www.naturamarket.eu/yerba-mate/ YM odchudza

Gość dziczek_27
Polecam: 1) Rosamonte - moim zdaniem najlepsza jest ta bez gałązek (despelada?), ogólnie Rosamonte to klasyka, której każdy powinien spróbować i na 99% w niej zasmakuje; 2) CBSe z guaraną - pycha! 3) ostatnio w Yerbamarkecie kupiłam niezłą kwiatową - yerba z kwiatkami i płatkami migdałów, na foliowym opakowaniu ma napis Mate Green czy coś takiego; nie ma jednak zbyt mocnego kopa, którego lubię; 4) czasami lubię yerbę z miętą, najczęściej latem - ostatnia którą piłam to chyba Indega; Niezłego kopa ma Taragui Energia, ale w smaku nie jest zbyt zachęcająca. Czasem jednak mimo tego smaku ją piję - coś za coś. Nic innego na chwilę obecną nie zaznacza się wyraźniej w mojej pamięci. Jak tylko coś mi się przypomni, dam znać:)

Gość dziczek_27
PS Chyba jest coś w tym, że yerba smakuje palaczom :D choć sama nie palę, uwielbiam smak papierosów, i czynność palenia papierosów, i jedyne, co mnie przed tym powstrzymuje, to troska o zdrowie:D

Gość Swiftka
Zaawansowani Yerbosze:) Mam pytanie :) Czy taki zestaw jak ten: http://www.skapiec.pl/site/cat/4218/comp/6049143 jest okej na prezent dla poczatkujacego? Moj kolega z pracy chce bardzo zaczac pic yerbe, a nie mial z nia wczesniej nic wspolnego. Podpowiedzcie prosze

Gość gość Karolina
Ja zamawiam w aptece internetowej doz w dziale zielnik, smak grejfruta z figą, jest najlepsza.