Gość XYZ Napisano Grudzień 24, 2018 w 216 odcinku umrze Barbara. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Xxxxx Napisano Kwiecień 12, 2019 Dlaczego w końcu Marylka nie była z Kacprem? Czy ktos mi przypomni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Kwiecień 12, 2019 Stopklatka nie wykupiła praw do odcinków powyżej 300. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak było Napisano Kwiecień 12, 2019 Marylka wyszła za Tomka, ale z nim też rozstała się , bo pracowała dużo w policji, on bardzo chciał mieć dzieci, poznał nową dziewczynę, która zaszła z nim w ciążę, szkoda , że nie zrobili odcinków do końca, że Tomek cieszyłby się z narodzin dziecka, mogliby pociągnąć historię dalej i skończyć fajnie, rodzinnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Sierpień 4, 2019 Zmarł ks. Kazimierz Orzechowski grający księdza Leskiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wioltta 0 Napisano Kwiecień 28, 2022 Siłą rzeczy żyjąc tutaj widziałam kilka odcinków x lat temu, ale nie przekonały mnie, zwłaszcza te postacie i dobór aktorów, zbyt szablonowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Sierpień 27, 2022 Uwielbiałam ten serial, szkoda że tak dużo aktorów tam grających już odeszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Sierpień 28, 2022 3 minuty temu, Marta1990 napisał: W trakcie emisji 3 i właśnie niedługo na TVP seriale będzie uśmiercenie Dionizego. Ja dużo pamiętam bo to kiedyś oglądałam, aktor spadł chyba w realu z konia i tak się połamał że już się nie pozbierał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Sierpień 28, 2022 55 minut temu, Marta1990 napisał: Potem zmarł Eugeniusz Priwieziencew i jako ostatni Jerzy Turek, choć w międzyczasie Leon Niemczyk, ale on już grał w "Ranczo". I został jeszcze "z nich wszystkich" Franciszek Pieczka, ale on nie grał w Złotopolskich tylko właśnie w Ranczu, ale musiałam o nim wspomnieć, bo jak wspominamy Niemczyka to trzeba też Pieczkę, jeszcze on się ostał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Sierpień 29, 2022 3 godziny temu, Marta1990 napisał: W jednym ze starych odcinków "Złotopolskich" zagrali też zmarli jakiś czas temu Krystyna Kołodziejczyk i Paweł Nowisz. Gdyby dalej ciągnęli serial to najbardziej by brakowało Aliny Janowskiej, Anny Przybylskiej ( Tomek zostałby wdowcem), ks. Kazimierza Orzechowskiego i Grzegorza Komenderka ( Kleczkowska zostałaby wdową). W innych serialach ciągle wymieniany jest skład, dochodzi dużo nowych bohaterów. Tutaj tego nie było. Zamysł serialu był taki, że trzymali się sztywno stałego składu bohaterów. Dlatego wkoncu serial musiał umrzeć śmiercią naturalną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Sierpień 30, 2022 23 godziny temu, Marta1990 napisał: Z czasem zaczęło się regularne skręcanie w stronę komediową. Nie planowali zakończyć dlatego ostatnia scena jest dziwna. Możesz zdradzić co to za scena? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Wrzesień 23, 2022 12 minut temu, Marta1990 napisał: I dzisiaj zmarł. Wiem Smutna wiadomość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Październik 20, 2022 1 godzinę temu, Marta1990 napisał: Już wszystkie odcinki są na vod. Kiedyś oglądało się super, a teraz patrząc ile osób z tego serialu już zmarło nie wiem czy bym jeszcze chciała drugi raz... Chociaż ten "dworek" Dionizego, ten panujący w nim wiejski styl i te przygody na komisariacie "mało rozgarniętych" policjantów, i ten klub który prowadził wraz z żoną bodajże ten aktor Teleszyński (ona taka ładna, młoda, modelka) i ten romans między Piaskiem a Marylką. A Weronika od Waldka, czy ktoś ją pamięta? Ta dopiero była "zryta". Eleonora, ach Eleonora - świetna aktorka! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mala 5 Napisano Październik 20, 2022 3 godziny temu, Marta1990 napisał: Agnieszka Sitek zagrała epizod w "Na dobre i na złe". Zagrała też młodszą siostrę Chopina, Izabelę Chopin-Barcińską w filmie "Chopin. Pragnienie miłości" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Październik 20, 2022 Mało kto też pamięta, że w "Złotopolskich" zaczynała swoją przygodę z filmem Małgorzata Socha, grała jakąś nieporadną wnuczke cioteczna czy coś z tych rzeczy Eleonory, a nie zapomnę jak się uczyła obierać ziemniaki i obrała wszystkie "w kostkę". Potem była większa rola w "Brzyduli" - ta przyniosła jej dopiero popularność a potem to chyba już głównie tylko kosmetyki reklamowała, potem były "Przyjaciółki" a teraz reklama mebli... A wszystko miało swój początek w "Złotopolskich". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mala 5 Napisano Październik 20, 2022 3 godziny temu, Marta1990 napisał: To akurat film, a nie serial. Ona w serialu miała coś w rodzaju Chad. Wiem, podałam tylko jako ciekawostkę. Kojarzę ją z tylko tych dwóch ról (i epizod w Na Dobre i na złe) także jakiejś mega wielkiej kariery nie zrobiła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Październik 21, 2022 A co powiecie na postać Elżuni Kleczkowskiej? Dla mnie mega kultowa postać po prostu ją uwielbiałam. Jeszcze Klaudia Halejcio zaczynała w "Złotopolskich" jako dziewczynka chodząca na przeszpiegi. Teraz jest sławną influencerka i na dodatek bogatą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mala 5 Napisano Październik 21, 2022 2 godziny temu, lubię_żelki napisał: A co powiecie na postać Elżuni Kleczkowskiej? Dla mnie mega kultowa postać po prostu ją uwielbiałam. Oj tak, Elżunia była barwna! Zośka Kisielowa-Żak w wykonaniu pani Małgorzaty też dodaje "poweru" w M jak Miłość! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Październik 21, 2022 A Piotr Szwedes grał syna Marty Gabriel i chyba Wieśka (tak się nazywał ten komendant?). On zdaje się też się kochał w tej Marylce (chyba wszyscy się tam w niej kochali) - Annie Przybylskiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mala 5 Napisano Październik 22, 2022 3 godziny temu, Marta1990 napisał: Ciekawą postacią była też Klementyna Kęsikowa grana przez Stanisławę Celińską. Oj tak, ta bohaterka też dawała czadu! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Listopad 1, 2022 Kęsikowa i Kleczkowska były the best. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reta ela 2 Napisano Październik 22, 2024 Dnia 16.12.2022 o 17:17, Marta1990 napisał: Specjalny odcinek serialu "Gwiazdka w Złotopolicach" był jakiś dziwny. Hey, ciekawa jestem czy ktos odgadnie ten serial , chociaz ciezko go opisac To byl serial, chyba z czasow 2008 rok lub troche pozniej, dosyc dziwny, w tym seialu glowna role gral chlopak, chyba z jakas dziewczyna, w tym serialu kamera caly czas robila na niego glownie duze zblizenie, jak siedzieli razem przy stole we dwoje, czesto tak siedzieli, bo pamietam, ze kamera pokazywala go z bliska, on mial duze usta, niebieskie duze oczy i krotkie wlosy, chyba nosil czesto siwa bluzke, ten serial byl dosyc dziwny i dlatego moze ktos wie o jaki chodzi, nie wiem czy on jej nie proponowal romasu albo czy onie nie mieli romansu, pamietam, ze raz wyszedl z samochodu i padal deszcz, ten serial chyba nie byl zbyt znany i ogolnie dosyc dziwny, czy ktos wie co to za serial ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trevor Berbick 7 Napisano Październik 28, 2024 tutaj była ta policjantka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 30 Napisano 18 Styczeń W październiku 2025 zmarł Grzegorz Okrasa grający barmana Stefana w pubie Kowalskiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach