Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

una_mujer

Kalkulatory ciąży

Polecane posty

Witam! Chciałam sprawidzić dzisiaj na internetowych kalkulatorach ciaży w którym jestem tygodniu zarazem w którym miesiącu. Pierwszy dzien ostatniej miesiączki o jaki jestem pytana na każdej stronie to jest 20.08.2009 rok. Każdy kalkulator podaje inny tydzień: 20, 22, 23 t.c. Jak to jest? Między 20 a 23 jest spora różnica. Chciałabym wiedzieć w jakim tygodniu jestem i w jakim miesiącu. Może, któraś z Was wie jak dokladnie się wylicza tydzień i miesiąc ciąży, może poinformował Was lekarz? Mój ostatnio mówil mi, że 19sty, a facet od USG, że 20 wieć heh... nie wiem komu wierzyć.

Gość a sama nie potrafisz obliczyć
ile tygodni do dziś minęło od 20 sierpnia? weź kalendarz i sprawdź

Gość ccc - to dla mnie
bo termin z USG prawie nigdy nie pokrywa się z terminem z OM !!! Co oznacza ,że dzidziuś jest większy albo mniejszy , bo my też nie jesteśmy tacy sami , są wysocy i niscy , grubi i chudzi .. ect.. a kiedy miałaś ostatnią @ ????

Gość a sama nie potrafisz obliczyć
155 dni minęło od tamtej @, czyli jesteś już w pierwszym dniu 23 tygodnia:)

Gość heheheh
:D

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
dziecko.haczewski.pl tu jest dobry kalkulator, licz wg. niego wiek dziecka z usg zawsze jest inny, niż z daty miesiączki !

Roznie tez sie podaje wiek ciazy. Ja jestem w 21 tyg. ciazy, co jest tez rownoznaczne z takim okresleniem 20+0 (bo dzisiaj jest pierwszy dzien 21 tyg. jutro bedzie 20+1- skonczone 20 tygodni + 1 dzien z 21 tyg). Wiek dziecka jest natomiast o 2 tyg mniejszy niz ciazy. Tydzien ciazy liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, a wiek dziecka od wlasciwego zaplodnienia. Stad te wszystkie roznice. Jednak wydaje mi sie, ze najbardziej popularne jest liczenie tygodni od pierwszego dnia ostat. mies.