Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marysia_mm

Zmiany na skórze niemowlaka - bardzo proszę o rade!!

Polecane posty

Rano zauważyłam na ramionach mojej 4-miesięcznej córeczki plamki suchej skóry - skóra jest w tym miejscu bardzo sucha i lekko zaróżowiona. Widziałam jedną zmianę wcześniej, ale sądziłam że może drapnęłam ją niechcący paznokciem (tak to wygląda, albo jak zaschnięte mleczko).Nie mam jak iść do lekarza, bo w tej chwili jestem 200 km od domu w dziurze zabitej dechami Jak myślicie, to może być jakaś alergia kontaktowa... ostatnio zmieniła płyn do kąpieli na Nivea 2 w1, wcześniej Oliatum... Czy ktoś miał styczność z takimi zmianami?

Gość sahkhfgwrovb
może posmaruj linomagiem i wróć do poprzedniego płynu do kąpieli. Jak się zaostrzy to niestety będziesz musiała się wybrać do pediatry

Gość sahkhfgwrovb
na oliatum jest tańszy zamiennik OILLAN

Gość macierzyński od maja
mozesz to posmarować alantanem. ja właśnie takie plamy mam na ramionach, jestem w ciaży i nic innego nie mogę brać, a testu nie mogę zrobić narazie więc dermatolog kazała smarować

posmarowałam Alantanem. Dzisiaj pójdę po Oilatum, bo cos mi się wydaje, że to od płynu. Na główce (z tyłu ma włoski wytarte) pojawiły się czerwone zmiany, a płyn którego używam teraz jest również szamponikiem.

wykapałam w Oilatum, posmarowałam krem Oilatum. Mała dostała dziwnych rumieńców wieczorem. No cholera jasna nie wiem już nic... dałam gruszeczkę wczoraj i wczoraj. Moze to od tego?