Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wikiniki

do kiedy powinno zarosnac ciemiaczko przednie?

Polecane posty

moja córka ma 18 miesięcy jeszcze jej nie zarosło ale zadaniem lekarza wszystko jest ok

wlasnie wyszperalam w wikipedii ze ciemiaczko przednie powinno zarosnac miedzy 4 a 15 miesiacem zycia,a z tego co mi pediatra tlumaczyla to do 18 miesiaca wiec zglupialam ,mala ma 14 miesiecy i jeszcze jest dosyc wyczuwalne;)wiec wiipedia znowu klamie:)

to chyba zależy od dziecka :) ja poprosiłam neurologa żeby zrobił usg główki wszystko ok pediatra tez tak twierdzi i powiedział że pewnie taka jej uroda:)

tak wiec bede sie martwila jak malej stuknie cos okolo 2 latka:)no moze odrobine wczesniej:)

najlepiej porozmawiaj o tym z lekarzem jeśli jest cos nie tak to zaradzi ,jeśli wszystko ok to Cię tylko uspokoi:)

bardzo chetnie bym to zrobila,ba nawet probowalam, lecz mieszkam w uk, a tutaj lekarze maja dosyc luzny stosunek do spraw ciemiaczka:)

to faktycznie nieciekawie:( też sie stresowałam tym, wszystkim dzieciom które znam wcześnie zarastało :( ale lekarz mnie uspokoił każde dziecko rozwija się w swoim tempie:)

mysle ze zaczne sie martwic jak mala bedzie dobijac 19 miesiaca:)fakt ,ze miala bardzo duze przednie ciemiaczko troche mnie uspokaja,bo cos tam zarasta i teraz jest jak na moje czucie cm/cm,tylne tez dosyc szybko zaroslo a bylo rowniez dosyc spore:)

wydaje mi sie że skoro mała ma 14 m i widzisz że jej zarasta to nie powinnaś się martwic:)

raczej z tych co kochają i dbają:)martwisz się tez tak często mam:)