Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Jak wygląda u was karmienie 6 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Pytam bo nie wiem jak często mam go karmić, ile razy mleko i co wogóle mogę mu jeszcze podawać do jedzenia

Gość a mama malego
zaloguj sie na tej stronie www.dziecko24.pl i podaj jadlospis tam Ci lekarz odpisze czy prawidlowo karmisz swoje dziecko. Ja jak czegos nie wiem to tam zawsze pisze , odp dostajeszw godzine.

często się pojawiaja te tematy ostatnio :) Ja swojego syna do 6 miesiąca karmiłam wyłącznie piersią. Teraz jesteśmy na etapie rozszerzania diety i dopiero zaczynam wprowadzać nowe pokarmy. Aktualny jadłospis wygląda tak: 6.00 120ml mleka 9.00 120ml z kleikiem ryżowym 12.00 120 ml mleka 15.00 60 ml mleka i zupka lub przecier warzywny (jeśli to słoiczek to zjada 1/2) 18.00 mleko 21.00 mleko z kleikiem

Gość proxi777
moja 6 miesieczna corka ma 6 mcy i je kaszki, zupki z mieskiem,żołtkiem i owocki ( jabłko,banan,malina,jagoda,brzoskwinia) i jogurciki misiowe z Nestle

Gość proxi777
up za bład z mcami

a kiedy wprowadziłaś stałe pokarmy? Karmiłaś piersią? Ja mięsko zamierzam wprowadzić za jakieś 2 tygodnie. Póki co same warzywa.

Gość osobista mama mojego synka
7.30 -220 ml mleka 10.30 -220 ml mleka 13.30 -250 ml zupki jarzynaowej z mięsem lub żółtkiem + kaszka manna 16.00 -50 ml kleiku + 130 ml owoców 18.30 -260 ml mleka

Pytałam bo nie wiem czy dobrze karmię mojego synka oto przykładowy dzień: 7.00 120ml mleka 10.30 kaszka 14.00 zupka 18.00 biszkopt z mlekiem między czasie 2 danonki lub deser owocowy ok. 21.00 120ml mleka

Gość ja karmie nadal piersią
dziecko 6 m-cy i 3 tyg pierś ile zechce i kiedy zechce 11 zupka ok 200ml (zupka z miesem i kasza manna) 13 deser ok 130ml do picia wpda lub kompot

Gość mamuśka Oskarka
Moj synek ma problem z jedzeniem większych kawałków. Zupkę musi mieć zmiksowaną. Próbowałam go karmić z takimi niedużymi kęskami ale od razu to wypluwa. Jak go tego nauczyć? Boję się ze nie będzie potrafił w przyszlości normalnie jeść