Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helo helo jest tu ktoś

Dzicko drętwieje !!!!

Polecane posty

Mój syn 15m-cy NIE WIEM CZY UDAJE czy coś mu jest. Gdy kładę go na plecy to płacze i tak dziwnie wykręca noge czy ręke, wygląda jakby go wykręcało. Płacze przy tym, pojękuje, ale jak tylko zmienie mu pozycje jest ok. Chodzi normalnie, bawi sie i zachowuje sie normalnie, ale drętwieje tak w momencie gdy kładę go na plecy. Nigdy nie lubiał leżeć na plecach, ale leżał. Dodatkowo podczas tego drętwienia (bo inaczej nazwać nie potrafię) on stara się usiąść i cięzko mu to idzie. Poza tym w każdej innej pozycji jest ok. Jak sam się położy na plecy to też jest ok. Gdy ja czy mąż go kładziemy to tak sie dzieje :(

Dodam, że noce przesypia całe, normalnie bez problemu i na plecach właśnie. Tak sie dzieje tylko w dzień gdy go kłade np. do usypiania czy do zmiany pieluchy

do lekarza dziewczyno i to szybko, konsultacja neurologiczna będzie tu niezbędna:(

O tej godzinie jak do lekarza? Kurde, teraz śpi na brzuchu. Gdy chciałam go przełozyc na plecy on znow z małym pojęknięciem odwrocił sie na brzuszek i tak śpi

Gość to sie dziś zaczęło
?

Tak dziś Jeden raz rano - myślałam, ze mi sie wydaje i teraz pod wieczór tak było. Mąż w południe niczego nie zauważył. Było ok Teraz mały śpi ale na razie lekkim snem i nie da sie połozyc na plecy

Piszę już pod stałym nickiem. Proszę o rady. Spotkał się ktoś z tym?

mały zaczyna chodzić, a ja wyczytałam takie coś: Skurcze MOŻE powodować MIEDZY INNYMI brak magnezu, albo nadreaktywność mięśni. Nie napisałaś kiedy Twój synek zaczął chodzić (a może włsnie zaczyna?). Dość często na tym etapie rozwoju, kiedy mięśnie zmuszane są do ogromnego wysiłku, dochodzi do różnego rodzaju drżeń i skórczów kończyn. Nawet kiedy dziecko śpi mięśniom ciężko się wyciszyć i powodują mimowlne ruchy kończyn. Co myślicie ??????????

Gość A nie przewrócił się dziś
albo nie huknął go ktoś w plecy? albo wczoraj źle spal i bolą go plecy, dlatego nie chce kłaść się na wznak. Ale lepiej idź z nim jutro do lekarza. Tylko się nie denerwuj bo to pewnie nic poważnego.

nie no nie dziś do lekarza tylko wogóle należałoby to skonsultowac, jeżeli to się dzieje często(bo ja z Twojej wypowiedzi zrozumiałam, że tak było kilka razy)

Uczy się chodzić, często się przewraca :) ma dokładnie 14,5 m-ca

Już zasnął mocnym snem, dałam go na plecki i śpi bez problemu. Może faktycznie mięśnie muszą się wyciszyć hm

Gość mama.....
neurolog jak najszybciej,aby nie bylo pozniej gdybym poszla to by nie bylo tragedii,zawszetakie rzeczy warto skonsultowac,to nie zarty

Mi się wydaje ze to normalne w momencie gdy dziecko uczy sie chodzić. Dla niego to jekaby nie bylo ogromny wysiłek