Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justinne90

Nietypowy, NIECO krępujący PROBLEM z PAZNOKCIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Justinne90

Ostatnio coraz bardziej niepokoi mnie pewna sprawa. Chodzi o to, że jakiś czas temu przez kilka dni bolał mnie duży palec u nogi. Nie przypominam sobie, żeby coś mi na niego spadło, więc nie wiedziałam skąd ten ból. Po pewnym czasie przeszedł, więc uznałam, że wszystko jest okay, ale ostatnio przeraziłam się, gdy zobaczyłam, że paznokieć na tym palcu jest zdecydowanie krótszy niż powinien być, tak jakby wrastał mi w palec, na dodatek palec wokół paznokcia jest trochę spuchnięty i znowu zaczyna boleć. Nie wiecie co można z tym zrobić? Może jakaś maść? Sprawa wydaje się trochę błaha, żeby tak od razu lecieć z tym do lekarza poza tym co gorsza ja teraz jestem tak zabiegana, mam tyle nauki i wszystkiego, że nie mam czasu iść do lekarza! A może takie rzeczy same przechodzą? Proszę, pomóżcie.

Gość Justinne90
Całość??? Ale później odrośnie czy nie? :(

Gość Justinne90
I na czym polega ta klamerka kosmetyczna?

Gość głen b
mocz w goracym rywanolu, przykladaj oklad z gazika i rywanolu, obandazuj. i tak kilka dni zaz opuchlizna zejdzie. jak nie to do lekarza. i w dzien daj oddychac stopie. nie nos ciasnych butow.

Gość głen b
chirurg to ostatecznosc. jak wychodzi ropa albo jest duze zakazenie.

Gość Justinne90
Co takiego? A w jaki sposób mocz miałby mi pomóc?

Gość głen b
nie mocz w sensie siki tylko taka czynnosc : moczyc w rywanolu goracym. :D

Pamietaj,ze pazurki u nog obcina sie na prosto , nie na okraglo :) na pewno ostatnim razem obcielas na okraglo i dlatego zaczal wrastac w skore ;) To nic groznego, bedzie dobrze :classic_cool:

Gość Justinne90
Okay już zrozumiałam co do tej substancji. :D Tylko, że to nie jest kwestia obcięcia, chyba źle mnie zrozumieliście bo on mi nie wrasta w skórę po bokach tylko tak jakby od góry wchodzi pod skórę i przez to stał się krótszy.

Gość Justinne90
Daj już spokój z tym konkursem, my tu teraz rozmawiamy o moim paznokciu!

Gość głen b
moze nosisz za male obuwie? cisnie w paznokiec i on sie znieksztalca. ewentualnie moze jeszcze byc grzybica stop. ale z tym to koniecznie dio lekarza bo szybko sie zakaza inne paznokcie.

Gość Justinne90
Bardzo zabawne. Ja się tym martwię. :( A co będzie jak będą musieli mi go całkowicie usunąć i nie będę miała już paznokcia??? To będzie masakra. Koniec z chodzeniem w japonkach, sandałach, wyjazdami na plażę i basen. :( Świat jest okrutny. Ludzie śmieją się z każdego nieszczęścia.

Gość głen b
nie boj nic. jak ci usuna to odrosnie nowy. teraz jest zima wiec w japonkach nie chodzisz, no chyba ze po domu. do lata bedziesz miala nowy paznokiec jak ta lala. mam nadzieje ze bedzie dobrze.:D

Gość Justinne90
:) Ok dzięki za rady i pocieszenia. Widzę, że chyba jednak nie uniknę lekarza. :)

Gość alleluja nie do wiary
! glen b ludzkim glosem przemowil!

Gość głen b
okulary sobie wloz slepaku. nie glen b a gŁen b. przez Ł !!!!

Gość głen b
Ale jestem pierdolnięty, sam jestem ślepak i cwel na dodatek, jak mogłem wyzywać innych? to siem wiencej nie powtóży...

Gość wiwjana
mi też wrastał paznokiec, ale chirurg nic mi nie wycinał, dał tylko aerozol z antybiotykiem, popsikałam z tydzień i po sprawie. nie martw się, to bardzo powszechna rzecz