Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danonkaa

Jak myślicie?

Polecane posty

Gość danonkaa

Czy moje 16 miesięczne dziecko dobrze je? (chodzi o ilość bardziej niż o jakość) Na śniadanie pół bułki z masłem i serkiem topionym obiad miseczka zupy z dużą ilością warzywa i makaronem/ ryżem/kaszą 2 danie tylko podziubie. Zje surówkę i tyle. podwieczorek sałatka owocowa / budyń/ kisiel/ serek homogenizowany kolacja owoce lub jogurt w zależności od tego co było na podwieczorek mleko modyfikowane 250 ml przed snem. w ciągu dnia czasem jakieś ciasteczko, kawałek marchewki albo kilka paluszków. Dużo pije. Co myślicie? dużo, mało czy w sam raz?

Gość a ja powiem
moje dziecko zjada 4-5 posiłków dziennie, w ilościach - tyle na ile ma ochotę. raz więcej raz mniej. (ma 3 lata i rozwija się dobrze)

Gość ciesz się ze je surówkę
bo dzieci rzadko lubią surówki.A jak się przyzwyczai to potem nie będziesz miała problemów

Gość danonkaa
Ja się cieszę. Nie mam problemu z wmuszaniem w dzieci owoców i warzyw bo je uwielbiają dużo bardziej niż mięso czy ziemniaki. Zastanawiam się tylko czy pół bułki miska zupy i trochę owoców i warzyw plus butelka mleka to wystarczająco dla 16 miesięcznego, bardzo żywego brzdąca? Co prawda wygląda niczym pączuś w maśle, ale to chyba taka jego uroda bo się urodził z wagą 3 miesięcznego niemowlaka i tak mu zostało.

Gość karolajna 109
chyba je troche za duzo

Gość danonkaa
hmm za dużo? Szczerze powiedziawszy się takiej odpowiedzi nie spodziewałam. Wydawało mi się że raczej ca mało. pół bułki (czasem nie całe) miseczka zupy (taka do płatków śniadaniowych) i potem trochę owoców tak mniej więcej 1/3 jabłka banana i kiwi wchodzi na sałatkę i kubeczek jogurtu butelka mleka ale to raczej jak picie a nie jedzenie Ile jedzą inne dzieci w podobnym wieku?

Gość a ja powiem
no ale skoro wygląda dobrze, to nie rozumiem w czym masz problem?

Gość danonkaa
W sumie to mam problem z dziadkami dziecka. Non stop słyszę że ciut za mało mu daje do jedzenia, ze mam pokarmić i pilnować żeby zjadł cale ziemniaczki i mięsko, że kolacje powinnam dać sytą np kanapka albo jajecznica a nie jogurcik, ze owoce to nie posiłek tylko przekąska. No i już zgłupiałam i nie wiem kto ma rację. On nie jest utuczony, nie ma nadwagi ani nic, ale nie jest też przecinkiem. Może powinnam dawać mu więcej np na kolację kanapkę i karmić tym drugim daniem?

Gość moim zdaniem za malo
i malo wartosciowo.Musi byc chudzinką

co to znaczy na kolacje jogurt albo owoce.To jakas przekaska.

Gość danonkaa
Nie zdecydowanie nie jest chudziną Właśnie o to pytałam. Czyli powinnam mu na kolację podać kanapkę? Żadnych kaszek nie jada bo ich nie lubi więc wszelkie kaszki i grysiki odpadają.

Gość kieranka
malo tresciwe i monotonne jedzenie

Moje dziecko ma niecałe 18 miesięcy.W ciągu dnia je:na śniadanie kawałek chleba z szynką,pasztetem lub serkiem,potem teściowa go czymś dokarmia co mnie wpienia,na obiad zupka lub ziemniaki z sosem i mięsem(albo kasza,makaron,ryż),na wieczór je jogurt lub bułki kawałek z czymś tam.Rano i wieczorem po ok.150ml mleka.W ciągu dnia wcina też kilka paluszków lub owoce.W sumie wydaje się dużo ale to też chyba takie średnie porcje.Więc myślę DANONKAA,że nasze dzieci jedzą podobnie i w sam raz.

ja nie mam dziecka w twoim wieku ale dzieci 16 mies. to juz jedza prawie wszystko.Ja bede karmic konkretnie.Moje dziecko ( 8 miesiecy) od 2 miesiecy je 720 ml mleka, zupe, kaszke 150 ml, owoce (np.pół banana,pół jablka), biszkopty i nie rusza sie tyle co twoje.

Gość smooth 31
lo matko Ja mam 30 lat i jem mniej niz two osmiomiesieczniak Tragedia z toba:(

Gość danonkaa
O jej ale on je wszystko już tylko ja napisałam taki jadłospis z tego co było dzisiaj. Czasem na śniadanie jest bułka czasem parówka czasem jajka Na obiad różne zupy robię ale staram się żeby było dużo warzyw w nich bo dzieci lubią. Na 2 danie też czasem spagetti, czasem ziemniaczki z mięskiem, a nieraz jakieś naleśniczki albo coś ale 2 danie tylko dziubie (na słodko nic nie lubi np ryż z jabłkami albo coś takieto to kręci nosem i nie je) Podwieczorek to wypisałam mniej więcej: owoce, budyń, galaretka, kisiel itd No i kolacja to w sumie owoce albo jogurt Nie jest nieurozmaicone. Staram się żeby się nic nie powtarzało żeby było ciekawie smacznie i kolorowo i na pewno ma dostarczone dużo witamin z warzyw i owoców bo dostaje je głównie na surowo (tylko te w zupie są gotowane) Pytałam tylko o ilość bo to mnie martwi.

Myślę,że jeśli twoje dziecko pije do tego menu soczki owocowo-warzywne to jest git.Nie rozumiem dlaczego to miało by być mało treściwe jedzenie.Dzieci głupie nie są,nawet gdy są tek małe.I jeśli jest pogodne i ruchliwe,to mu jest raczej dobrze i jest dożywiony.Każde dziecko jest inne i nie można też tak bardzo porównywać do innych!