Gość XYZ Napisano Grudzień 24, 2018 w 216 odcinku umrze Barbara. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Xxxxx Napisano Kwiecień 12, 2019 Dlaczego w końcu Marylka nie była z Kacprem? Czy ktos mi przypomni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Kwiecień 12, 2019 Stopklatka nie wykupiła praw do odcinków powyżej 300. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak było Napisano Kwiecień 12, 2019 Marylka wyszła za Tomka, ale z nim też rozstała się , bo pracowała dużo w policji, on bardzo chciał mieć dzieci, poznał nową dziewczynę, która zaszła z nim w ciążę, szkoda , że nie zrobili odcinków do końca, że Tomek cieszyłby się z narodzin dziecka, mogliby pociągnąć historię dalej i skończyć fajnie, rodzinnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość XYZ Napisano Sierpień 4, 2019 Zmarł ks. Kazimierz Orzechowski grający księdza Leskiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Październik 5, 2020 Dziś 6 rocznica śmierci Anny Przybylskiej,czyli posterunkowej Marylki Baki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Październik 31, 2020 Aktorzy ze "Złotopolskich",którzy zmarli" Henryk Machalica,Alina Janowska,Eugeniusz Priwieziencew,Jerzy Turek,Anna Przybylska,Gustaw Lutkiewicz, Leon Niemczyk,Grzegorz Komenderek,ks Kazimierz Orzechowski,Jerzy Łapiński. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Grudzień 14, 2020 Zmarł Piotr Machalica, syn Henryka ,który w "Złotopolskich" grał Chrisa Kamienieckiego nieślubnego syna Julii i Dionizego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Październik 31, 2021 Światełko pamięci dla aktorów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Kwiecień 22, 2022 Na TVP seriale powtarzają odcinki, dzisiaj już 500 odcinek, 75 urodziny Dionizego (ostatnie), bo 536 będzie ostatnim z Henrykiem Machalicą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wioltta 0 Napisano Kwiecień 28, 2022 Siłą rzeczy żyjąc tutaj widziałam kilka odcinków x lat temu, ale nie przekonały mnie, zwłaszcza te postacie i dobór aktorów, zbyt szablonowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Kwiecień 28, 2022 4 godziny temu, Wioltta napisał: Siłą rzeczy żyjąc tutaj widziałam kilka odcinków x lat temu, ale nie przekonały mnie, zwłaszcza te postacie i dobór aktorów, zbyt szablonowe. Ten serial powstał na konkurs w 1997 roku razem z "Klanem" i "Zaklętą" te 3 seriale łączyło to, że występowali w nich znani wykonawcy i "Złotopolskich" oglądano właśnie ze względu na Andrzeja "Piaska" Piasecznego Trochę dziwnie, że dali nierówną liczbę odcinków-1121. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Czerwiec 29, 2022 Z dzisiejszego odcinka nr 545 dowiadujemy się, że Dionizy zachorował na gruźlicę, a o jego śmierci dowiemy się w 613 odcinku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Lipiec 8, 2022 Dnia 18.01.2010 o 20:26, tez tak chce i mam napisał: Mirek to syn Wieśka i Marty. Marta bardzo cierpiała że została babcią i nie chciała widzieć wnuków. A Waldek żeniąc się z Weroniką traktował JEJ CHŁOPCÓW JAK SWOICH. Dziwne, że tan wątek zaginął. A co myślicie o siostrze Marcysi która mieszka w Gdyni. Kiedyś Marcysia miała tam pojechać za karę że zakochała się chyba w Kacprze bracie Waldka. Nie chłopców tylko syna i córkę Antosia i Oleńkę, chłopców Dionizego i Andrzeja miał z Marcysią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Sierpień 1, 2022 Po długim czasie od dzisiaj na tvp2 powtarzają serial od poniedziałku do czwartku o 11:15 i 11:50 2 odcinki, a w piątek o 11:50 1 odcinek, ale od 53 odcinka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Sierpień 27, 2022 Uwielbiałam ten serial, szkoda że tak dużo aktorów tam grających już odeszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Sierpień 28, 2022 19 godzin temu, lubię_żelki napisał: Uwielbiałam ten serial, szkoda że tak dużo aktorów tam grających już odeszło W trakcie emisji 3 i właśnie niedługo na TVP seriale będzie uśmiercenie Dionizego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Sierpień 28, 2022 3 minuty temu, Marta1990 napisał: W trakcie emisji 3 i właśnie niedługo na TVP seriale będzie uśmiercenie Dionizego. Ja dużo pamiętam bo to kiedyś oglądałam, aktor spadł chyba w realu z konia i tak się połamał że już się nie pozbierał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Sierpień 28, 2022 11 minut temu, lubię_żelki napisał: Ja dużo pamiętam bo to kiedyś oglądałam, aktor spadł chyba w realu z konia i tak się połamał że już się nie pozbierał Potem zmarł Eugeniusz Priwieziencew i jako ostatni Jerzy Turek, choć w międzyczasie Leon Niemczyk, ale on już grał w "Ranczo". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Sierpień 28, 2022 55 minut temu, Marta1990 napisał: Potem zmarł Eugeniusz Priwieziencew i jako ostatni Jerzy Turek, choć w międzyczasie Leon Niemczyk, ale on już grał w "Ranczo". I został jeszcze "z nich wszystkich" Franciszek Pieczka, ale on nie grał w Złotopolskich tylko właśnie w Ranczu, ale musiałam o nim wspomnieć, bo jak wspominamy Niemczyka to trzeba też Pieczkę, jeszcze on się ostał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Sierpień 29, 2022 15 godzin temu, lubię_żelki napisał: I został jeszcze "z nich wszystkich" Franciszek Pieczka, ale on nie grał w Złotopolskich tylko właśnie w Ranczu, ale musiałam o nim wspomnieć, bo jak wspominamy Niemczyka to trzeba też Pieczkę, jeszcze on się ostał W jednym ze starych odcinków "Złotopolskich" zagrali też zmarli jakiś czas temu Krystyna Kołodziejczyk i Paweł Nowisz. Gdyby dalej ciągnęli serial to najbardziej by brakowało Aliny Janowskiej, Anny Przybylskiej ( Tomek zostałby wdowcem), ks. Kazimierza Orzechowskiego i Grzegorza Komenderka ( Kleczkowska zostałaby wdową). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Sierpień 29, 2022 3 godziny temu, Marta1990 napisał: W jednym ze starych odcinków "Złotopolskich" zagrali też zmarli jakiś czas temu Krystyna Kołodziejczyk i Paweł Nowisz. Gdyby dalej ciągnęli serial to najbardziej by brakowało Aliny Janowskiej, Anny Przybylskiej ( Tomek zostałby wdowcem), ks. Kazimierza Orzechowskiego i Grzegorza Komenderka ( Kleczkowska zostałaby wdową). W innych serialach ciągle wymieniany jest skład, dochodzi dużo nowych bohaterów. Tutaj tego nie było. Zamysł serialu był taki, że trzymali się sztywno stałego składu bohaterów. Dlatego wkoncu serial musiał umrzeć śmiercią naturalną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Sierpień 29, 2022 9 minut temu, lubię_żelki napisał: W innych serialach ciągle wymieniany jest skład, dochodzi dużo nowych bohaterów. Tutaj tego nie było. Zamysł serialu był taki, że trzymali się sztywno stałego składu bohaterów. Dlatego w końcu serial musiał umrzeć śmiercią naturalną. Z czasem zaczęło się regularne skręcanie w stronę komediową. Nie planowali zakończyć dlatego ostatnia scena jest dziwna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Sierpień 30, 2022 23 godziny temu, Marta1990 napisał: Z czasem zaczęło się regularne skręcanie w stronę komediową. Nie planowali zakończyć dlatego ostatnia scena jest dziwna. Możesz zdradzić co to za scena? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Sierpień 30, 2022 35 minut temu, lubię_żelki napisał: Możesz zdradzić co to za scena? Jak nowa bohaterka podchodzi do nieprzytomnego chłopaka. Tytuł odcinka to "Pocałunek Zosi". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Wrzesień 4, 2022 Od jutra tylko 1 odcinek na tvp2. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Wrzesień 6, 2022 W 593 odcinku była scena jak Dionizy odleciał do Szwajcarii (aktor już nie żył):(. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Wrzesień 15, 2022 Na vod zaczynają dodawać odcinki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta1990 26 Napisano Wrzesień 23, 2022 Dnia 28.08.2022 o 22:00, lubię_żelki napisał: I został jeszcze "z nich wszystkich" Franciszek Pieczka, ale on nie grał w Złotopolskich tylko właśnie w Ranczu, ale musiałam o nim wspomnieć, bo jak wspominamy Niemczyka to trzeba też Pieczkę, jeszcze on się ostał. I dzisiaj zmarł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Wrzesień 23, 2022 12 minut temu, Marta1990 napisał: I dzisiaj zmarł. Wiem Smutna wiadomość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach