Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zupapomidorowa

SAMA NA FORUM

Polecane posty

Gość anita....
juz nie jestes

dobrze, że zero, bo potem byś dołączył go grona brzuchatków :) wiadomo, lepiej niż w fast soodach :P

szkoda, bo baardzo kocham piwko:( bedzie musiało poczekać, ale poczytałem na necie że jak będę na jakiejś bibie to mogę na diecie strzelić 250, ml czystej i nawet mi to dobrze zrobi, ale co to za przyjemność w piciu czystej?? piwa chce:D

Międzynarodowy zespół naukowców dowiódł, że picie piwa, wbrew powszechnie panującej opinii, może działać... odchudzająco. Czy zatem można już zrezygnować z powiedzenia o „mięśniu piwnym”? Większość ludzi uznaje piwo za wysokokaloryczny i powodujący otyłość napój. Stąd bierze się zresztą mówienie o kimś, kto ma duży brzuch, że ma „mięsień piwny”. Okazuje się jednak, że zła sława piwa jest nieco przesadzona. Międzynarodowy zespół naukowców pod przewodnictwem, prof. Shela Gorinsteina z Uniwersytetu Hebrajskiego wziął pod lupę złocisty napój i okazało się, że ma on właściwości odchudzające. A konkretnie ma je liofilizat piwa, czyli to, po pozostaje po odparowaniu z niego wody i alkoholu. Uczeni sprawdzili jego działanie na szczurach. Jedna grupa gryzoni dostawała przez dziesięć dni liofilizat piwa, a druga – roztwór soli fizjologicznej. Po zakończeniu eksperymentu okazało się, że gryzonie, które dostawały liofilizat piwa straciły na wadze. - Przyrost wagi to raczej efekt golonek, kiełbasek czy chipsów zjadanych przy okazji picia piwa

zaimponowałeś mi wiedzą :) ok, ok, tylko nie jedz kiełbasek (na gorąco :classic_cool: ), goloneczek i czipsików :)