Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolddsa

2- letnie dziecko wciąż budzi się w nocy....

Polecane posty

Gość jolddsa

nie pamiętam nocy żeby dziecko mi nie wstało, nie płakało....zawsze musi by ten jeden raz...przez to nauczyłam dziecko spac ze mną ( dobrze, że mamy duże łóżko) popsrostu bylam już zmeczona wstwaniem po 5 razy do łóżeczka i tak codziennie, robiłam jej morfologię, mocz i oki, w dzień nie usiedzi mi w miejscu, ciągle biega , ale tak to chyba ma większośc dzieci ale z tym wstawaniem to nie wiem kiedy sie skończy, kiedy bedzie mi przesypiła calą noc, i to na pewno nie zależy od temp w pokoju

moja córcia pierwszą noc przespała jak miała 2 lata i 3 miesiące... nawet datę dokładnie pamiętam, bo czekałam na ten moment z utęsknieniem... tylko ona śpi sama i nie w łóżeczku, w którym nigdy nie potrafiła spać spokojnie a w zwykłym łóżku zabezpieczonym barierką... był czas, że też spałą ze mną, bo potrafiła mi się obudzić o 3 i nie spać już do rana... teraz w zasadzie przesypia wszystkie noce i nawet jak sie przebudzi to potrafi zasnąć sama...

wspólczuje wam moze sprobój dac Melised moj mia takie problemu jak mial 1.5 roku jakies 2-3 msc sie meczyłam jak zombi wygladałam choc nie wziełam go do naszego łózka tylko ja koło jego lub z nim zawsze przesypiał noc tylo wtedy cos było potem wróciło do normy i spi 12h tylko czasem pic zawoła i to na spiocha

Gość eka ka
Moja córka skoczyła 3 lata i nie wiem czy przespała 10 nocy bez budzenia się. Do tej pory budzi się w nocy conajmniej 1 raz, albo chce pic, albo nie wiadomo co chce.Spi sama w pokoju to sie budzi i przychodzi do mnie do łóżka, spi ze mna tez się budzi bardzo często. Nie ma gorąco w pokoju, nawilżacz tez jest włączony, spi w dzien w przedszkolu ale wstajemy o 6 rano, wiec nie spi za długo. Dziś była ta jedna z nielicznych nocy , które przespałam całe :-) Ale tylko dlatego , ze mała pojechała do babci na dwa dni!

ja to jestem od jakiś prawie 3 lat tak zaprogramowana już, że nawet jak mi dzieci na noc z domu wybędą to i tak się budzę :)

Gość jolddsa
nieraz spi w dzien 2 h a nieraz nie , ale popsrotu wtsaje w nocy i placze...i musze ja przytulic i zasypia od razu...czasami tak jest ze nie mzoe zasnac i rozrabia np dzis wstala o 4 i do 11 nie spala....ale jest po chorobie wiec troche jje sie rozregulowalo, niedawno zaczelam wynajmowac mieszkanie i tam tez nie przesypia nocy, chyba musze kupic jej jakas melise

Gość ja 1987
ja mam 2 latka i ten sam problem i to niezaleznie czy spi ze mna czy u siebie w pokoju;/ ostatnio zdarzylo sie tak ze 3 noce pod rzad przespal cale tzn usnol o 20 i obudzil sie ok 7 rano ale to byle jedyne 3 noce i juz myslalam ze tak pozostanie ale znow sie zaczelo... chodzi spac w dzien ok 12 na 1 h i nie sadze ze to przez zbyt duza ilosc snu bo jak go nie klade to nocke mam cala z glowy bo nie budzi sie raz a kilkanascie razyi dotego jeczy przez sen... ogolnie to jest zdrowym, pelnym energi dzieckiem... trzymamy sie harmonogramu dnia wiec to nie przez jakies zmiany... czekam na noce kiedy nie bede musiala robic kursow z sypialni do jego pokoju

moje dziecko ma 3,5 miesiąca i od miesiaca spi od 20 do minimum 5 maksimum 8. Naczytałam sie wiele poradnikow jak nauczyc dziecko przesypiac cala noc i to podzialalo. W nocy jak do niej wstawalam to nie zapalalam swiatla ( mamy nocna lampke ktora daje lekką poswiate) przewinelam i nakarmilam dziecko bez slowa, nie wolno sie usmiechac ani mowic do dziecka, nie dopuscic do kontaktu wzrokowego. Mojemu dziecku juz jakis czas temu po prostu znudzilo sie wstawanie w nocy. Aha w dzien tez duzo spi! np teraz :)

nie mam doswiadczenia z innymi dziecmi wiec siei nie kluce. Ale czemu by nie sprobowac?moze akurat taka metoda podziala.

Gość ja 1987
ja juz probowalam z melisa... idac do niego tez sie nie odzywam i nie zapalam swiatla... a on i tak sie budzi i tak... bralam nieraz na przeczekanie jak jeczal z mysla a moze mu sie znudzi i zasnie ale do tej pory niestety sie nie udalo... wieczor wyglada tak- kolacja, kapiel, czytanie bajki, przekladanie do lozeczka

Gość monte w nocy chce
???? ale ty chyba nie ulegasz jej...co????

moje dziecko ma 6 miesiecy i jak dotad spalo bardzo ladnie. pierwsza noc przespal jak mial 3 miesiace(od 22 do 8)- ja sie obudzilam o 4 i zastanawialam sie czy juz go nakarmilam:) pozniej nocki bywaly rozne- jednej nocy nie budzil sie ani razu, drugiej zas wstawalam do niego 3 razy. za kazdym razem jednak jak sie budzi to ide do lozeczka bez zapalania swiatla, podaje mu smoczka, niedopuszczam do kontaktu wzrokowego, przekladam na drugi boczek i klade reke na jego ramieniu tak aby czul, ze jestem, ale nie biore go na rece. czekam tak az zasnie czasem trwa to doslownie minutke, czasem dwie. ostatnio tylko ma jakies chyba sny bo kreci sie niesamowicie i budzi sie z placzem. mam nadzieje, ze to tylko skok rozwojowy, bo nie skonczyl jeszcze roczku. moze moja podpowiedz komus pomoze...

Gość mamaFajnegoChłopczyka
Zmiany w mózgu, problem z jelitami????Skąd wiesz?

Gość moj podobnie hihi
moj syn dzis skonczyl 2 latka....i jeszcze zdarza mu sie jesc w nocy,,, ze tak powiem czasem zdarza sie ze nie je:) ale juz cora wiecej nocek przespanych, ale strasznie sie nieraz wierci, smieje, gada przez sen, cos przezywa, odkopuje sie , no porazka, juz sie nie wybudza na dluzej, ale niestety szuka pypki ( chce go juz oduczyc) i wola , spie z nim bo tez mialam dosc wstawania, mamo nie martw sie,dzieci w nocy "przezywaja" dzien, juz niedlugo a bedzie lepiej

Gość mamamili
rok temu trafiliśmy z nią do szpitala z drgawkami gorączkowymi na oddziała neurologii, tam zrobili jej eeg głowy i wyszły zmiany . Pół roku póżniej byliśmy prywatnie u neurologa i potwierdziła zmiany w mózgu.A jeśli chodzi o jelita to jak mała skończyła 4 miesiące to zaczełą się gechenna. Jest pod stałą kontrolą gastrologa.

Gość jola277
Witam, bardzo proszę o poradę, moja córka w styczniu skończyła 3 latka i odkąd skończyła 8 miesięcy, ciągle budzi się w nocy i krzyczy, wtedy myślałam że ząbkuje, a to że głodna, ale to trwa do dziś. Kachę woła w nocy nawet 2 razy, czasem uda się ze zaśnie i nie zje, ale zazwyczaj nie da się oszukać niczym. W dzień już nie sypia, więc mogło by się wydawać, że jak wieczorem zaśnie, to prześpi całą noc, bo była bardzo zmęczona, a tu godz 1-3 już się budzi i krzyczy, nie można jej uspokoić w żaden sposób, nie da sie dotknąć, tylko kopie i wrzeszczy na całe gardło aż na drugi dzień jest zachrypnięta, bywało, że chrypka trwała nawet 6 tyg, bo co noc był wrzask. Wydaje mi się że teraz to jej się coś śni, to co w dzień się działo, bo np. jak zobaczyła konia, to na spaniu wołała konik, konik i wielki wrzask.... :( już czasem nie daję rady, chce mi się płakać, bo ciągle chodzę zmęczona, niewyspana, nic nie daje kładzenie jej w swoim łóżku, i tak wrzeszczy, i siedzi koło łóżka czasem nawet godzinę tak krzyczy, uspokoi się, zaśnie na 15 min i znów to samo, bywało że nawet co pół godz się budziła przez całą noc. Teraz od jakiegoś czasu jest tak ze śpi 3-4 noce spokojnie i znów 3 noce płacze i mówi przez sen.od pediatry mieliśmy syropki, dawałam jej 2 mies i w końcu pani dr powiedziala zeby odstawić i że mała musi z tego wyrosnąć, a ja już nie wiem co zrobić, ręce mi opadają, bo w dzień jest pogodna, w przedszkolu jest grzeczna, pięknie rysuje, pamięć ma znakomitą,a taki nocny darciuch.... pomóżcie! co robić?????

Gość motylekkolorowy
Moj syn ma 2,4 mce. nadal wstaję w nocy bo budzi sie ok. 1.00 i musi dostac mleko z kaszka, zasypia i spi do rana, tez nie spi w dzien wiec wydawałoby sie ze musi przespac cała nockę, a to nam sie zdarzyło od urodzenia może ze trzy razy:(

Jolu, u nas bylo podobnie. Twoje dziecko wyrosnie z tego. Moja corka zawsze zle sypiala. Czesto tez budzila sie z placzem, wrzaskiem i trudno bylo ja uspokoic (do 1,5 czasami :S ). Ostatnie takie zachowanie pamietam jak miala 3 latka, teraz ma 3,5 i takie noce zdazaja sie sporadycznie. Najwyrazniej nasze dzieci bardzo przezywaja swoj dzien i potem maja intensywne sny. Radze ci kontrolowac troche czym sie twoja corka bawi, jakie bajki oglada itp.

Gość jola277
lucijko moja córka ma już 3,5 roku, teraz budzi się czasami w nocy i coś tam popłakuje lub mówi przez sen, ale juz od jakiegoś czasu nie ma takich potwornych wrzasków, czy napadów histerii(tfu, tfu- żeby nie zapeszyć:)) tylko że zaczęła wolac znów kachę w nocy, tak o 2.30 zawsze się budzi i marudzi żeby jej dac, czasem zaśnie i nie zje, ale czasem marudzi dopóki nie dostanie butelki, ja jej ulegam czasem bo wiem że za mlekiem nie przepada, więc potrzebuje trochę nabiału, nie przybiera na wadze przez to, więc lekarz mi doradził zeby jej dawać nawet do 5 r życia jeśli będzie chciała.

Gość karreara - moja od 2,5mca
do 5,5 tez spala od 20.00 - 6.00, potem pokarmy stale, zeby itd... no i sie skoczylo - takze nie ciesz sie za wczasu

Gość Jola3456
Witajcie mamusie ,mój synek (ma tera 2 latka i 9 miesięcy)tez budził się w nocy z okropnym krzykiem , nie dał się dotknąć kopał krzyczał ,normalnie koszmar .Nie wiedziałam co mam zrobić zaczęłam szukać info w necie i okazało się ze takie lęki mogą wywoływać pasożyty .Od razu na drugi dzień pobiegłam do mojej pani doktor po skierowanie .Z badań wynikło ,że moje dziecko ma lamblie jest ona strasznie ciężka do wykrycia ale u nas sie udało i jak poczytałam ona tez wywołuje nocne leki .Po 3 miesiącach leczenia mam zupełnie inne dziecko przesypia całe noce jest pogodny ma apetyt, wcześniej z jedzeniem były mega problemy.Poprawę było widać od razu po 2 dawkach leku .Może warto tez pójść ta droga wiem co czujecie tez ro przezywałam przez 6 miesięcy .Pozdrawiam

Gość madziunia__2025
Moj skonczył teraz 2lata. Były noce kiedy przesypial całe. Ale powiem ze lepiej spal gdy byl niemowlakiem. Teraz w nocy sie budzi po kilka razy wchodzi do nas do łozka, i to tez juz nie pomaga płacze jak sie pytam co sie dzieje dze sie ze NIe!! No jakies jaja normalnie, w dzien spi . Nie oglada bajek. wg telewizja go nie interesuje , bawi sie autkami normalne dziecko a w nocy jak by do obcego domu wszedł.... poradzcie cos

Witam serdecznie,moj syn Hubert ma 21mscy:) niestety nigdy nie przespalam calej nocy,czytajac wasze wypowiedzi wiele objawow nocnych ma podobnych do waszych dzieci.Jestem bezradna bo gdy Hubi pojdzie spac o 20 po 22 juz sie budzi i niestety nic nie pomaga jak butla chocby z mala iloscia ale mleka,ma juz prochnice butelkowa i lakowane zabki.Brzydko to wyglada niestety.Takie pobudki sa mniej wiecej co 2,5 3h jak do noworodka na karmienie,probowalam dawc wode,sok rozrzedzany z woda,owszem wypil ale dalej sie wydzieral dopoki nie dostal mleka:( nie raz jest tak ze dostanie mleko wypije a i tak nie spi i tak od zawsze po 3 4 razy dziennie:( ehhh i jak tu myslec o drugim dziecku skoro jeszcze to nie spi:(((

ehhh ciezko cokolwiek poradzic,syn w dzien tez jest wesolym chlopcem ktory bawi sie jak kazde inne dziecko,lubi bajki ogladac ale tylko dla takich maluszkow.Lubi jak mu sie czyta ale jest dosc wybuchowy,jezeli nie dasz czegos co chce teraz natychmiast potrafi uderzyc mnie,kopnac cos lub mnie,tlumacze ze tak nie wolno,niestety jest buntowniczy moze przez to tez tak wojuje w nocy z krzykiem wylacznie:(

Gość Dorianna z Krakowa
Marta, rozmawiasz sama ze sobą? :-P

Gość ojtam ojtam
spróbuj podawać magnez - magsolvit b6 ja podaję - i przed nocą podaję soczek i dosypuję tam herbatę z melisą taka granulowana

Gość zosia31
Witam, widze ze nie jestem sama ze swoim problemem Moja corcia ma juz 28 miesiecy i od momentu wyjscia ze szpitala (po porodzie)budzi sie co noc,teraz jest to tylko 1 raz ale jak sie juz obudzi to potrafi nie spac przez 3 godziny(a to chce do toalety na siusiu,a to pic , a to mleczko )i tak mija kilka godzinek.Jestem juz do tego przyzwyczajona ale uwiezcie mi mam juz tego serdecznie dosc. Dodam ze nie spi w ciagu dnia juz od 10 miesiecy. Obawiam sie tez ze przez to jedzenie nocne moze miec problemy z zabkami. Jakies rady?