Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie wiem nie wiem czy moles

czy to juz molestowanie?

Polecane posty

Gość no nie wiem nie wiem czy moles

tak wiec moj szef jakis czas temu pare razy zaproponowal mi wspolne wypicie czegos,jakiegos drinka sam na sam u niego w barze( czasami pracuje tylko ja i on).oczywiscie powiedzialam ze nie,bo jestem zmeczona i chcialabym juz isc do domu. jest on 20lat starszy ode mnie,ma dwojke dzieci i kobiete,ale nie jest zonaty. czy powinnam to traktowac jako przekroczenie jakiejs granicy czy to moze normalne ze skoro szef mnie lubi to mnie zaprasza? ale z drugiej strony on taka jakby ciapa jest,nie wiem bylby tak glupi,zeby ryzykowac utrate rodziny. dodam ze ja z nim nic nie chce..ale przyznam ze szef ma cos w sobie pociagajacego-niestety to ze ma dzieci i kobiete przekresla go w moich oczach. sytacje te mialy miejsce jakies ponad pol roku temu,od 5mies mam faceta i juz to sie nie powtarza.

ciapa, pociągający? Taak, to wiele wyjaśnia... pociągający bo szef a ty przypadkiem tutaj nie przyszłaś po słowa "to nic że szef, to nie molestowaniu, filtruj a nawet więcej"? Oto co ustawa mówi o molestowaniu - Kodeks pracy w art. 183a §6: "(...) Z takiego zapisu wynika, że zachowanie, aby mogło być uznane za molestowanie musi spełniać następujące kryteria: -musi być nieakceptowane przez pracownicę (pracownica nie aprobuje danego zachowania, nie zgadza się na nie); -musi mieć charakter seksualny lub odnosić się do płci pracownika, składnikami zachowania mogą być zarówno elementy fizyczne (np. próby fizycznego kontaktu, poklepywanie, obejmowanie, nie aprobowane gesty), werbalne (np. żarty erotyczne, zaczepki słowne, składanie propozycji seksualnych) oraz pozawerbalne (np. przesyłanie treści erotycznych w korespondencji mailowej, wywieszanie w miejscu pracy zdjęć, plakatów erotycznych); -cel lub skutek zachowania wyraża się w naruszeniu godności, poniżeniu, upokorzeniu pracownicy. Ważne jest także, iż za molestowanie odpowiada pracodawca, niezależnie czy zachowania takiego dopuszcza się w stosunku do pracownicy przełożony czy współpracownik (...)".

Gość jhf.khug
czyli zaproszenie na drinka jeszcze sie nie zalicza do molestowania. jalby zaprosił na drinka i dodał ze "chetnie wylize pani sutki" to mogłoby byc:)

Gość facet chciał se tylko pogadać
a baby zaraz wielkie halo :classic_cool: