Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trh

Polska, żygać się chce...

Polecane posty

do pomaranczowego nika>>> tak do polski nie jezdze, a czasie calego pobytu tutaj bylam tylko raz, wlasnie opisalam tam o tym pubie, w kazdym kraju jest innaczej, moze w niemczech innaczej to wyglad, ale w tym kt=raju gdzie jestem czy to pojade do innego miasta czy to w moim miescie wlasnie takie mam doswiadczenia z polakami, tak to widze

Gość kamesia
W UK coraz bardziej odczuwa sie niechec do Polakow, u znajomego w pracy CV obywatelow z Polski laduja w koszu bez czytania, wiec Polaczki musza wchodzic na polskie forum i przynajmniej tutaj zgrywac wielkich Brytyjczykow, szkoda tylko, ze Brytyjczycy patrza na nich z gory:D

Gość
A ja mimo tego ,ze zgadzam sie z Toba , kocham Polske! I bardzo za nia tesknie. Gdybym tylko mogla wröcila bym do niej na kolanach!!

Gość bizness
Lubisz kosmetyki ? Chcesz je kupować 43% taniej ? Zarabiać 10 zł na sprzedanej sztuce ? Zbudować swój własny biznes ? Przekonaj się, że to proste: http://www.otostrona.pl/fm-biznes/ Pozdrawiam Dawid

Gość Kasandrea
Dlaczego, polski profesor, lekarz, wykladowca, nauczyciel, aktor, spiewak, "stoi" nizej, gorzej niz Ci z innych zachodnich krajow ?

Gość bizness
bo to brudny tępy polaczek-goji

Gość LF
Rzygać to się chce, kiedy obywatele nie znają podstaw ortografii.

Gość Kasandrea
LF; a w ilu jezykach Ty potrafisz pisac ?? Bo ja nie jestem jadnostronna. Nie cierpie takiego zakochania, interesuja nmie inne jezyki i inne kultury, lubie wszechstronnosc, nie zamykam sie w jednym swiecie, bo to nie ciekawe. LF - powodzenia w gramatyce polskiej.

Gość Kasandrea
Przepraszam " nieciekawie" - zadowolony.

Gość fsd3
tylko patologia emigruje

Gość Kasandrea
fsd-3 Duzo sraciles. Swiat jest piekny poza ogrodkiem. "patologicznym" Zalezy jak kto sobie ulozy.

Gość dumna Brytyjka
zatrudniam polke , ktora mi po kazdym wyproznieniou myje tylek i muszle klozetowa. chwali sobie te prace ta wasza polka

Gość bcvv
nasz polskie dziwki eksportowe sa najlepsze

Gość to musisz byc ulomna
skoro pozwalasz komus tam, dumna brytyjko myc tylek bo tez bogaci, a przede wszystkim kulturalni ludzie, maja szacunek do siebie i do sprzataczek - i uwazaj ! ! ! bo ci co szykuja ci jedzenie, myja ci tylek .... jesli bedziesz tak paskudna jak pokazujesz, to biada ci ! ! kazdego dnia jesz ich ............ sline i gluty w zupie/kanapkach :D:D:D:D:D:D Szanuj tego kto pracuje w twoim domu

Gość Kasandrea
To przykre dlatego sie ich wstydze. I unikam do przyznawania sie gdzie sie urodzilam. Dlaczego nie robia tego . Niemki, Austryjaczki , Holenderki, i.t.p. A musicie sie wstydzic za Polki: Dlaczegoooo?

A ja tak obsewowalam od lat kto wyjezdza za granice i wiecie co zauwazylam? Że największe lenie, nieuki i tępaki albo laski tak obleśnie brzydkie, że zaden Polak by ich nie chcial:D. Myślą, że Pana Boga za nogi złapali bo wyjechali tyrać w czystym kraju, śmieszy mnie to, ale wyjeżdzajcie, śmiało, a kiedy wrócicie będziecie tyrać na nasze luksusy :D

Gość Kasandrea
Kajtus, dowartosciowuj sie, moze bedzie ci lepiej. Ja chyba nie wroce i wiele innych tez nie wroci. Mam tu swoj status i pozycje. Moze na "rente " przeniose sie do cieplejszych krajow.

dlaczego uwazasz ze probuje sie dowartosciowac? Wierz mi, ja nei musialam wyjezdzac nigdzie żeby osiagnac status i pozycje, a niczego w życiu nikt mi nie dał, sama do wszystkiego doszłam. Z mojego grona wyjechali ludzie któzy nie mieli tu szans na dobre życie, dlatego rozumiem ich, byli mało rozgarnięci i mieli niewielkie możliwości.

Gość Kasandrea
To bledne, ten co nie mial nic i nic soba nie reprezentowal zostal niczym. Za to dla rozgarnietych , mozliwosci byly znacznie wieksze. Do odwaznych swiat nalezy.

Gość komon Kajuts .
nic bez lapowki nie zdobedziesz w Polsce. Albo ty kradniesz, albo ciebie okradaja - na stacji benzynowej, nie sprawdzisz powietrza w kole, bo nie ma koncowki ?? Schowana na stacji ? Koniec swiata ! :D w WC placisz, a i tak brud i smrod w wileu lekarze, pielegniarki - lapowy wizyte u nich, stac od 4 rano po bilcecik, w 21 Wieku ?????? Telefony, faxy, komputery ........... stoisz w Urz.Pracy od 4 rano ? U lekarzy ?

Gość Kasandrea
To uposledzenie tkwic w jednym i nie drapac sie wyzej. Usiasc na laurach i myslec to wszystko czemu dalam rade. I bac sie ruszyc wiecej, bo to wymaga wysilku i samodyscypliny.

Gość kamon Kajuts .
hanba i wstyd dla narodu. prywatnie cie przyjma w tym samym dniu, na ubezpieczenie ? czekasz miesiacami na operacje ?? Tylko kazdy czeka, az dasz w lape ? Swinstwo i lobuzeria w kraju. Tacy sa w wiekszosci Polacy.

Sugerujesz, że zostałam "niczym" bo nie znam świata?:) Otóz znam jż całkiem sporą jego część, podróżuję dużo. Ciekawę jakim intratnym zajęciem zajumjesz się na obczyźnie, a moż etwój statuś to renta od panstwa i dodatki na dzieci haha. Załosna jesteś, siedz w tej swojej nibylandi i podniecaj się dalej.

kamon > ja tego tak nie widzę, nikt mnei w balona nie robi bo nie jestem frajerem i sobie nie pozwolę, a swoje prawa znam i je egzekwuję. Poza tym wierzysz, że gdy tylko przekroczysz granicę Polski spotkasz samych uczciwych i życzliwych ludzi? Nie łudź się. Bydło jest wszędzie. I powiem Wam jeszcze, że jest takie polskie przysłowie: "Zły to ptak, co własne gniazdo kala" .

Gość kamon Kajuts .
nie filozofuj kajtus, tylko zobacz prawde prawo i konstytcja jest piekna w kraju, tylko wyegzekwowac ja/je ciezko

Gość kamon Kajuts .
i tak, masz racje ----- bydlo jest wszedzie TYLKO TAM, jeden bydlak na 100 ludzi w Polsce, 100 ludzi, 99 bydlakow

Gość Kasandrea
Nie chce Was poklucic, ale to prawda po przekroczeniu granicy Polski same problemy. Nic zeby czlowiekowi ulatwic zycie. Wszedzie sa tacy i tacy i jest coraz gozej. Ale z dobrego gorzej , a z gorzej na gorzej??? Gorzej byc nie moze. Wiem ze sa ludzie co kochaja swoj zawod, nie biora lapowek i na swoje wychodza. W Polsce pewnie ten co nie bierze lapowek, to nieudacznik zyciowy.

Gość Kasandrea
Brak odpowiedzi , to tez odpowiedz. Pa

Gość PrawdziwyPolak
Nasz kraj jest piękny i ludzie są dobrzy. :) Nie bójmy się kochac bliźnich