Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Student22

Cera i włosy, proszę o sugestie

Polecane posty

Gość Student22

Witam Jestem studentem politechniki w dość podeszłym wieku. Wygląd zaczyna mieć więc coraz wiekszą rolę w moim życiu. Mam kilka pytań do pań które się zapewne się orientują lub do panów którzy tu zaglądają. Chodzi o poprawę cery i hmmm... włosów. - moja cera: przetłuszczająca się, po myciu twarzy wysuszona, z tendencją do wyprysków, małe napięcie skóry, małaelastyczność - obchodzenie się z nią: rano i wieczorem mycie żelem do twarzy, próbowałem różnych, krem do twarzy w przypadku wysuszenia - moje włosy: wyglądające na ciężkie, przetłuszczające się, bez łupieżu - obchodenie się z nimi: codzienne wieczorne mycie szamponem Będę wdzięczny za sugestie Czy wizyta u kosmetyczki może przynieść jakieś długotrwałe rezultaty? Jakieś zabiegi na skóre|?

powinienes chodzic oczyszczać buzie do kosmetyczki co drugi, trzeci miesiąc. to nie jest jakieś, ze tak powiem, pedalskie, bo sama pracowałam w SPA i panowie czy nastolatki przychodzili. w dobrym gabinecie kosmetycznym możesz wykonać kwasy, które uspokoją prace gruczołów łojowych. to jest mocny peeling dla skóry, skóra wygląda potem duuużo ładniej choc na początku może się łuszczyć. to normalne. innym zabiegiem oprócz manualnego oczyszczania skóry jest mikrodermabrazja. wiem, trudne słowo ;) to jest przyjemny zabieg wg mnie. ściera naskórek, pory są mniej widoczne. generalnie zabieg ok. do pielęgnacji w domu - kup sobie w tesco czy innym markecie mydło siarkowe i tylko nim myj buzie. ono bedzie delikatnie wysuszac ale jest świetne do cer tradzikowych i tłustych, zapobiega rozwijaniu sie bakterii. na dzien stosuj krem nivea visage do cery tłustej i mieszanej matujący. albo krem siarkowy firmy barwa. tez dobry. piszesz ze masz skóre ściągniętą. stosuj koniecznie na noc krem nawilżający. podejrzewam ze masz 22 lata tak jak jest w nicku..... stosuj peelingi 2 razy w tygodniu, nie zapominaj o kremach na dzien matujący, tak jak napisałam a na noc nawilżający. a włosy myj rano a nie wieczorem bo przez noc one juz nie są takie świeże... pozdrawiam :)

Gość Anq25
Po pierwsze kup preparaty do łykania np belissa koszt ok. 10zł/miesiąc . Poprawiają stan cery i włosów. PO drugie kup sobie kremy i żel do mycia twarzy firmy vichy do skóry z niedoskonałościami i wrażliwej. Wieczorem możesz też przetrzeć twarz tonikiem. Nie rób peelingu 2 razy w tyg! Najlepiej idz do kosmetyczki i zapytaj czy nie pogorszy to stanu skóry i jaki ci poleca. Przy takiej cerze zle dobrany peeling może pogorszyc jej stan i przyczynic się do nasilonego występowania wyprysków. Włosy myj szamponem nawilżającym, najlepiej zamów sobie na allegro męski szampon np. loreal, matrix z miętą. Oraz odżywkę odżywczą. Włosy lepiej myj rano, delikatnie osusz ręcznikiem (nie trzyj bo zrobią się strąki rozwichrzone na wszystkie strony. I nie susz pod włos albo jak leci tylko z włosem (najpierw je uczesz grzebieniem w kierunku w którym mają się ułożyć), będą gładkie i zdrowo wyglądające. Polecam zakupić pastę do włosów (np. joanna, got2be - kupisz w drogerii, czasami są męskie serie o typowo męskim świeżym zapachu) i niewielką ilość rozetrzeć w dłoniach i nieco nadać fryzurze kształt dłońmi. Kosmetyki te często maja właściwości pielęgnujące i nadają włosom ładny zapach i pozwalają jednym ruchem ręki odświeżyć kształt fryzury w ciągu dnia.

Gość Student22
Dziękuję wam dziewczyny. Tak rozbudowanych i wyczerpujących odpowiedzi się nie spodziewałem. Kafeteria do tej pory kojarzyła mi się z innymi działami :-) Pozdrawiam

peeling 2 razy w tygodniu jak najbardziej o ile nie ma ropnych nacieków na skórze twarzy. jeśli występują zaskórniki to peelingi jak najbardziej. poza tym , jak bedziesz korzystał z preparatów do pielegnacji włosów to nie dośc ze one juz sie przetłuszczaja to jeszcze ten stan wizualnie pogorszysz. wg mnie nie musisz stosować zadnych odżywek bo zapewne masz krótkie włosy, są one zdrowe i nawilżane naturalnym łojem. obyś ze wszystkim nie przekombinował ;)

Gość Student22
Na twarzy robią mi się bolesne górki zawierające ropę. Można powiedzieć, że następuje to cyklicznie. Czasami bez zmiany czegokolwiek jej stan sie polepsza. Jest to zależne od hormonów? Diety? Po prostu mojej skóry?

dieta i hormony mogą mieć wpływ. oczyść organizm, pij pokrzywe 2 razy dziennie. jest niedobra jak kazde zioło ale skuteczna. wiesz co, kup w aptece TORMENTIOL kosztuje ok. 6 zł. smaruj pryszcze na noc. bardzo dobre sa tableti VISAXINUM. one swietnie poprawiły cere mojej koleżance. w szoku byłam jak zobaczyłam tę poprawę. wcześniej pełno syfów a po tym duzo ładniejsza buzia. to jest suplement diety a nie żadne hormony. takze mozna spokojnie zazywać. zaoszczędź pare złotych i zaopatrz sie w specyfiki niezbedne do pielegnacji :)