Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenka241

Serek danio czy danonek?

Polecane posty

Gość marlenka241

Daje mojemu ( 8 mc-y) synkowi serki danio waniliowe, bardzo je lubi i nie ma zadnych dolegliwosci, czy myslicie ze moge podac danonka? kiedys slyszalam ze danonki to trucizna ale dlaczego? tylko nie piszcie ze takie serki sa dla starszych dzieci bo nie o to pytam, karmie po swojemu

Gość Małe szanse....
Też spotkałam się z komentarzami ze to dla starszych dzieci, moja córeczka je serek danio odka skończyła 7 miesięcy teraz ma 9 i je zarówko danio jak i danonki. Tez karmię po swojemu :P Możesz spokjnie dac małemu ale najlepier delikatnie na spróbe.

Gość w danonkach
jest hormon wzrostu. wiem od kobiety, która pracuje w instytucie badania żywności.nie lepiej dać normalny jogurt, czy zwykły serek? to co jest specjalnie dla dzieci zazwyczaj jest te specjalnie nafaszerowane jakimiś syfami, żeby było bardziej smaczne i odżywcze do przesady...

Gość a mooooze
koleżanka z biotechnologii robiła badania serków i najwięcej syfu było właśnie w danonie.. polecam serek jogo albo bakomę bo one wypadły najlepiej. Pisała to mama roczniaka :)

Gość marlenka241
czyli zostaniemy przy serkach danio, dzieki a z tym hormonem to przesada, szkoda ze nie umieszca info o tym w skladzie serka

Gość marlenka241
bakoma, a ktore? kiedys kupilam takowe i mialy kosystencje musu byly bardzo slodkie i napowietrzone, nie przekonuja mnie

Gość butelka wody mineralnej
dla takich dzieci przeznaczone sa jogurty adekwatne do ich wieku

Gość bakoma jest bardzo dobrą firmą
mój mąż pracował w bakomie i wiem, że przestrzegają tam wszystkich norm, wszystko jest robione czysto i można tej firmie spokojnie zaufać

Gość hormon wzrostu
jasne, hormon wzrostu, a gumijagody też dodają?

autorko sa specjalne jogurty dla dzieci produkuje je bobo vita oraz nestle sama je daje swojemu synkowi , chociaz juz mam zamia przejsc na zwykle jogurty bo te specjalnie dla dzieci przeznaczone sa koszmarnie drogie. 4 KOSZTUJA PRAWIE 10 ZL:O

Gość danon jets przetważany
genetycznie ,poczytajcie sobie strone o GMO to się zdziwicie ,ja juz przestałam jesć produktów danona a zawsze najbardziej mi smakował jakby poczytac skład bakomy to tez sama chemia ,juz chyba lepsze sa firmy takie jak łowicz czy jogo ...

Gość a jak jest on przetwarzany
wez mi wytlumacz jak ONI go przetwarzaja genetycznie? czy ty w ogole wiesz co to znaczy?

Gość popaprana gonia
najmniej chemii jest w produktach zott, największy syf to bakoma. wiem z dobrego źródła.

a co to za zrodlo :D no nie moge z was ludzie, jacy wszyscy jestescie madrzy

Gość nie no ty jestes MONDRA
poczytaj sobie co to jest GMO a pozniej sie wypowiadaj wiesz co to sa google??

wiem co to jest GMO w przeciwienstwie do ciebie, ignorancie no dawaj, podaj linka chociaz do tych rewelacji ze danony sa modyfikowane genetycznie

Gość gość
drogie mamusie poczytajcie sobie na stronie danone i tam pisze że danonki są od 3 rż, mają bardzo dużo cukru

Gość gość
Ja byłam przedwczoraj u alergologa z synem. Nie jest uczuleniowcem i nie chce Cię pouczać. Po prostu chce C**przekazać informacje. Ja sama nigdy do danonków przekonana nie byłam. Syn ma rok. Zawsze mu dawałam te rossmannowskie jogurty bo nestle nie chciał. I pytałam o jedzenie (ma skazę białkową i mleka nie chce) i usłyszałam coś takiego "niech je jogurty, warzywa z wapniem tylko proszę mu nie podawać danonków" w temat się nie zagłębiałam, tą lekarkę polecił mi kolega, który jest alergikiem. Odpowiedziałam, że on chce jeść tylko te jogurty z rossmanna. Jak już mówiłam, nie zamierzam Cię pouczać, bo sama już np. próbowałam dawać mleko krowie (skaza), kozie (nie chciał). Po prostu piszę co usłyszałam od lekarza alergologa.

Gość gość
danone i zott to największy syf no ale WE TELEWIZYJI pokazujo to kupujta dzieciom. Tępe polskie mamuśki :P

Gość gość
Przeczytaj skład tych jogurtów za 10 zł dla dzieci, sama chemia. Raz kupiłam i więcej nie kupię.

Gość gość
Tu same mądre mamy. Kiedyś mi odpisały, że nawet jogurt naturalny nie jest zdrowy!!! To ja już nie wiem, co mam podawać synkowi. Chyba tylko wodę ze studni i chleb pieczony samodzielnie na własnym zakwasie. A serków, które wymieniacie akurat nie podaję mojemu 10 miesięcznemu dziecku. Nauczyłam go jeść serki naturalne, np. Bieluch, albo jogurt z bananem lub sokiem malinowym. Ale każdy karmi jak uważa. W tych serkach smakowych każdej firmy jest dużo cukru, w niektórych są konserwanty i barwniki. Moim zdaniem wszystkie są na równym poziomie. Sama jem, bo bardzo lubię, ale dziecku bym jeszcze nie podała. Poza tym, jogurty dla niemowląt to też jakaś ściema. Dość, że mają ogromną cenę, to jeszcze termin przydatności do spożycia kilka miesięcy i stoją w sklepie na zwykłych półkach, a nie w lodówce. Coś tu nie gra, prawda?

Gość gość
a nie lepiej kupić jogurt naturalny i dodac owoce? ja tak podawalam mojemu synkowi.

Gość gość
Jogurt można zrobić własnoręcznie. Wystarczy mleko i łyżeczka jogurtu naturalnego. Mleko podgrzać do 38st, dać jogurt i do termosu na kaloryfer. Rano mamy naturalny jogurt domowej roboty. Oczywiście najlepiej mieć własną krowę :P

Gość gość
odpowiadając na pytanie z tematu - jogurt naturalny! po co wy uczycie dzieci jesc tyle cukru od samego początku? Później bedzie narzekanie ze dziecko je za dużo słodyczy. Taki serek to słodycz, po co mu to? tylko teraz macie taki wpływ na diete dziecka, pożniej w przedszkolu nie bedzie tak łatwo -nie lepiej teraz je uczyc jesc normalnie? bez pustych kalorii?

Gość gość
Wszystkie jogurty owocowe, czy danio czy danonek to jeden, wielki syf i tyle. Najlepiej kupić jogurt naturalny i wymieszać z owocami. Chwilka roboty a jogurt wychodzi znacznie zdrowszy niż jakieś kupne g***o.

Gość gość
podaj jogurt naturalny z drobina cukru waniliowego.

Gość gość
narzucacie wlasne smaki dzieciom. jogurt naturalny bez niczego, maslanka, kefir - to fajne zdrowe rzeczy, warto żeby dziecko je polubiło. Owoc do ręki i przekąska gotowa. moje dziecko nie wiedzialo o istnieniu serków typu danio i jogurtów owocowych dopóki nie poszło do rpzedszkola. Tam dostało i stwierdziło że niedobre ;) I git!

Gość gość
jezu najlepiej to nic nie dawać dziecku tylko wszystko eko , naturalne i bio ... jak zje danio raz dziennie czy danonka to zaraz nie umrze ... a te specjalne jogurciki z nestle to jeszcze gorsze cholerstwo o tych danonków ... serio ! i płacisz 5 razy wiecej za napis "od 6 miesiąca " a naładowane tam cukru że głowa boli ..

Gość gość
Kobity, czy wy w ogóle czytacie skład tych jogurtów, czy jak ciemny lud kupujecie wszystko, co w reklamach? Te serki i jogurty mają mnóstwo cukru!

Gość gość
24.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość jezu najlepiej to nic nie dawać dziecku tylko wszystko eko , naturalne i bio ... jak zje danio raz dziennie czy danonka to zaraz nie umrze ... a te specjalne jogurciki z nestle to jeszcze gorsze cholerstwo o tych danonków ... serio ! i płacisz 5 razy wiecej za napis "od 6 miesiąca " a naładowane tam cukru że głowa boli .. xxxx No taaaak, pewnie, jak zje raz dziennie paczkę chipsów czy cukierków to też nie umrze, zapewniam Cię! Bardzo mądre tłumaczenie :D