Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bejbusia222

książki bawiące do łez

Polecane posty

Gość może nie tytuły
ale dla mnie to Terry Pratchett (wszystko), Joanna Chmielewska (wszystko), Magdalena Samozwaniec (wszystko) i Stanisław Lem - Dzienniki Gwiazdowe :-)

Gość ksiązki Pilipiuka
o Jakubie Wędrowyczu

Gość zeszyt.w.kratke
Nowe przygody Mikołajka tom 1 i 2 Sophie Kinsella: "Nie powiesz nikomu?", "Zakupy moja miłość", "Pani mecenas ucieka" Helen Fielding "Rozbuchana wyobraźnia Olivi Joules"

Gość czytaczka komiksów
Mnie bardzo rozbawiło (ale i wzruszyło) "Ziele na kraterze" Wańkowicza, poza tym Jerome "Trzech panów w łódce" ale to wiadomo - angielski humor, nie każdego bawi.

Gość Krystyna Nepomucka
Floryda story

"Tomkowe historie" z goneta.net- dawno się tak nie uśmiałam. Bohaterem książki jest pięcio letni chłopiec , który obserwuje otaczający go świat i ma tysiące pytań. Warto przeczytać nie tylko jeśli ma się kilka lat:)

Gość greta garbo
Terry Pratchett jest bezkonkurencyjny... Do łez bawi mnie też John Kennedy Toole ( "Sprzysiężenie osłów").

Jak dla mnie Chmielewska,wiekszosc jej ksiazek jest zabawnych,pisze je takim jezykiem,ze nie sposob sie nie usmiechac:) Moja ulubiona jest "Lesio" - o nieudaczniku zyciowym,ktory pewnego pieknego dnia postanawia zamordowac personalna... Polecam goraco:)

Ciężko powiedzieć - to co jednego bawi, innego nie ruszy. Ba ! Nawet ta sama książka ale czytana w różnym wieku może być inaczej odebrana - jak pierwszy raz czytałem Wszystko Czerwone Chmielewskiej to prawie spadłem z krzesła ("Azali były osoby mrowie a mrowie?") a ostatnio tylko ze dwa razy się uśmiechnąłem pod nosem podczas lektury. Ale Pratchetta polecam :)

Gość greta garbo
No i jest jeszcze Edmund Niziurski ze swoim humorem absurdu i specyficznym językiem.

Gość greta garbo
No i taka klasyka, jak "Sceny z życia cyganerii" Murgera.

Czytałam "Tomkowe historie" z goneta.net- faktycznie bawią do łez:) Dodałabym jeszcze "Marię i Magalenę" Magdaleny Samozwaniec - to jedna z tych książek po które sięgam najczęściej. Jeśli ktoś nie czytał koniecznie musi to zmienić:)