Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniQQQQQa

Czy podrażnienia po goleniu miejsc intymnych to wstyd??

Polecane posty

Gość moniQQQQQa

Witajcie, ten problem może okazać Wam się błahy i głupi, ale mam pytanie. Pomyliłam dni wizyty u ginekologa i zamiast wczoraj idę jutro. Wczoraj ogoliłam miejsca intymne i już dziś zrobiły mi się okropne podrażnienia: czerwone krostki + zaczerwienienia od ud po dolną część brzucha jakbym tarła ciało pumeksem... :|. Oczywiście nie wygląda to najlepiej. Dodatkowo widać czerowne krechy, bo jestem w 8. miesiącu ciąży i jak siedzę to fałdy skórne od brzucha zostawiają takie ślady. Czy Wam też zdarzyło się kiedyś pójść do ginekologa z podrażnieniami?? I co robicie, by się ich pozbyć? (ja golę się zwykle 2h przed wizytą). Mi nic nie pomaga: Golenie z włosem (nie pod włos!), dostęp powietrza (pod domu chodzę bez majtek w przewiewnej sukience), kremy PO goleniu, kremy podczas golenia, poprostu nic. Szczypiące podrażnienia i krostki zawsze się pojawiają. Na nogach nigdy tak nie mam, mimo, że nie korzystam z kremów do depilacji tylko ze zwykłego mydła. Proszę o odpowiedzi, będę wdzięczna!!!

Gość aneczka2238
Kiedy włosy trochę podrosną zrób sobie peeling, często to pomaga;)

Gość mirka032
posmaruj sobie jAKIMS KREMEM lub balsamem

A może Wam wyda się to dziwne ale ja miałam taki sam problem jak koleżanka i spróbowałam kiedyś ogolić się bez niczego... na sucho.. i tak golę się pod pachami i miejsca intymne już dobre 8 lat jak nie więcej, nigdy nie mam krostek i podrażnień... ;) A mam pytanie, nie jest dziwnie chodzić do kosmetyczki z brzusiem? Bo ja mam zamiar się wybrać żeby mieć na dłużej spokój ale troszkę tak nietypowo z brzuchem... Co Wy sądzicie na to? Czy któraś była na depilacji woskiem w ciąży?

Gość buhahaaaaaaaaaaaaaa
kup sobie debilator z głowicą do miejsc intymnych. ta głowica to taka jakby maszynka elektryczna do golenia, przycina włosy tuż nad skórą, nie są widoczne, ale skóra nie jest tak gładka jak po zwykłym golenieu, za to nie ma problemu podrażnień. Teraz już nic nie poradzisz, ale w przyszłości unikniesz tym sposobem podrażnień. Jesli cierpisz na brak kasy, to nie gol mejsc intymnych, a stosuj krem depilujący, on rozpuszcza włosy i też nie ma podrażnień, tylko najpierw sprawdź na małej powierzchni skóry, czy nie uczula cię, a poza tym nie wiem czy można to stosowac w ciąży.

Gość blanka82
Czesto nakładaj balsam badz jakis krem na te podraznione miejsca,do jutra powinno zejsc.

Gość aneczka2238
Na studiach kosmetycznych mówili że 3 trymestr ciąży jest przeciwwskazaniem do depilacji woskiem, ale wiem że kobiety chodzą.

To skoro są jednak przeciwwskazania to może lepiej kupić maszynkę do miejsc intymnych (taką właśnie przycinającą a nie wyrywającą) Dzięki.

Gość moniQQQQQa
Zawsze smaruje balsamem (co godzinę) --> nawet nie zdąży sięwchłonąć, ale to nic nie daje :(

Gość moniQQQQQa
Często się nie golę, bo golenie z lusterkiem pochałania strasznie dużo czasu więc tak co 6 tyg ^^

Gość moniQQQQQa
Ale ja się głównie pytam czy którejś z Was zdarzyło się pójść do ginekologa (chociaż z małymi) podrażnieniami? Żeby się kurczę nie przestraszył ;P

Gość krem
zamiast maszynki kup krem do depilacji :)

Gość odświeżacz powietrza
gól się maszynką do włosów ustawioną na 1mm

Gość ojejjejejj jejjku
a jak to bedzie jak pojdziesz rodzic zastanawialas sie? tez wyjda podraznienia, a przez kilka dni beda cie oglądac przeciez. jakies pomysły??

Gość 111111111111111111111111111
kup sobie sudocrem, naprawdę pomaga, smaruj sie grubą warstwą. A ginekologa sie nie wstydź, on nie takie rzeczy widział :)

Gość kajlsjfhs
Po pierwsze to jest Twoja dupa i ginekolog nic do niej nie ma. Po drugie Ty tam nie idziesz na seks tylko na badanie. Po trzecie zawsze możesz się nie zgodzić na badanie ginekologiczne. Jeśli robisz USG to powiedz, że chcesz tylko USG i po sprawie.

Gość ja Ci pomogę
posmaruj sobie te podrażnienia kremem bepanthen lub alantan plus; poza tym tak już na przyszłość, jeżeli już koniecznie chcesz się golić maszynką, to używaj nasmarowania skóry Lactacydu, mnie wtedy nie wychodzą podrażnienia, a najlepiej będzie jak zrezygnujesz z maszynki i przeżucisz się na krem do depilacji, ja polecam Veet pod prysznic, jest rewelacyjny! Po usunięciu kremu smaruję się jeszcze na mokro Lctacydem i przejeżdżam całość maszynką dla pewności, żeby było gładko ;)

Właśnie chciałam pisać to samo co111111111111111111111 .A ja miałam kiedyś niezłą spapraną dziurę nad ,,małą''po guziku od spodni i pani ginekolog powiedziała,,uczulenie od guzika od spodni?nie wiem co to robią teraz za guziki,że dziewczyn tyle chodzi z takimi krostami".A ja mam ten sam problem i kupujęGillette z 3 albo 4 ostrzami i ruchomą główką.5sztuk to ok.25zł ale na rok mi starcza goląc się 1-2razy w tygodniu.Na sucho mi bolało.

Gość uczulenie od guzika pojawia
się, bo guziki tanich spodni zawierają nikiel, który bardzo uczula niestety, wystarczy zakleić guzik od środka kawałkiem plastra :)