Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 159753

jak to jest z kredytami na mieszkanie?

Polecane posty

Gość 159753

zalozmy, ze wezme kredyt na 30 lat, po pewnym czasie np strace prace i nie bede w stanie splacac kredytu. i co wtedy? bank zabierze mi mieszkanie, ale czy poza tym pozostana mi jakies dlugi? zobowiazania? czy z chwila zabrania mieszkania mam czyste konto?

Gość 159753
nikt sie nie orientuje?

Gość 159753
chetnie bym kupila, ale nie wygralam w lotka niestety.

Gość aaaaaaaaaaaaaaa_______
Jest jakiś okres, w którym możesz wziąć "urlop" od kredytu czy coś. Tzn, że przez kilka miechów nie spłacasz. Ale dokładnie nie wiem, niech wypowie się ktoś, kto się zna.

do autorki Kupujesz mieszkanie powiedzmy za 200 tys.Bierzesz kredyt na 30 lat i spłacasz miesięczną ratę 1200 złmozesz się ubezpieczyc na wypadek utraty pracy ,nie bardzo tylko wiem ile to rocznie od takiej sumy będzie ale pewnie w okolicach 500 zł rocznie albo i więcej.Jeśli masz takie ubezpieczenie i tracisz prace i nie stać cię na splatę rat to po uprzednim zgłoszeniu twój ubezpieczyciel pokrywa kilka rat ale ty te pieniążki musisz potem oddać:) a jak nie będziesz placić rat do banku to bank zabierze ci mieszkanie,sprzeda poniżej ceny rynkowej co pokryje tylko niewielką część zaciągnietego kredytu a resztę będziesz spłacać:)