Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do ciebie umieram nie martw si

atopowe zapalenie skóry-rady dla mam

Polecane posty

Gość do ciebie umieram nie martw si

najpierw okazało się ze to skaza iałkowa- przeszłam na ostra dietę.juz tak 4 miesiące i niby lepiej bo krostki zeszły ale skóra szorstka, główka w luskach swędząca. mały drazliwy jest. miałam maści robione ze sterydem, diatajest nadal ale nie pomaga nic.no ialergolog stwierdził zapalenie atopowe ikolejnedwie maści robion. daktyle i figi - unikajcie. cytrusy tez oczywiście, dosłownie cały nabiał,szynki iparówki.unikac trzeba dosłownie wszystkiego,a mimo to skóra jest szorstka. dostałkrople i te masci i cała noc zgłowy- tak go znieczula. do tego wit a i e dostałam.nie wiemile to potrwa.załamuję się.nie sądziłam ze nawet bakalie uczulają

a ile ma Twoje dziecko? Moje zaczęło wyrastac po 1 r.ż. Teraz ma skonczone 2 latka. Nie powiem, ze moze jesc wszystko. Nadal bardzo ostroznie z nabialem, od czasu do czsu maly jogurcik, czy plasterek sera żółtego. Np. w wakacje była chropowata jak nosorożec bo dorwała się do kolorowych napojów z maszyn a tam sama chemia przecież. Obecnie najbardziej szkodzą jej konserwanty, nabiał, czekolada. Ale jak ją karmiłąm piersią to było dokłądnie to co mówisz.. jedyny plus, ż emoje kg leciały na łeb na szyję.Mimo diety, leków, maści skóra małej nigdy nie była idealna... Dopiero teraz pielęgnujemy samym emolium, czyli żel do mycia i balsam po (ew. emulsja do kąpieli). Najwaziejsze w atopii jest natłuszczanie i jeszcze raz natłuszczanie. Niektórzy twierdzą, że atopia ma podłoże genetyczne, inni, że wynika z czynników alergicznych. Ech.. temat rzeka..

u mojego syna stwierdzono skazę białkową (tak na oko, bo oczywiście żadnych testów, czy badań nie miał) i zastanawia mnie jedno: przy skazie białkowej jest uczulenie przede wszystkim na laktozę, prawda? To jak to możliwe, że po karmieniu piersią od razu wyskakują mu czerwone plamy na policzkach i brzuszku, a po karmieniu mlekiem modyfikowanym (które zawiera laktozę) stan skóry wraca do normy???