Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siuneczka

od 6miesiecy nie zachodzę...

Polecane posty

czy wszystko jest ok ? cykle 28 dniowe, czasami 27 dniowe miesiaczka bardzo obfita trwa 6 dni

Dopiero rok nieudanych starań moze wskazywać na jakieś nieprawidłowości. A w jaki sposób wyznaczasz dni płodne?

Dobrze by było mierzyć także temperaturę, ale skoro masz regularne cykle i obserwujesz śluz, to pewnie margines ew. błędu w wyznaczeniu fazy płodnej jest niewielki. Myślę, ze póki co nie masz się czym martwić - postaraj się nie stresować, nie wywieraj na siebie presji. A jeśli chcesz lepiej poznać swój cykl płodności, to odsyłam do metod NPR :]

Gość dyjabeł kruchtowy
ja bym się cieszył ,żeby moja nie mogła zajść,niepłodne kobiety ,to skarb prawdziwy!

Gość hehehehehehehehehehhe
a gdzie chcesz zajść?? :O

Gość fanka siunieczki
hehe :-> powtózę pytanie - po niewiele ponad roku związku chcesz wrobić w dziecko faceta który nie dośc że nie chce się z tobą ozenić, ale nawet nie chce z tobą zamieszkac? gdzie sie spieszysz?...

Gość Im bardziej...
.. się chce zajść w ciążę, tym bardziej w nią zajść nie można :) tak ten świat działa i tyle.. Jak sobie odpuścisz, to pewnie zajdziesz:) Ale znając życie i kobiety - uznasz że 'jak to?! mam mi nie zależeć! Przecież chcę tego dziecka!' no i będziesz się stresować, że nie zachodzisz, a stres będzie ograniczał z kolei możliwości Twojego zajścia w ciążę.. i tak kółko się zamyka:) Niemalże psychiczne perypetum mobile :) Powodzenia! Choć i jak jestem przeciwna łapaniu faceta na dziecko.. o czym też pisałam.

dzieki ze jestes moja fanka :) ps. nie próbuje go złapac na dziecko, oboje nie mamy nic przeciwko jakby sie pojawilo :) rozmawiamy o tym!! uwazniej czytaj moje posty ;p i nie jestesmy rok tylko 2 lata ;p zreszta umowilam sie na czwartek do gina,okaze sie czy jest wszystko wporzadku:) moze za miesiac bedziemy rodzicami

trzymam kciuki by Wam się udało :) Natomiast myślę, że przy tak krótkim czasie starań, lekarz Cie odeśle. Naprawdę polecam to mierzenie temp. - będziesz mogła sprawdzić czy w Twoim wypadku internetowy kalendarzyk się sprawdza, czy jednak Cie oszukiwał. Chyba wiesz, że największe szanse na poczecie są w przedziale czasowym - 4 dni przed spodziewaną owulacją do 1 dnia po niej. A i tak to "jedynie" max. 40%.

Gość Im bardziej...
Moja rozmowa z lekarzem (mam 30 lat): Lek: Ile się Pani stara? ja: no już ze 6 miesięcy Lek: To się Pani jeszcze postara. Jak w ciągu następnego pół roku nic się nie zadzieje, to pomyślimy co dalej. Ja: A jakieś wskazania? Może męża na badania? Mnie na usg przydatków? Lek: To Pani usg nie miała ? To na usg proszę iść i sprawdzić, czy wszystko ok, a ze wskazań? To kochać się z mężem regularnie. I najlepiej wyjechać gdzieś, gdzie będzie Pani myślała o czymś innym, a nie o zachodzeniu w ciążę. na 2 tygodnie najlepiej. A wie Pani jak to jest regularnie się kochać? Ja: codziennie? Lek: Nie. Co 2-3 dzień, najlepiej co 3 dni, żeby plemniki się zregenerowały. i tak przez cały cykl, a nie tylko wtedy gdy wydaje się Pani, że może być owulacja. Bo owulacja to nigdy nie wiadomo kiedy i czy w ogóle nastąpi... No i tyle w temacie starań:) Przy czym ja jeszcze miałam progesteron i prolaktynę mierzoną i prolaktyna w obciążeniu za wysoka wyszła.. Więc dostałam bromergon. plus duphaston na wydłuzenie cyklu (mam cykle 26-27 dni, ale potrafi być 24-25 i 28-29). No i idę na usg, żeby sprawdzić, czy nie ma jakichś problemów... :)

"Co 2-3 dzień, najlepiej co 3 dni, żeby plemniki się zregenerowały. i tak przez cały cykl, a nie tylko wtedy gdy wydaje się Pani, że może być owulacja. Bo owulacja to nigdy nie wiadomo kiedy i czy w ogóle nastąpi..." Dokładnie tak! Przynajmniej wtedy jest to trochę spontaniczne i przyjemne, a nie "kochanie dzisiaj mam skok temp. - zdejmuj spodnie!" ;p

Gość Im bardziej...
Okani, 'kochanie dzisiaj mam skok temp. - zdejmuj spodnie!' -> hahahahahaha:) Dobre to:))) :D

do gina nie ide z tym problemem, tylko ogolnie sie przebadac czy nie mam miesniakow, torbiela itd ... tez czytałam ze co 2 dni nalezy sie kochac;p a my specjalnie sie nie staramy, i kochamy sie kiedy mamy ochote bez stresowo i tez nic :) u nas nie ma parcia na dziecko wiec to nie w tym problem ale zastanawiaja mnie inne pary ze tak szybko zachodza, albo wpadaja po jednym razie ;p albo nawet w gumce czy z pig..

ty hahaah do ciebie pisze ... ten temat jest stary i nieaktualny :) wyszło na moje ;o a ja jak zwykle wyolbrzymiałam sprawe w goracej wodzie kąpana :)))

Gość hahahahaaa
rzeczywiscie stary az miesiac ma:D no coz ale to twoje zycie... zeby tylko dzieciaczek nie mial beznadziejnego dziecinstwa:(

Gość Im bardziej...
Mam niejasne przeczucie, że te pary co nie chcą tak szybko zachodzą, bo .. właśnie nie chcą.. (o ironio!:) ) Najśmieszniejsze jest to, że przechodziłam różne kursy związane właśnie ze sposobem myślenia, czyli w jaki sposób myśleć, aby wspomóc siebie w osiągnięciu tego, czego się pragnie... I ze wszystkimi innymi rzeczami tak właśnie to u mnie wygląda - tzn myślę o tym, czego pragnę, odpuszczam sobie i bach! mam to co chciałam, niejednokrotnie w sposób, którego nie przewidziałam, że mogłabym tak to osiągnąć.. Więc metoda jak najbardziej działa.. Kiedy jednak przychodzi do tematu dziecka.. to chyba za bardzo się nakręcam.. i popełniam te błędy, które wiem, że blokują zaciążenie... Ale widzę postępy:) Pierwsze trzy cykle to po prostu totalna głupawa mnie dopadała. To było mega-giga-hiper-nakręcanie się. Dwa środkowe - niepokój jakiś taki, że coś jest ze mną nie w porządku. Poprzedni i ten cykl, który właśnie trwa... coraz większy luz, że nawet nie pamiętam w jakim dniu cyklu jestem:) Więc idzie w kierunku 'olać temat' :) I może właśnie tego nam trzeba?:) Olania tematu i .. po prostu hulaj dusza piekła nie ma? A Ty Siuneczka, to nawet jeśli kochasz się dla przyjemności, to i tak później zastanawiasz sie czy zaszłaś, czy nie.. A tu chodzi o odpuszczenie i tego tematu:))) Po prostu - będzie okres, albo nie:) Wiem wiem - łatwo napisać, trudniej zrobić:) Ja już wszystkie objawy przed miesiączką traktuję jako objawy miesiączki:) Wolę byc miło zaskoczona ;)

Gość też się bardzo dziwię że ona
dziecko planuje... :O