Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szarlotka80

temperatura przy zaciążeniu????

Polecane posty

Dziewczyny mam pytanie.....czy bywa że w ciąży temperatura zewnętrzna tzn. mierzona pod pachą jest podwyższona?????? 37-37,2 ???

By określać temperaturę dot. cyklu kobiety, mierzy się ją : w ustach, w pochwie lub odbycie. A aby określić czy Twoja temperatura rzeczywiście jest nietypowo zawyżona musiałabyś prowadzić przynajmniej 3-4 miesięczne pomiary :>

Gość popieram na sto procent
mierzyłam pod pachą :)

Pod pachą się nie mierzy, bo jest największe ryzyko niedokładności pomiarów!

ale tu chodzi o pomiar jak się już jest w ciąży !!! a nie o określenie owulacji ! czytaj ze zrozumieniem !

Gość temke mierzymy
z samego rana przed wstaniem z lóżka do godz 8 rano i nie pod pachą!!!!!

Ale problem polega na tym że mierzę w pochwie i tu jest 37,3 np. i to już 26 dc....a oprócz tego od około półtora tygodnia mam zewnętrzną temp. 37 lub 37,1....nigdy takiej nie miałam,pomijając przeziębienia itp......

Tyle,ze autorka nic nie napisała o tym czy wcześniej prowadziła pomiary... cięzko też określić w jakiej fazie cyklu mogłaby się znajdować... Mi też nie chodzi o określenie owulacji - tutaj w ogóle pomiar pod pachą należałoby wyśmiać. Chodzi o normalne mierzenie temp. - włożysz termometr pod pachę powiedzmy 3 razy pod rząd i uzyskasz pomiary, np. 37; 37,4; 36,7 - nie powiesz mi, ze to świadczy o tym,że temp. organizmu szaleje :> I nie wykrzyknikuj mi tutaj, jeśli sama nadinterpretujesz moje słowa.

jak jesteś w ciąży to wszystko jedno gdzie zmierzysz :) zrób test z krwi, już pokaże ciążę, także biały, mleczny śluz wskazuje na zapłodnienie

To trzeba było od razu pisać o tej temp. mierzonej w pochwie :] A mierzyłaś temp. przez cały cykl? Cóz... może jesteś po prostu w fazie poowulacyjnej i stąd podwyższona temp. O ciąży może świadczyć dopiero 18-20 podwyższonych temperaatur.

przecież napisała, że w ciąży..., a nie w cyklu...

Kochane:):):) A więc tak...przed owulacją temp.mierzona w pochwie 36,4 -36,7....a pod pachą 36,6......po skoku temp. w owulacji...37 z hakiem w pochwie.....i kiedyś wcześniej zawsze 36,6 pod pachą....teraz zastanawiam się czy nam się udało....26 dc....temp w pochwie nadal ponad 37 ....ale o dziwo pod pachą również...dlatego pytam czy to może być objawem????:)

Gość temke mierzymy
podwyzszona temp. świadczy o przebytej owulacji a dopiero osiemnaście podwyższonych temperatur może wskazywać na ciąże

szarlotko już Ci pisałam wcześniej, że temperatura pod pachą nie jest miarodajna. Niepotrzebnie ją mierzysz i się nakręcasz. Zrób betę i się dowiesz :) Z tego co pamiętam Ty masz dopiero 10-12dzień podwyższoną temp. , a to zbyt mało. popieram na sto procent głupoty piszesz. Czy ciąża czy starania temp mierzy się tylko i wyłącznie w pochwie. Temp zewnetrzną mierzysz tylko w przypadku choroby, a to zupełnie inna sprawa

MINIA....;):)wITAM U MNIE NA TOPIKU:):)ale ja poprostu pytam czy to też bywa objawem...w pierwszej ciąży nic nie mierzyłam...żeby zaciążyć...natomiast po....miałam właśnie podwyższoną....:)dlatego pytam czy to wtedy był przypadek i teraz też....czy tak ma być?????...a w pochwie dalej Minia 37 z haczykiem:):)

aha a dzień wyższej 13 dzisiaj...także rzeczywiście wcześnie.....eeeee bo ja to durna baba jestem:)i bety zrobić się boję a pierdoły mnie nakręcają:)

No to poczekaj jeszcze tydzień - jeśli temperatura nie spadnie i nie dostaniesz okresu, to wtedy będziesz mogła zrobić betę, bo szansa na ciąże będzie spora.

Im dłużej czekasz, tym większe szanse na to,że beta coś wykryje (o ile jest co wykrywać). Więc jeśli potrafisz uzbroić się w cierpliwość, to poczekaj do następnego poniedziałku. Moze w miedzy czasie dostaniesz okres i sprawa sama sie wyjaśni :)

To zajmij się czymś innym - nie myśl tyle o tym. A jeśli rzeczywiście nie będzie Ci to dawać spokoju, to zrób badanie za 3 dni :)

ja w sumie już w czwartek powinnam na bank wiedzieć bo mam bardzo regularny cykl...tzn...co 28 dni równiutko....

Wiem :) Ale chyba lepiej jeszcze trochę się wstrzymać i później otrzymać bardziej dokładny wynik? ;]

Witam u mnie dzisiaj też 13 dzień wyższych temperatur przed skokiem temperatura wahała się od 36, 27 - 36, 53....a teraz mam cały czas 37, 00 - 37, 09..... no ciekawe

bolą mnie piersi, ale tym się nie sugeruję bo zawsze mnie bolą przed @ i pobolewa, a raczej takie dziwne uczucie napięcia i ciężkości w podbrzuszu.. a u Ciebie??

No brzuszek pobolewał do wczoraj....dzisiaj jakby mniej...może za bardzo o tym myślę....piersi bolą jakoś dziwnie...przy dotyku...ale tak od boku pach...od dołu....sutki może przy dotyku trochę wrażliwe....ale cholerka wie czy to @ czy ciąża....a w dole właśnie wczoraj też miałam takie dziwne napięcie!!!!!!!!!.....26 dc dzisiaj a Twój??