Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgdddgdg

Zwolnienie na okres ciązy na umowie na czas okreslony

Polecane posty

Gość dfgdddgdg

Witam mam pytanie. Po jaim czasie mogę iśc na zwolnienie l4 jesli okazalo się ze jesem w ciazy ? Umowe dostalam dokladnie przedwczoraj na 7 miesięcy. Proszę o odpowiedz :-)

Gość dfgdddgdg
bardzo proszę o pomoc ...

nie ma takiego określonego czasu dostajesz zwolnienie od lekarza czyli jesteś niezdolna do pracy koniec kropka

zależy od lekarza i od wykonywanego zawodu. jeśli masz prace fizyczna to powinnaś l4 dostać szybko (czasem zdarza się tak ze od początku jest się na l4) najpóźniej dostaniesz w ok 20 tc. ale tak jak napisałam wyżej zależy od twojego ginekologa, niektórzy wypisują od razu a niektórzy nie

Gość dfgdddgdg
zwolnienie dostane na pewno (trudna ciaza) z tym ze nie wiem po jakim czasie od dostania umowy moge isc na l4 ? Mam umowe na okres 7 mc i dopiero zaczelam pracowac ...

Gość ręka na pulsie
Dzisiejsi pracodawcy nie lubią pań z brzuszkiem :( Jeśli masz umowę na czas określony możesz być pewna, że po tym czasie umowa wygaśnie. Do czasu rozwiązania ( jeżeli umowa trwa krócej ) zapłaci Ci ZUS, także macierzyński. Później ....du....pcia blada (chyba) :(

Gość dfgdddgdg
reka na pulsie szczerze mowiac nie zzalezy mi na tej pracy ... chodzi wlasnie o zus... jednak badania mnostwo kosztuja ... wiem ze firma nie ponosi kosztow za mnie lecz wlasnie zus.. i dlatego nie mam wyrzutow sumienia

do macierzyńskiego to koelżanka na bank w tej firmie juz pracowac nie będzie po 7 m-cach umowa sie zakończy i po temacie tak jak Ci napisałam, autorko, jak dostaniesz zwolnienie, to nie masz prawa przyjść do pracy, nawet pierwszego dnia umowy, bo jesteś do tej pracy niezdolna

Gość dfgdddgdg
Ewa33 tak ale oni maja obowiazek mi przelduzyc umowe do dnia porodu .. reszta zresztaj est malo istotna ake c z tym zwolknieniem ? lyszalam ze trzeba odczekac 3 mc pozniej ze miesiac a tyeraz ze wohgole i daje zwolnienie i ide na wolne i sama juz nie wiem pogubilam sie .. Tak samo slyszalam ze wyplaty dostaje się 80% jesli jest sie na l4 chyba ze na l4 jko ze jestem w ciazy to dostaje 100%.. chce rozwiac wszelkie swoje watpliwosci wiec juz sama nie wiem ktora z tych opiniii jest prawdziwa

Gość dfgdddgdg
rozumiem czyli w sumie dobrze slyszaalam a coz tymi miesiacmi ? czy musze cos przepracowac ?

nic nie musisz przepracować, zwolnienie świadczy o Twojej niezdolności do pracy jak pracodawca chce je podwazyć, to musi sie zająć lekarzem, który je wystawił, a nie Tobą

Gość dfgdddgdg
dziekuje Ci bardzo za informacje :-)

ew. jak chcesz potwierdzenia z pewnego źródła, to mogę w piątek zapytać dobrej kadrowej, odezwij sie na gg, to Ci powiem ale na 99% jestem pewna, że jest tak, jak napisałam

Gość ruuwhf
ja byłam na zwolnieniu całą ciążę...co trzy tyf. zanosiąłm do pracy zwolnienie lekarskie...nikt się nie czepiał...

Gość a to nie jest tak
ze umowa na czas okreslony wygasa z koncem bez wzgledu czy ktos w ciazy czy nie??

Gość ruuwhf
w ciąży pracodawca nie może cię zwolnic...musi przedłużyc ci umowę przynajmniej do porodu....

Gość dfgdddgdg
tylko z drugiej strony nie chcęrobić jakiegos "syfu" w pracy ... pracodawca moze poczuc sie oszukany ...