Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalena123456789

kiedy depo provera po połogu

Polecane posty

Gość Magdalena123456789

Jestem świeżo upieczoną mamą, właśnie kończy mi się połóg, karmię piersią. Chciał zastosować jako antykoncepcje zastrzyki depo-provera. Mam pytanko-czy muszę czekać do miesiączki z zastrzykiem (karmie piersią więc nie wiadomo kiedy ona nastąpi), czy mogę już teraz użyć ten zastrzyk? Z góry dziękuje za odpowiedź

Gość ponawiam
Ponawiam pytanie i pytanko dla dziewczyn, które stosowały ten zastrzyk-warto?? czy lepiej nie niszczyć sobie zdrowia

Gość depo provery nie
można stosować w czasie karmienia piersią. Rozumiem też, że nie planujesz mieć już węcej dzieci?

Gość depo provery nie
do autorki, ale w sumie jak chcesz to też pożesz odpowiedzieć :)

Gość depo provery nie
To może zastanów się nad depo proverą, po niej bardzo często są problemy z zajściem w ciążę, nawet po wielu miesiącach od odstawienia, czasem zajście w ciąże jest już w ogóle niemożliwe. Mój lekarz zdecydowanie odradza tę formę antykoncepcji kobietom, które planują jeszcze w przyszłości dziecko. Poprzedni gin mówił to samo.

słyszałam o tym,ale jakoś się tym nie martwię;) znam osoby ktore aszły po Depo, a nawet gdybym juz nie mogla, to nie jest to dla mnie problem, mam juz dwoje dzieci :P

Gość depo provery nie
No właśnie, różnie to bywa. Ja znam babkę która po depo nie mogła już mieć dzieci i latami leczyła szkody, które narobiły w jej organizmie te zastrzyki. To tez pewnie zależy ile czasu się stosuje, ona wzięła chyba 4 zastrzyki. Ja bym się chyba mimo wszystko nie zdecydowała, bałabym się właśnie tego, co się stanie z moim organizmem.

Gość depo provery nie
No ona z tego co wiem też zawsze miała dobre wyniki badań, problemy zaczęły się po odstawieniu.

Gość depo provery nie
No pewnie, że każdy organizm jest inny i inaczej reaguje tylko że nigdy nie jesteśmy w stanie przewidzieć jak zareaguje nasz. Ona też brała te zastrzyki, nic się niepokojącego nie działo, cieszyła się że stosuje skuteczna i niekłopotliwą antykoncepcję a potem jak odstawiła to zaczął się dramat i to nie tylko ze względu na niemożność zajścia w ciążę (a wcześniej płodna była bo miała już jedno dziecko), po prostu zaczął jej się sypać organizm. Nie wiem z czego to w sumie wynika. Organizm tak się przyzwyczaja do sztucznych hormonów że potem po odstawieniu już nie potrafi dobrze funkcjonować sam, czy co?