Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenka241

Serek danio czy danonek?

Polecane posty

Gość Catramsii
Ani jedno, ani drugie. Tylko serki/jogurty naturalne albo smakowe, ale bez konserwantów (np. Bieluch waniliowy).

Gość gość
na bielucha co drugie dziecko ma uczulenie

Gość gość
mi lekarz odradził dawanie serków danio - powiedział, że są tak słodzone, że aż niezdrowe. Powiedział by lepiej jakieś mniej znane, niszowe marki kupić, czy już chociażby bakomę. Ja osobiscie i tak nie jem tych serków/jogurtów, bo odkąd zaczęłam jeść jogurt naturalny z owocami to te gotowce są dla mnie za słodkie. tak też karmię dziecko - jogurt grecki/naturalny+owoce zawsze inne. Czasami dodam miodu czy jakiegoś dżemu.

Gość panna anna l
no tak... bo takiej głupiej kurze nawet nie chce się zrobić kanapki... -Mamo! Mamo! Jestem głodny! -Weź sobie dziecko danonka. Powiedziała tępa matka, nie odrywając oczu od "Pamiętników z wakacji". Bo żeby zrobić kanapkę lub serek (twarożek+ smietanka + miód) trzeba ruszyć doopę.

Gość błąd505
błąd505 Przepraszam nie mogę dodać tematu więc podpinam się pod stary. Słyszycie o czym mówią spece u Lisa? Nie finansuje się już służby zdrowia i dlatego umieranie na porodówkach dzieci nie jest już jedynie przypadkiem, stanowi codzienność. SZOK

Gość gość
Boże każdy gada inaczej i wszyscy mają sprawdzone źródła. A prawda jest taka że jak sobie sama sobie nie wychodujesz/wyprodukujesz w domu to w czymkolwiek co kupisz będzie chemia i syf. każdy produkt ma w składzie jakieś tam chemiczne dodatki i tak było i będzie i wątpię żeby to się zmieniło a wy się sracie jakby od takiego jogurtu miało paść trupem. Cały czas będziemy jeść takie rzeczy więc nie przesadzajcie.

Gość gość
Wystarczy przeczytać skład i wybierać produkty bez "takich rzeczy". Przekracza to twoje zdolności czy jak?

Gość gość
wysmarowałam posta a tu błąd

Gość gość
Prosta zasada mniej chemii- zdrowsze, więcej chemii- należy unikać. Warzywa, mięso i kasza z supermarketu, mięsnego ma chemię, gotowy produkt/ półprodukt/ fast food ma tej chemii 3 razy tyle, bo na każdym etapie produkcji jest dodawana a posiłek jest coraz mniej wartościowy odżywczo. Proste domowy obiad- zdrowszy, gotowiec/fast food - trucizna. Nie róbcie z siebie debili a z ludzi myślących ekomaniaków. Serki homogenizowane są niezdrowe, bo tłuszcze osadzają się bezpośrednio w naczyniach krwionośnych i tym sposobem, możecie zafundować dziecku miażdżycę/ zawał przed 30 rokiem życia, zwłaszcza jak bez przerwy futrujecie je tłuszczami trans.

Gość gość
serek danio czy sraniooo jakie wy mamuśki jestesci epuste !! az dziki śmiech ogarnia

Gość gość
A co powiecie mamy o serkach z nestle dla dziec**** 6mc życia, których nie trzeba przechowywać w lodówce?

Gość gość
serek danio czy sraniooo jakie wy mamuśki jestesci epuste !! az dziki śmiech ogarnia

Gość Sorenti
Coś Wam powiem. Sprzątałam latem u Rodziców w takim składziku, gdzie jest lodówka. Znalazłam przy okazji serek Danio, którego termin ważności upłynął rok wcześniej. No po prostu zapodział się :-) postanowiłam sprawdzić, jak to wygląda i smakuje i w ten sposób utwierdzić się w przekonaniu, że to totalny syf nafaszerowany chemią. I powiem Wam tak - przeterminowany od roku serek Danio smakuje, wygląda i pachnie jak kupiony przed chwilą w sklepie....

Gość gość
Ja mojemu daję Gratkę, choć jest uboga w smaki :P ale chyba jako jedyny z dostępnych nie ma w skladzie syropu glukozowo-fruktozowego

Gość gość
ja kupuję Świeżucha, ma krótki skład, żadnych E-gówien i innych wynalazków. Danonki omijam szerokim łukiem.

Gość gość
a co można podać dziecku które ma ukończone 6 miesięcy? (pomijam jogurciki z cukrem dla dzieci Nestle itp.) jogurt naturalny?

Gość gość
Żadnych serków homogenizowanych!! , same proste składniki w diecie. Produkty jak najmniej przetworzone, samemu gotować !!!!

Gość gość
"Karmię po swojemu" = "nie mam mózgu" Daj mu jeszcze smażoną wątróbkę z cebulą, tłuszczu ma mniej więcej tyle samo co danio, co za różnica, wątrobę już dziecku rozjebałaś na samym wstępie. Podziękuje ci jak będzie łykał hepatil za pare lat.

Gość gość
Wszystko co bazuje na krowim mleku nie jest dobre z prostego powodu. To jest mleko dla cielaka krowy, a nie dla człowieka...

Gość gość
dziwie sie, ze takie glowno jak danony-ki dajecie dzieciom,,,

Gość gość
ja tez mam zamiar dawać mojemu 8-miesięcznemu synkowi serek Świeżuch który ma tylko 3 składniki i na pewno jest o wiele zdrowszy od danonków w których jest pełno cukru i chemii

Gość gość
Chyba raczej SPAMUCH.