Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia_337

MATURA!

Polecane posty

Hej. mam mały problem . mój temat maturalny prezentacji brzmi ; Samotnosć bohatera romantycznego i wspołczesnego. Scharakteryzuj na podstawie litertury epoki romantyzmu i wspólczesności. Tak i tu jest problem, ponieważ kompletnie nie wiem jakie książki powinnam wykorzystać. prosze o pomoc i z góry dziękuje.

Gość ja miałam temat
ogólnie oblicza samotności na przełomie różnych epok. Daj sobie cierpienia Młodego Wertera - romatyzm a współczesność "Samotność w siecie" naprawdę fajnie do wyjdzie. Ale oczywiście to tylko 2 książki a pasuje mieć min.4 więc coś poszukaj jeszcze

no własnie myślałam nad 'Wieżą" herlinga-grudzińskiego. ale nie wiem w jaki sposó to wszystko ująć. z romantyzmem jest prosto, bo tam wszystko jest zwiazane z miłościa. ale we współczesnosci jest troche gorzej. musze przecież pokazac obraz z całej epoki. dlatego musze znależc takie 2 książki które zupełnie zobrazują samotność w epoce współczesnej.

Gość aaagneska
mozesz wybrac ksiazki pod katem samotnosci własnie z powodu miłosci. Nie musisz wszystkich powodów samotnosci wykladac.