Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta teściowa

Teściowa powiedziała

Polecane posty

Gość ta teściowa

Niedawno urodziła się nam dziecko a matka mojego męża powiedziała że babcią będzie tylko od święta i napewno nie pozwoli zrobic z siebie niańki , wczoraj mi to powiedziała i jestem w szoku.

Gość ta teściowa
Kobieta ma dużo wolnego czasu, jest na emeryturze, a mój mąż jest jej jedynym synem a moja córka pierwszą wnuczką.

hahaha, co usuneli ci temat??? no i dobrze:) juz mowilam:lecz sie kobito, twoje dziecko, twoj problem, super tesciowa.

A prosiłaś ją o opiekę nad dzieckiem? Czy tylko tak powiedziała zlośliwie?

Gość Melpomena...
To jej powiedz, ze to nawet dobrze, bo nie chcesz miec ropieszczonego terrorysty w domu... zaraz zmieni zdanie!!

lily, ta laska juz tu pisala. ponoc ustalila sobie z mezem, ze tesciowa bedzie sie zajmowac dzieckiem, jak ona wroc do pracy a le nie wpadla na to, zeby tesciowa zapytac:D

Gość ta teściowa
Nie, ustaliłam wszystko z mężem przed narodzinami małej.

Cóż. W takiej sytuacji uważam, że Twoja teściowa to bardzo mądra, a zarazem spokojna i kulturalna osoba. Ja na jej miejscu rzekłabym Ci po prostu "spierdalaj gówniaro".

Gość ta teściowa
Teściowa nie ma nic do roboty, cały dzień siedzi w swoim mieszkaniu i jedynie spotyka się z koleżankami lub plotkuje z sąsiadkami. Narazie jestem na urlopie macierzyńskim, a teściowa powiedziała mi o tym za nim zdążyłam jej się spytac czy ona zajmie sie moim dzieckiem 8 czasem więcej godzin gdy ja będę w pracy.

Aha. Tylko autorko po co zakładasz drugi temat skoro już na poprzednim dostalaś odpowiedź? :D Trąci mi tu prowokacją ...

i bardzo dobrze Ci powiedziała, ona nie ma żadnego obowiązku zajmować się Twoim dzieckiem, zresztą widzę,że z Ciebie jeszcze straszny dzieciuch,jak z mężem przed porodem ustalasz,że teściowa będzie Ci niańczyć dzidzię, normalnie ubawił mnie ten fragment bardzo ;) :classic_cool:

Dlaczego próbujesz organizować życie swojej teściowej? Przecież to Twoje dziecko i Ty Mu winnaś opiekę zapewnić, a nie zrzucać obwiązki na tą kobitkę. Co innego pomoc od czasu do czasu, a co innego etat niańki. Umiałaś zrobić sobie dziecko zatem i powinnaś umieć je wychować! Ja dawałam sobie radę sama, mimo że mój ex zupełnie mi nie pomagał..był raczej gościem w domu i jakoś podołałam. Nie wyobrażam sobie teraz, by w przyszłości moja synowa zrzuciła swe obowiązki na mnie. Nikt planować mi życia nie będzie.

Gość i to jest dobra prowokacja
a przynajmniej ma na taka zadatki... polowa wierzy, polowa 'wie' ze to prowokacja ale i tak odpowiada na zaczepke autorki :D

Dobra prowokacja to taka, w której nikt się nie zastanawia czy to prowo :D Tylko wszyscy radzą. odpowiadają :D

Gość ta teściowa
No bo wkurza mnie to, teściowa nie ma zbyt wielu obowiązków a 8 czy 10 godzin albo może nawet i więcej by jej nie zbawiło. Mogła by spokojnie wyjdź z małą do koleżanki , moje dziecko nie przeszkadzalo by jej w życiu towarzyskim.

Gość Gratuluje ci autorko
Masz bardzo mądrą teściową.

Gość i to jest dobra prowokacja
tu na kafe KAZDY ZAWSZE podejrzewa prowokacje, wiec nie mozna mowic o nie-zastanawianiiu sie nad tym :P

"No bo wkurza mnie to, teściowa nie ma zbyt wielu obowiązków" Bo Twoja teściowa się już w życiu nazapierdalała, wychowanie dzieci i zmienianie pieluch też ma już za sobą. Emerytura jest po to, żebny odpoczywać, a nie niańczyć dzieciaka jakiejś walniętej gówniary. Poza tym to chyba jedna prowo, bo taki temat kojarzę już sprzed paru tygodni :p

Gość Gratuluje ci autorko
no to zauważ że teściowa całe zycie miała wiele obowiązków a teraz odpoczywa. Ciekawe jak ty byś zareagowała jakbyś chciała odpocząć a ktoś by ci przyprowadził dzieciaka żebyś się nim zajeła

zajmować się nie musi ale jest babcia i powinna chociaż chcieć się wnuczka czasem zając

Gość do sylwanny
Jej tesciowa chce byc "babcia od swieta" :D czyli tak calkiem jej nieodmowila:D

Gość no ale nie 10 godzin dziennie

nie rozumiem, dlaczego tesciowa cokolwiek powinna. Przeciez jej syn to dorosly chlowiek. Czy on ja pytal o to, czy chce zostac babcia?? Rozumiem, uczucia macierzynskie moze miec kobieta w ciazy, ale jeszcze o uczuciach babcinych nie slyszalam. Moze ona wcale NIE CHCE byc babcia.????

jak nie? święto to będzie wtedy,jak się nim nie zajmie ;)

Gość xxx5
babcią sie jest, gdy dzieci postaraja sie o potomstwo, a nie wówczas gdy sie je wychowuje. tesciowa może, ale nie musi pilnowac wnuczki. a po twoim stwierdzeniu , ze zajmowanie sie dzeickiem przez 10 godzin lub wiecej dziennie to nic wcale sie jej nie dziwie. skoro to nic to rób to sama . Decydujac sie na dziecko chyba wiedzieliscie , ze wuymaga ono opieki. Tesciowa ma prawo do wlasnego zycia .

Gość Calineczkaaaaa
Autorko - u mnie było inaczej: Mąż z teściową ustalił, że ona bĘdzie zjmować się naszym dzieckiem. Ja wróciłam do pracy, gdy mały miał 4 m-ce. Głupia byłam. Mogłam iść na wychowawczy, bo ona tak zczęła rządzić się w nsazym domu, że nawet mówiła do której koleżanki mogę chodzić :-( Albo kiedy syn powinien iśC do przedszkola. Chyba będzie rozwód przez teściową, bo mieszkamy naprzeciwko i chociaż dziecko chodzi do szkoły, to już nie daję rady.

Gość a ja powiem tak.......ze.....
ta teściowa===> ty idiotko...... Twoja tesciowa juz sie naprała pieluch i nazajmowała dzieckiem, miala prawo odmowic, jeszcze w sytuacji kiedy ustalacie za jej plecami takie rzeczy nie pytajac sie jej o zdanie.....glupia pinda z Ciebie...

Gość tesciowa
zgadzam sie, ze tesciowa nie musi.Ma swoje zycie.Ale nawet nie wiecie jak sie mieszka daleko i nie mozna pomoc ,jakie czlowiek ma wyrzuty.Ja mam czas ale mieszkamy bardzo daleko i nie moge uczestniczyc w opiece nad wnuczka.By pomoc , finansuje nianie.Ale calym sercem wolalabym siedziec z wnuczka , tym bardziej, ze czas tak szybko leci.Ja nie wyobrazam sobie jak mozna nie pomagac dzieciom.Po prostu nie miesci mi sie w glowie, aczkolwiek szanuje innych decyzje.