Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia123423

plaminie okoloowulacyjne??pomozcie

Polecane posty

Gość natalia123423

witam, okes skonczyl mi sie okolo 1.5tyg temu a od 3 dni obsrwuje u siebie lekkie brunatnoczerwone plamienie,dodam ze wczoraj(tego 3 dnia)podczas stosunku odczuwalam bol w okolicy prawego jajnika, to nie pierwszy cykl w ktorym mam takie plamienia przed owulacja, po owulacji plamienia nie wystepuja... poszlabym do lekarza ale ni miszkam w polsce dlatego mam problemy z dostaniem sie do ginekologa pomozcie co moze byc przyczyna plamien??:(

Gość natalia123423
dzewczyny pomozcie moze ktoras miala tak samo??ja juz panikuje z tego wsyztskiego:(

Skoro są lekkie i występują krótko przed owulacją, to prawdopodonie jest to plamienie okołoowulacyjne. Obserwujesz przy tym jakieś inne objawy, np. swędzenie, ból, itp.? Jeśli nie, to nie ma się raczej czym niepokoić :)

Gość natalia123423
nie,nie mam zadnych innych objawow poza tymi plamieniami,al to jednak samo w sobie juz jest niepokojace.no i ten bol jest okropny podczas stosunku i wystepuje wlasnie srednio raz na miesiac:(

Czyli prawdopodobnie jest to ból owulacyjny. Jeśli potrafisz przewidzieć kiedy się pojawi, to może po prostu powstrzymaj się wtedy od współżycia? Z tego co wiem, to plamienia środcykliczne nie są niczym niepokojącym. Zawsze możesz jeszcze popytać na jakimś forum medycznym/ginekologicznym, jeśli chcesz by uspokoił Cię jakś specjalista.

Gość natalia123423
zieki:)zobacze znow za miesiac bo raczej juz sie nie powtorza do nastepnej miesiaczki, jak znow sie pojawia to chyba polce do polski sie zbadac,bo nie wierze nawet tutejszym'specjalistom'...