Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia5

koszmar! nie mogę się malować

Polecane posty

Gość natalia5

właśnie się dowiedziałam, że przez min 3 tygodnie nie mogę się malować, bo mam zapalenie spojówek i muszę to najpierw wyleczyć. To dla mnie katastrofa, bo jestem blondynką i jak nie pomaluję rzęs tuszem, to w ogóle ich nie widać, praktycznie nie wychodzę z domu bez makijażu. A przecież codziennie chodzę do pracy, gdzie mam kontakt z klientami. Ja nie wiem, jak ja to przeżyję. Bez makijażu wyglądam jak chora albo jakbym dopiero z łóżka wstała. Poradźcie mi coś, jak wyglądać w miarę przyzwoicie bez malowania oczu, bo ja nie mam zielonego pojęcia.

Gość XteckX
No to chyba kredke i tusz do rzes lepiej odstawic. Tymczasem postaw na delikatny roz i cos do ust, jakas pomadka lub błyszczyk. Dużo moich znajomych miało zapalenie spojówek no i musialy jakoś radę dać więc nie warto się łamać, zdrowie przecież ważniejsze :)

Gość XteckX
chyba, że zaopatrzeć się w kosmetyki przeciwalergiczne, nie uczulające. Popytaj w aptekach, możesz używać tuszu hypoalergicznego albo tuszu marki aptecznej np. la roche posay, który nie powinien podrażniać

Gość natalia5
dzięki za propozycje, wiem, że zdrowie ważniejsze, ale maluję się od wielu lat i nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego. Może jakbym miała ciemniejszą oprawę oczu, ale ja wyglądam jakbym nie miała rzęs :(

Gość a może zrób hennę

Gość macie czy nie
no tak to jest jak sie jest pudernicą :O

Gość to musisz wytrzymać jakoś
te kilka tygodni za to maluj mocniej usta, załóż jakieś ładne kolczyki, zawsze uczesana bądź itp..

Gość qwawa
diablico cały czas to jest trzy/cztery tygodnie + dyskomfort związany z odpadaniem rzęs

Gość to załóż ciemne okulary
zdrowotnie, bo przy zapaleniu spojówek razi światło i strasznie łzawisz...

No prawdziwa tragedia:), Ja się nei maluę nigdy i jakoś żyję w zdrowiu i zmarszczek nie mam:), a cera zdrowa.

Gość natalia5
chyba nie będę nic robić w okolicach oczu i rzęs, bo to może mi przeszkodzić w wyleczeniu się. Ale rzeczywiście, pomyślę, żeby jakimś innym elementem przykuwać uwagę (kolczyki, uczesanie), to może mniej będzie widać te moje nieszczęsne oczy :(

Gość natalia5
właśnie mi nie łzawią oczy, tylko czasami pieką, a głównym obiawem jest zaczerwienienie. Jako, że mamy środek zimy, to nie chcę wyglądać komicznie w okularach słonecznych, bo to chyba jeszcze bardziej by mnie dobijało i zwracało uwagę innych

Gość natalia5
Kajtuś, fajnie, że się nie malujesz i nie masz takich problemów, ale na pewno nie jesteś blondynką z jasną (niewidoczną) oprawą oczu

no to podkresl delikatnie brwi i juz, tyle chyba mozna (cieniem np.)

Gość piii
wreszcie ludzie sie przekonaja jak naprawde wygfladasz:D

Gość wykidajło
blondynka... i wszystko na temat :)

Gość wpwpwpwpp
cyt....... Niewinne sztuczki Jeśli twoje oczy są w bardzo złym stanie - masz np. zapalenie spojówek czy właśnie leczysz podrażnienie po tuszu, który wywołał alergię – o makijażu nie ma mowy. Mamy jednak dla ciebie kilka rad. Na górnej powiece, tuż pod brwią, namaluj kropkę różu w kolorze brzoskwini lub różowym, rozetrzyj ją palcem. Taki zabieg uwydatnia kolor tęczówki. Możesz też na łuki brwiowe nałożyć jasny cień do powiek – wspaniale “otwiera” oczy, optycznie je powiększa.

Gość dorota--------
To odwrotnie jak ja.Mam czarne rzęsy,nawet nie pomalowane wygladają jak pomalowane :P

idz do jakiegos taniego sklepu z okularami i przymierz kilka z nich( koniecznie nie korygujace). moze akurat ci jakies przypasuja. chodzi tylko o oprawki, najlepiej jakies ciemniejsz, moze uda ci sie znalezc w modnym kolorze, albo takim ktory pasuje do twojego codziennego ubioru. spruboj:)

Gość natalia5
dzięki za rady :) spróbuję z tymi cieniami, może chociaż odrobinę poprawią mi wygląd. Poprzymierzam również jakieś okulary i zobaczę czy to coś daję

Gość pelutynka
Musisz być wyjątkowym pasztetem i na dodatek zwykłym pustakiem skoro wygląd dla ciebie jest aż tak ważny. Aha i widać, żeś blondynka.

Gość Justynka40444
Co do powyższego komentarza. Każda kobieta potrzebuje makujażu. Bez Tego czujemy sie nagie. robimy to bo lubimy. lubimy się upiększać. Pacanie jeden ;p a tobie życze wyleczenia patrzałek : )